Château Villandry i Loiredalen, Frankrike

Flodkryssning i vackra Loiredalen

I RESAN INGÅR

 • Flodkryssning 7 dygn i fantastiska Loiredalen
 • Franska slott och välsmakande vita viner
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykter inkluderade
 • Endast 96 resenärer ombord
 • Svensktalande färdledare

Flodkryssning på floden Loire från Nantes

Vackra, sköna Loiredalen! Vilket annat område i Frankrike kan bättre representera det ljuva livet än just detta bördiga landskap? Vackra slott, goda viner och prunkande trädgårdar. Och mitt i landskapet ringlar sig floden Loire som vi nu äntligen har möjlighet att erbjuda en riktigt fin flodkryssning på. Vi börjar och avslutar vår kryssning där Loire mynnar ut, i den charmiga staden Nantes. Vi får givetvis ta del av några av de berömda och kända vinslotten i Loiredalen som är riktiga mästerverk från renässansen.

Följ med på denna flodkryssning och förtrollas av vackra Loiredalen!

Ladda ner PDF här
 • SVENSKTALANDE FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • UTFLYKTER INKLUDERADE
Pia Eriksson, fardledare
Svensk färdledare
Pia Eriksson

Avgångar

 • Avresa 07.10.2017
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 8 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Nantes

Flyg till Nantes via Amsterdam. Vår buss tar oss till kajen i Nantes där vårt fartyg väntar på oss. Efter att vi har installerat oss bjuds vi på en välkomstdrink och besättningen presenterar sig.

Flodkryssning med Loire Princesse
Dag 2

Guérande och Nantes

Efter frukost ombord gör vi en utflykt till den medeltida staden Guérande. Här får vi en stadsrundtur och vi vandrar i samma fotspår som författarna Falubert och Balzac. Vi gör även ett besök till Terre de Sel, ett stort marskland med stora saltbassänger för utvinning av salt i stora kvantiteter, en symbol för området. Vi får en guidad tur och ges en inblick i hur saltet formas och tas om hand. Tillbaka till fartyget för lunch.

Under eftermiddagen kryssar vi vidare mot Nantes. Till kvällen väntar en kryssning på floden Erdre, av kung Francois den förste döpt till ”den vackraste floden i Frankrike”.

Guérande i Loiredalen, Frankrike
Dag 3

Nantes

Frukost ombord. Vi utforskar sedan den charmiga staden Nantes med stenlagda gator, gamla 1400-tals hus och dess imponerande slott och katedral som påminner om det förflutna. Staden var central hamn för handeln under 1700-talet och är även hemstad till den berömde författaren Jules Verne samt hertiginnan Anne från Bretagne. Vi besöker Hertigarna av Bretagnes slott (Château des ducs de Bretagne) som inhyser mer än 850 historiska objekt. Från fästningsvallen har du fin utsikt över både slottet och staden. Lunch ombord och under eftermiddagen kryssar vi mot Ancenis. Underhållning ombord.

Operahuset i Nantes, Frankrike
Dag 4

Ancenis och Bouchemaine

Efter frukost åker vi på utflykt längs Muscadet vinrutt och vi passerar genom flera byar som vittnar om vikten av vinproduktionen i området. Turen går till La Chapelle Heurlin för ett stopp vid ett av slotten (t.ex. Chatueau Cassemichère). Här får vi möjlighet att lära oss mer om denna historiska vingård, besöka vinkällaren och smaka fantastiska vita viner. Vi fortsätter sedan till Clisson, en charmig medeltida stad där vi ser lämningar från 1400-talet och en stark italiensk prägel. Vi återvänder till fartyget för lunch och kryssningen fortsätter mot Bouchemaine som vi anländer under kvällen. Efter kvällens middag bjuder besättningen på underhållning ombord.

Slottet i Clisson, Frankrike
Dag 5

Bouchemaine - Angers

Vi inleder dagen med frukost följt av en tur i staden Angers; huvudstad i regionen Anjou. Här finns ett arv på historiska och konstnärliga skatter och staden är känd för sin utsökta livskvalitet. Vi besöker bland annat det kända fortet från kung René från 1200-talet där vi får beskåda apokalypsens gobelänger som är de viktigaste och enda existerande medeltida gobelängerna i världen. Vi promenerar i staden innan vi återvänder ombord för lunch.

