Tulpanerna i Amsterdam. Magiskt vackert på våren.

Blomsterkryssning på Rhen

/FLODKRYSSNING FRÅN STRASBOURG TILL AMSTERDAM

Vi har kommit till april, och våren är här på allvar. Nu är det också högsäsong för tulpanblomningen i Amsterdam, och därmed är staden som allra vackrast. Överallt ser du tulpaner i alla regnbågens färger. I april är också parkerna gröna och caféer och restauranger har öppnat sina uteserveringar längs kanalerna.

Apropå tulpaner – höjdpunkten på denna resa är besöket i den världsberömda Keukenhofparken utanför Amsterdam, som är helt fantastisk den här tiden på året. Parken är vackert anlagd och består av många delar med olika teman. Det finns inomhus paviljonger och orangerier men  mest intressant ärutan tvekan alla utomhusrabatter. Parken sägs ha drygt 7 miljoner tulpaner i alla tänkbara färgkombinationer.

Under resan gör vi stopp i bland annat Speyer, Nijmegen, Köln och Rüdesheim. Det ges också möjlighet att besöka den gamla universitetsstaden Heidelberg.

Vi kryssar med det förstklassiga fartyget River Navigator och avnjuter härliga måltider ombord.

Välkommen till vårens vackraste äventyr!

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 16 990,-
 • Första tillgängliga avresa 21.04.2018 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Svensktalande färdledare
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade
 • Förstklassigt fartyg
Ulf Isaksson, färdledare
Svensk färdledare
Ulf Isaksson

Avgångar

 • Avresa 21.04.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 16 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Karta Strasbourg - Amsterdam flodkryssning
Dag 1

RESA TILL STRASBOURG

Vi flyger direkt till Frankfurt på förmiddagen. Härifrån är det ca 2,5 timmes transfer till vårt fina fartyg MS River Navigator, som skall vara vårt hem den närmaste veckan. Vi går ombord, checkar in och träffas på en välkomstdrink innan middagen. Vi ligger vid kaj första natten centralt i Strasbourg.

Strasbourg
Dag 2

STRASBOURG

Vi börjar dagen med en härlig frukost ombord. Strasbourg är huvudstaden i den franska regionen Alsace, och är mest känt för den gamle stadsdelen kallad Petit France – med bindingsverkshus och smala kanaler. Här finns många vackra platser och byggnader, bland annat den storslagna gotiska katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palatset som hyser tre av stadens viktigaste museer. Vi skall på en guidad rundtur denna charmerande och trevliga stad. Vi ser stadens största, historiska och moderna sevärdheter, bl.a.  Europaparlamentet, Europadomstolen och inte minst Notre-Dame katedralen och Eglise Saint Thomas. Vi avslutar med en promenad genom Petit France.

Efter lunch ombord har du tid på egen hand för shopping bland de charmiga gågatorna. Det finns även möjlighet att följa med till staden Riquewihr för vinprovning (mot tillägg).

Dag 3

SPEYER–RÜDESHEIM

Vi kommer fram till Speyer tidigt på morgonen. Staden är en av de äldsta i Tyskland  och här domineras stadsbilden av den stora katedralen som står på UNESCOs världsarvslista. Katedralen är ett av Europas störste romanska byggnadsverk. Här ligger åtta romerska kejsare och tyska kungar begravda.

Den här dagen är du på egen hand. Följ gärna med på en utflykt till Heidelberg, känd som Tysklands äldsta universitetsstad tillika Silvias födelsestad (mot tillägg). Vill du istället utforska staden rekommenderar vi ett besök i katedralen, men även ett besök i den gamla stadsdelen där man kan se Altpörtel, den västliga huvudporten till den medeltida fästningen. Porten är en av Tysklands högsta (55 m) och mest betydande stadsportar. Vid middagstid seglar fartyget vidare mot Rüdesheim.

Speyer
Dag 4

RÜDESHEIM

Efter frukost gör vi en stadsrundtur med det lilla turisttåget. Vi besöker Siegfrieds mekaniska musikinstrumentmuseum, som innehåller en anmärkningsvärd samling med mekaniska och självspelande instrument från 1800-talet och framåt. Staden är känd för fest och färger, som karneval, konst och kulturarrangemang, och inte minst de livliga ölstugorna som präglar stadsbilden.

Efter lunch om bord setter vi kursen mot Köln, och passerar Loreleiklippan.

Sent på kvällen ankommer vi Köln.

Loreleiklippan
Dag 5

KÖLN

Efter frukost gör vi en stadsrundtur i den gamla delen av Köln, där den 1000 år gamla Kölnerdomen dominerar stadsbilden. Kyrkan slapp mirakulöst undan bomberna från de allierade under andra världskriget. Att prova det lokala ölet är nästan ett ”måste” och ölstugorna ligger tätt i den gamla stadsdelen. 

Efter lunch finns tid till att utforska staden på egen hand. Det är mycket att se och uppleva bl.a. över 3000 restauranger och serveringar. Staden är har dessutom bra shopping på bl.a. Hohe Strasse, som börjar vid domkyrkan, och Schilderstrasse. 

