På Västfjordarna hittar du Raudasandur, en av Islands få gyllene sandstränder.

De vilda västfjordarna på Island – med Nytta & Nöje

HÖJDPUNKTER

 • Snaefellsneshalvön med dess glaciär, lavafält och fågelkolonier
 • Magnifika fjordar och fjäll
 • Europas mest västliga halvö och största fågelklippa Làtrabjarg
 • Islands vackraste vattenfall – Dynjandifoss
 • Hraunfossar vattenfall och Europas största varma källa Deildartunguhver

Unik resa till de vilda västfjordarna på Island

En resa speciellt framtagen för Göteborgsposten Nytta och Nöje. Följ med oss till Island och upptäck magin som landet har att erbjuda.
Island är det lilla landet långt ute i Atlanten, med 330 000 invånare och fler får än människor. Island är också landet med den storslagna naturen och underbara sevärdheter.

Västfjordarna på Island karaktäriseras av sina djupa fjordar, branta klippor, glaciärer, vattenfall, naturliga varma källor och sitt arktiska djur- och naturliv. Dessa saker gör västfjordarna till en av Islands mest förtrollande platser – en dröm för resenärer och himmelriket för naturälskare och kamerafantaster.

Under denna resa har du åtta dagar på dig att utforska de hisnande vackra västfjordarna på Island. Rutten går från flygplatsen via Reykjavik och den vackra halvön Snaefellsnes vidare upp till Västfjordarna. Här väntar dagar med magnifika fjordar, glittrande hav, fågelklippor, forsande vattenfall och vackra sandstränder. Därefter styr du mot Reykjavik via flera sevärdheter i området kring Borgarnes.

 

 • Svensktalande guide
 • Látrabjarg fågelklippor
 • Magnifika fjordar och fjäll
 • Islands vackraste vattenfall – Dynjandifoss

Avgångar

 • Avresa 31.05.2018
 • Avreseort Göteborg
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 9 dagar
 • Lunnefågelskådning på Latrabjarg, västra Island
 • Latrabjarg, fågelklippa på västra Island
 • Snaefellsnes på västra Island
 • Snaefellsjökull tornar upp sig på Island
 • Snaefellsneshalvön, västra Island
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1 - Torsdag

Ankomst till Island

Ankomst till Island och Snaefellsnes Välkommen till Island. På flygplatsen möts vi av vår guide som kommer att vara med oss hela veckan.
Vi utforskar Hvalfjörður och sagornas dal, Borgarfjörður. Fortsätt västerut till halvön Snæfellsnes som sträcker sig ut i havet med sin vackra kust, snötäckta vulkan, fågelkolonier och lavafält. Vi övernattar två nätter på Snaefellsnes
Gemensam middag på hotellet.

Lunnefågel på Island
Dag 2 - Fredag

Snæfellsnes

Snaefellsnes nationalpark är ett vackert område på västra Island som erbjuder många naturupplevelser. Besök vid den idylliska lilla fiskebyn Arnarstapi. Ta en promenad genom det extraordinära landskapet längs kusten till den lilla byn Hellnar, där vi tar en längre paus lagom för lunch. Efter pausen fortsätter turen till Vatnshellir lavagrotta som ligger i Snæfellsjökull nationalpark, nära den plats som Jules Verne använde som ingång i sin bok ”Till jordens medelpunkt”. Vi utforskar lavagrottan Vatnshellirs underjordiska värld av stalaktiter, stalagmiter och märkliga lavaformationer. Vi besöker Djúpalónssandur, en lugn svart grusstrand som bjuder på vacker utsikt och en fascinerande historia.

Middag på egen hand.

Dag 3 - Lördag

Flatey och Södra Västfjordarna

Starta dagen med en god frukost på hotellet. Vi checkar ut från hotellet och påbörjar vår resa mot Västfjordarna och byn Patreksfjördur Vi kommer att ta färja ifrån Stykkishólmur till Brjánslaekur. Vi stannar till vid ön Flatey mitt ute i skärgården och spenderar dagen på denna fantastiska lilla ö innan vi åker vidare mot Patreksfjördur och vårt hotell för de kommande tre nätterna på Fosshótel Westfjords.

Gemensam middag på hotellet.

Kirkjufell på Snaefellsneshalvön, västra Island
Dag 4 - Söndag

Látrabjarg och röda sandstränder

Frukost på hotellet följt av en heldag på den allra mest västra halvön i Europa; Látrabjarg. Här på Europas största fågelklippa kan du se flera sorters fåglar häcka i deras naturliga miljö, med chans att se den vackra lunnefågeln. Besök också de gyllene röda sandstränderna som bjuder in till mängder av fototillfällen.

Middag på egen hand.

Dag 5 - Måndag

Dynjandi vattenfall

Efter en härlig frukost på hotellet åker vi vidare mot fortsatta upplevelser. En av höjdpunkterna längs vägen är Islands mest imponerande vattenfall, Dynjandifoss.

Middag på egen hand

Dynjandifoss - Ett av Islands största och mest vackra vattenfall.
Dag 6 - Tisdag

Sagornas dal

Frukost på hotellet och utcheckning. Denna dag kör vi söderut till den magiska Sagornas dal, Borgarfjordur, som förknippas med Egill Skallagrímssons saga. Utforska vattenfallen Barnafoss och Hraunfossar och dalens varma källor och historiska platser. Vi övernattar på Fosshotel Reykholt.

Gemensam middag på hotellet.

Hraunfossar vattenfall på västra Island
Dag 7 - Onsdag

Sagornas Dal och Reykjavik

Starta dagen med frukost och så fortsätter vi upptäcka området innan vi kör vidare mot Reykjavik och övernatta på Fosshotel Raudara.

Middag på egen hand.

Vy över Reykjavik, Island
Dag 8

Heldag i Reykjavik och hemresa

Heldag i Reykjavik innan vi sent på kvällen ger oss av mot flygplatsen och hemresa till Sverige.

Vi börjar dagen med en stadsrundtur på ca 4 timmar där vi bland annat besöker Hallgrimskyrka samt konserthuset Harpa.

Avslutningsmiddag och avresa mot flygplatsen

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

RESAN INGÅR
•Flyg till Island från Göteborg-Keflavik t/r inkl:
• Flygskatter
• 1 incheckad väska + 1 handbagage
• Svensktalande guide/färdledare
• Bussresor enligt program
• 7 nätter i dubbelrum inkl frukost. Sista dagen behåller vi rummet till avresa mot flygplatsen
• Middag dag 1,3,6 och 8
• Lunch dag 1,3,4 och 8

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

DÄRFÖR ÄR VI EXPERTER PÅ ISLAND
Visste du att vi har arbetat med resor till Island i flera år? 2007 startade vi Islands-resebyrån Iceland Explorer som snabbt växte sig stor och som numera är en del av Escape Travel. Sedan starten har vi årligen gett ut en populär Islandskatalog med fokus på sommarresor till Island. Bästsäljarna till Island erbjuds än idag och ingår numera i Escape Travels samlade resekatalog, tillsammans med våra andra resmål.

Välkommen att boka din Islandsresa hos oss!

Hotell

Under rundresans gång bor du på hotell av 3 och 4-stjärnig standard. Hotellen är fina och trevliga med privat bad/wc på rummet, många har dessutom internetuppkoppling.

 

Vi tipsar även om

Mars 2018
Maj 2018
Juni 2018