Eftermiddagen ägnar vi åt ett besök till Cadre Noir och staden Saumur där vi besöker en väldigt fransk traditionell ridskola i Frankrike. Skolan Cadre Noir bildades 1825 och bygger på relationen mellan människa och häst, där samspelet mellan arterna dominerar. 2011 blev hästskolan listad på UNESCO. Vi gör också en promenad i Saumur som domineras av det vackra slottet. Middag och underhållning ombord.

Angers, Frankrike
Dag 6

Bouchemaine – utflykt till slotten i Loiredalen

Frukost ombord. Idag ägnar vi dagen åt några av de berömda slotten i Loire. Vi börjar med att besöka slottet Azay-le-Rideau som är ett av Frankrikes tidiga renässansslott. Det ligger på en ö i floden Indre och byggdes av en rik skattmas. Slottet finns med på UNESCO´s lista. Vi fortsätter till Villandry för lunch. Efter lunch finns det tid att promenera i den vackra trädgården utanför slottet i Villandry. Vi fortsätter till Rigny-Ussé där vi besöker slottet Ussé som ser ut som ett riktigt sagoslott med sina tinnar och torn. Än idag är slottet bebott och vi får en förnimmelse in i sagornas och legendernas värld. Slottet här sägs ha inspirerat Charles Perrault att skriva ”Törnrosa”. Åter till fartyget för middag och underhållning ombord.

Slottet Ussé, Frankrike
Dag 7

Bouchemaine, Ancenis och Nantes

Ät frukost ombord innan det är dags för dagens utflykt längs med kustvägen Loire Angevine. Här väntar många vackra vyer över den mäktiga floden längs vägen. Vi stannar vid Vaults slott (eller liknande) och vi får provsmaka regionens viner. Vi passerar små mysiga byar och många utsiktsplatser längs Loire. Vi återförenas med fartyget i Ancenis lagom till lunch.

Eftermiddagen spenderar vi ombord medan fartyget kryssar längs Loire och njuter av de vackraste vyerna längs den sista otämjda floden i Frankrike. Vi anländer till Nantes under kvällen. På kvällen är det galamiddag och dans ombord.

Loire Angevine, Pont de l'Alleud, Frankrike
Dag 8

Hemresa

Frukost ombord innan vi checkar ut vid 10-tiden och beger oss till flygplatsen i Nantes för hemresa. Vi sätter härmed stopp för en härlig vecka i vackra Loiredalen.

MS Loire Princesse

FAKTA OM FARTYGET

MS Loire Princesse

Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt
Byggt år: 2014
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 96

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, bibliotek, souvenirbutik och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, kassafack, radio och luftkonditionering. Hytterna på övre däck har balkong.

Pia Eriksson

Svensk färdledare

Färdledare: Pia

Sedan år 2000 har jag rest på heltid som guide och färdledare till många av jordens länder. Gamla högkulturer eller mystiska platser lockar mig mest, men alla länder har mycket att bjuda på och det är en konst att förmedla ett lands själ till sina medmänniskor. Jag ser mig själv som en modern nomad. Resväskan är alltid packad!

Som ung drömde jag om att bosätta mig på en husbåt. Var det kanske en föraning att jag skulle leva i Egypten, kryssandes på Nilen i många år? Förutom flodkryssningar, trivs jag på safariresor och rundresor av alla de slag. Mitt arbetsområde sträcker sig numera till över 40 länder. Det är en förmån att få arbeta med det som även är min största hobby. När jag får tid över, läser jag och i perioder är fotografering ett stort intresse.

Att resa är att upptäcka och den dagen jag blir mätt på att resa, då är jag mätt på livet!

Favoritländer: Egypten, Peru, Burma, Sri Lanka & Skottland.

Pris och information

PRISER

Se exakta priser längre upp på sidan under rubriken ”Avgångar”. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

 

I RESAN INGÅR

 • Flyg till Nantes från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl.:
  • Flygskatter
  • 1 incheckad väska + 1 handbagage
 • 8 dagars / 7 nätters flodkryssning på valt däck inkl:
  • Välkomstdrink ombord
  • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
  • Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
  • Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
  • Underhållning ombord
  • Hamnavgifter
  • Utflykter enligt dagsprogram
 • Transfers
 • Engelsktalande lokalguider
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Professionell svensktalande färdledare

Inte inkluderat

 • Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag

 

FLYGTIDER

Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

 

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.

Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.