Dag 6

NIJMEGEN

Tidig morgon lägger vi till i Nijmegen. Välj att strosa runt på egen hand eller följ med på en utflykt till Kröller-Müller museet (mot tillägg). Kröller-Müller museet ligger i hjärtat av Höge Veluwe nationalpark. Museet har samlat verk från nederländska skulptörer och moderna målare och impressionister. Här finns bland annat en stor samling av Van Goghs verk och flera av Picassos tavlor. Utflykten avslutas innan lunch.

Nijmegen är tillsamans med Maastricht den äldsta staden i Nederländerna. Staden firade 2005 sitt 2000-år jubileum. I staden ser man rester från stadsmuren och annan bebyggelse från medeltiden. Ett «måste» är en promenad i gamla stadsdelen med «De Grote Markt». Nijmegen är också känt för den fyra dagar långa Nijmegenmarschen som anordnas varje år.

Ikväll tar vi fram finkläderna, då kaptenen bjuder in till festmiddag!

 

Nijmegen
Dag 7

AMSTERDAM OCH TULPANERNA I KEUKENHOF

Amsterdam är Nederländernas största stad och huvudstad, men inte residensstad för kungaparet och regeringen. Stadens historia når tillbaka till 1200 talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. Efter en tidig frukost åker vi ut till den världsberömda Keukenhofparken. Här finns miljontals färglada tulpaner, som är speciellt vackra på våren då de står i full blomning. Vi är åter på fartyget till lunch.

Efter lunch kan du njuta av livet på däck, ta en promenad på egen hand eller följa med på en kanalbåt genom många av de mest charmerande kvarteren i staden (mot tillägg). Utflykten tar cirka 1 ½ timme, och vi blir hämtade med buss och lokalguide. Turen tar oss igenom de vackraste kanalerna i centrala Amsterdam. Vi får uppleva varför de kommit med på UNESCOs världsarvslista. 

Fartyget ligger vid kaj i Amsterdam över natten.

Keukenhofparken
Dag 8

AMSTERDAM - HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för hemresa.

Resan avslutas i Amsterdam
 • Restaurang ombord på River Navigator
 • Dubbelhytt ombord på River Navigator
 • Lounge ombord på MS River Navigator

MS River Navigator

4+ stjärnigt fartyg

MS River Navigator

Fartyg: MS River Navigator
Rederi: Cruise Away
Byggt år: 2002 – renoverad 2013
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 134

Faciliteter ombord: Faciliteterna ombord inkluderar restaurang, salong med bar, hiss och stort soldäck. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Alla hytter är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är 14 m2. Hytterna på övre däck har fransk balkong.

MS River Navigator Fartygsöversikt

 

Hytter - MS River Navigator

 • SVIT ÖVRE DÄCK

  Svit på övre däck på ca 21 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • Dubbelhytt ombord på River Navigator

  DUBBELHYTT ÖVRE DÄCK

  Dubbelhytt på övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • DUBBELHYTT MELLANDÄCK

  Dubbelhytt på mellandäck på ca 15 kvm med större fönster.

  Däck: Explorer Deck.

 • DUBBELHYTT NEDRE DÄCK

  Dubbelhytt på nedre däck på ca 15 kvm med två små övre fönster.

  Däck: Odyssey Deck.

Ulf Isaksson

Svensktalande färdledare

Färdledare: Ulf

Ulf Isaksson är en mycket erfaren reseledare med flerårig erfarenhet av flodkryssningar på flera av Europas floder. Ulf har varit hos Escape Travel i flera år och känner därför till de rederier vi har samarbete med för våra flodkryssningar.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser längre upp på sidan under rubriken ”Avgångar”. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Frankfurt och hem från Amsterdam inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Kaffe/te ombord
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensktalande färdledare
•Dricks till besättning, guider och chaufförer

INTE INKLUDERAT
•Dryck (utöver det som nämnts ovan)

DRYCKESPAKET
Ombord på fartyget kan du köpa till dryckespaketet ”Full Drink Package”. Obs fråga fartyget om vad som ingår när du är ombord då detta ibland kan ändras beroende på säsong. Med detta dryckespaket får du obegränsat med dryck av följande:
•Alla öl som erbjuds ombord (fatöl som flasköl)
•”Husets vin” i glas (vitt, rosé och rött)
•Alla läsk, juice och mineralvatten
•Vissa spritsorter gin/wiskey/vodka
•Utvalda mousserande viner i glas
•Vatten på flaska i hytten, samt på dagliga utflykter
•Kaffe, cappuccino, espresso, latte, latte macchiato, varm choklad och te

Dryckerna erbjuds i restaurangen till lunch och middag, samt i baren och på soldäck från kl. 09:00 till 24:00.
Pris: ca 29 EUR per person/dygn.

Vänligen observera
Alla drycker som serveras efter kl. 24:00, samt alla drycker som inte är angivna ovan, debiteras ert ombord konto. Samtliga personer som bor i samma hytt måste betala för dryckespaket, det går ej att dela.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.
Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.