Flodkryssning i Dourodalen

Flodkryssning i vackra Dourodalen

HÖJDPUNKTER

 • Salamanca – ett UNESCO världsarv
 • Frodiga vinodlingar och vackra landskap
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensktalande färdledare

På denna resa kan du välja till utflyktspaket CLASSIC (4 utflykter) eller DISCOVERY (4 utflykter)

Flodkryssning i Dourodalen med utflykt till Salamanca

Svensk färdledare på denna flodkryssning i Dourodalen. Upplev områdets dramatiska bergsluttningar och kulturrika städer. Lokala maträtter och goda viner sätter också sin prägel på resan, och bussutflykten till den UNESCO-skyddade spanska staden Salamanca är en av höjdpunkterna.

Fler flodkryssningar – Klicka här

Ladda ner PDF här
 • Pris från 15 890,-
 • Första tillgängliga avresa 23.04.2018 (3 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • SVENSKTALANDE FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
Magnus Ericson, färdledare hos Escape Travel
Svensk färdledare
Magnus Ericson
Svensk färdledare
Lena Rönnelius Ericson

Avgångar

 • Avresa 23.04.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 6 dagar
 • Avresa 23.05.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 15 890,-
 • Avresa 06.09.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 6 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning i vackra Dourodalen
Dag 1

Ankomst till Porto

Flyg till Porto. Därefter transfer till vårt fartyg för incheckning. Vi bekantar oss med fartyget innan vi bjuds på en välkomstdrink och fartygets besättningen presenteras för oss. Middag ombord.

Kvällsutflykt:
CLASSIC och DISCOVERY: ”Porto by night”. På kvällen gör vi en kortare rundtur där vi ser Porto i kvällsbelysning.

Porto i kvällsbelysning, Portugal
Dag 2

Porto – Regua

Porto är, med sina 263 000 invånare i de centrala delarna och sina 1,2 miljoner i förorterna, den nästa största staden i Portugal. Porto är mest känt för sitt Portvin (vinho do Porto) vilket har en intressant bakgrund. Det sägs nämligen att vinet skapades då engelskmännen hällde ren sprit i det Porto-producerade vinet för att detta skulle klara de långa transporterna. Än idag är Portvinet en av Portos stora stoltheter och vinprovningar anordnas för turister och inhemska vinintresserade.

CLASSIC: Besök i Porto, en av de äldsta städerna i Europa och tilldelad världsarv-status av Unesco, för sina orörda gamla kvarter, labyrint av smala gator och fantastiska kyrkor.
Porto är dock först och främst känd för sitt  Portvin som produceras av vingårdarna som sträcker sig så långt ögat kan nå.

DISCOVERY: Vi lämnar Vila Nova de Gaia med buss till centrala Porto. därifrån tar vi en av stadens spårvagnar och följer den hela vägen till Douros mynning. Vi avslutar vår utflykt med en provsmakning av några av de lokala specialiteterna.

Åter på fartyget kryssar vi vidare mot Regua och beundrar det underbara landskapet som kryssningen erbjuder. Vi passerar slussarna Crestuma och Carrapelato, som är de högsta i Europa på 36m. På kvällen bjuds det in till show med besättningen ombord.

Flodkryssning i Dourodalen
Dag 3

Regua – Pinhao – Vega de Terron (Spanien)

Stadens namn, Regua härstammar från ”Villa Reguela”, namnet på det romerska hus som en gång stod här. Med sitt strategiska läge vid Douroflodens strand, spelade Peso da Régua en grundläggande roll i landets portvinsproduktionen och försäljning. Det var här ifrån som tunnorna transporterades i särskilda båtar, Barcos Rabelos, till Vila Nova de Gaia, där vinet fick ligga och mogna på ekfat.

CLASSIC och DISCOVERY: Från Régua gör vi en bussutflykt till det välkända Vinho verde­området. Vi besöker vinhuset Mateus, som med sitt pråliga barockpalats är en av Portugals vackraste barockbyggnader. Palatset pryder dessutom etiketterna på Mateus runda vinflaskor. Under tiden har vårt fartyg seglat till Pinhão varifrån vi fortsätter kryssningen mot Vega Terron i Spanien. Under eftermiddagens seglats njuter vi av vyerna i den berömda portvinsregionen. Spansk afton ombord när vi når Vega de Terron.

Solar de Mateus palatset i Vila Real, Portugal
Dag 4

Barca D´Alva – Salamanca –Senhora Da Ribeira

Vi kommer till Barca DʼAlva, den sista portugisiska byn längs Douro som ligger mindre än 2 km från den spanska gränse

CLASSIC: Utflykt till Salamanca. Denna stad av bländande skönhet rymmer några extraordinära romerska, arabiska och kristna arkitektoniska skatter.

