Escape Travel – mer av världen
Vi delar din passion – att resa! När vi skapar våra resor gör vi det utifrån vår egen upptäckarglädje och vilja att visa vår planets allra vackraste platser. Det som kännetecknar våra resor är att sättet att resa är lika viktigt som målet med resan. Att sakta och behagligt glida fram på någon av vår planets vackraste vattenvägar på en flodkryssning eller se en lejonhanne i ögonen på savannen. Minnen som etsar sig fast för alltid.

Med vår mångåriga branscherfarenhet har vi knutit många personliga kontakter med ledande samarbetspartners över hela världen. Ett unikt kontaktnät som skapar de förutsättningar som krävs för att leverera reseupplevelser i världsklass. Det betyder inte att vi enbart säljer lyxresor, vi har istället valt att söka efter det lilla extra. Hellre personligt och äkta än stort och standardiserat. Alltid bekvämt och med god standard. För att uppleva det lilla extra krävs också en del av dig som resenär, att du reser med öppna sinnen, att du tycker det är spännande med inslag av små strapatser och att du är medveten om att vi ibland är helt beroende av vilda djurs vilja att visa upp sig, naturens krafter och vädrets makter. Accepterar du det så garanterar vi en större reseupplevelse.

På de flesta av våra resor reser du i grupp. Vi reser i de flesta fall med svensktalande reseledare. Vi reser i mindre grupper med ett hållbart synsätt. Vi är mycket noga när vi väljer våra leverantörer och samarbetspartners. Vår strävan är att alltid göra ett så litet avtryck vi kan på de platser vi besöker. Vi är alltid mån om att din resa också gynnar de platser och människor som lever där. Då blir resan roligare för alla.

”Nya” Escape Travel
Escape Travel är en sammanslagning av företagen Explorer Travel och Escape Travel. Explorer Travel grundades 2007 och drev varumärkena Iceland Explorer, America Explorer, Ireland Explorer och Cruise Selection. I september 2014 köpte Explorer Travel bolaget Escape Travel. I samband med affären togs beslutet att företagsnamnet Escape Travel skulle behållas och att namnet Explorer Travel läggs ner. På samma gång läggs alla andra varumärken som tillhör Explorer Travel ner för att samla all reseproduktion och försäljning under ett och samma namn, Escape Travel.

 

Escape Travel och Explorer Travel slås ihop

 

 

Ägare och koncern
Escape Travel tillhör Braathens Travel Group som är en del av Braganza. I samma koncern finns företag som Ticket Privatresor AB, Malmö Aviation (BRA), WayDay Travel, Escape Travel A/S och Dyreparken i Kristiansand.

Årets nykomling 2010 utsedd av Företagarna i Göteborg.

Årets nykomling 2010 utsedd av Företagarna i Göteborg.

Utmärkelser:

År 2010 utsågs Jon Tormodsson och Susanne Sävenholt, grundare av Iceland Explorer (Numera Escape Travel), till årets nykomlingar av Företagarna i Göteborg.  Länk till utmärkelsen

 

Escape Travel är medlem i Svenska RresebyråföreningenEscape Travel har ställt resegarantiVi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. inspired-by-iceland-100

SRF & Kammarkollegiet
Escape Travel är medlem i Svenska Resebyråföreningen (SRF) och har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet. Se vår ställda resegaranti hos Kammarkollegiet här

Bisnode kreditvärdighet AA
Vi är ett kreditvärdigt företag med rating AA enligt Bisnodes värderingssystem, som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Inspired by Iceland
Vi är certifierade specialister på Island av Inspired by Iceland – isländska turistrådet.

 

Langjökull

Hela Escape Travel´s personal på Langjökull