DISCOVERY: Salamanca på cykel. En buss tar dig tillsammans med din värd / värdinna från Barca d’Alva till Salamanca. På cykel får du uppleva de flesta av stadens sevärda platser, men också platser bortom de typiska turistvägarna.

När vi återvänder till vårt fartyg i Barca D’Alva i slutet av eftermiddagen fortsätter fartyget sin seglats mot Senhora da Ribeira. Kvällen bjuder på galakväll ombord.

Kulturstaden Salamanca i Spanien
Dag 5

Senhora da Ribeira – Ferradosa – Folgosa – Leverinho

CLASSIC och DISCOVERY: Dagens tur kretsar kring portvin och vinodlingarna i området. Självklart blir det provsmakning!
Vi embarkerar fartyget i Folgosa dit det förflyttat sig under eftermiddagen. Fartyget seglar vidare mot Leverinho. Sitt på soldäck och beundra de vackra landskapen och imponerande klippformationerna längs vägen. Middag i traditionell portugisisk tappning.

Vinrankor på sluttningarna i Dourodalen
Dag 6

Hemresa

Efter frukost lägger fartyget till i Porto igen. Det är dags att ta farväl av vårt flytande hotell för denna gång. Transfer till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien.

MS Gil Eanes

Avresa: 23 april - Premiumfartyg

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Gil Eanes
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2014
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 132

Faciliteter ombord: Hiss, restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, terrass, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

MS Gil Eanes Fartygsöversikt

MS Infante Don Henrique

Avresa: 23 maj

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Infante Don Henrique
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2003
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 75 m
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 142

Faciliteter ombord: Hiss, restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, terrass, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, , franska balkonger på övre däck, kassafack och luftkonditionering.

MS Infante Don Henrique Fartygsöversikt

MS Fernao De Magalhaes

Avresa: 6 sep

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Fernao De Magalhaes
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2003
Standard: 4-stjärnigt
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck, och huvuddäck
Antal passagerare: 142

Faciliteter ombord: Hiss, restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, terrass, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

MS Fernao de Magalhaes Fartygsöversikt

MAGNUS ERICSON

Svensk färdledare

Färdledare: Magnus

Magnus Ericson är färdledare på avresorna den 23 april och 23 maj.

Magnus Ericson är en av våra reseledare som varit med nästan sedan starten. Magnus pratar förutom engelska även franska och portugisiska flytande då han i tidigare tjänster varit stationerad i både Brasilien och i Nice. Dessutom är spanskan numera ett språk som behärskas efter studier i Andalusien. Magnus har  varit på de flesta av våra flodkryssningar och är väl bekant med de destinationer där fartygen stannar. Magnus har även varit färdledare för grupper på anrika tågen El Transcantabrico i norra Spanien och Al Andalus i Andalusien.

Med sin breda och gedigna kunskap tar han sig an nya uppdrag med entusiasm och engagemang!

Lena Rönnelius Ericson

Svensk färdledare

Färdledare: Lena

Lena Ericson är färdledare på avresan den 6 september.

Under stor del av sitt vuxna liv har Lena haft stark koppling till Frankrike. Utöver svenska och engelska talar hon flytande franska och har goda insikter i fransk mat, vin och kultur. Lena arbetade under många år som färdledare, bland annat i de franskspråkiga alperna, i Tunisien och som platschef i Paris. Hon har även varit bosatt i Genève och Nice. Likaså i Sao Paulo, där hon också lärde sig att tala portugisiska. Efter femton år bland annat som informationschef på en fransk internationell koncern med filial i Sverige, är Lena nybliven pensionär och har nu återupptagit sin tidigare yrkesroll som färdledare på resor i Frankrike som ligger henne varmt om hjärtat.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser längre upp på sidan under rubriken ”Avgångar”. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Porto från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning  inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensktalande färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Utflykter, du kan välja mellan CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket.
•Dricks till lokala guider och chaufförer.

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 2550:-
Discovery: 2900:-

Dag Plats CLASSIC DISCOVERY
1 Porto Porto by night Porto by night
2 Porto Rundtur i Porto Porto med spårvagn
3 Régua Vila Real och Solar de Mateus Vila Real och Solar de Mateus
4 Barca D´Alva Utflykt till Salamanca Salamanca med cykel
5 Senhora da Ribeira Portos vinrutt inkl. vinprovning Portos vinrutt inkl. vinprovning

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

 

Fler flodkryssningar

April 2018