Château Villandry i Loiredalen, Frankrike

Flodkryssning på egen hand i vackra Loiredalen

I RESAN INGÅR

 • Flodkryssning 7 dygn i fantastiska Loiredalen
 • Franska slott och välsmakande vita viner
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Inget enkelhyttstillägg

  Du har möjlighet att boka till utflyktspaketet Classic (8 utflykter)

Flodkryssning längs Loirefloden
/Vi bjuder på enkelhyttstillägget

Vackra, sköna Loiredalen! Vilket annat område i Frankrike kan bättre representera det ljuva livet än just detta bördiga landskap? Vackra slott, goda viner och prunkande trädgårdar. Och mitt i landskapet ringlar sig floden Loire som vi nu äntligen har möjlighet att erbjuda en riktigt fin flodkryssning på. Kryssning börjar och avslutas där Loire mynnar ut, i den charmiga staden Nantes. Under resan har du möjlighet att ta del av några av de berömda och kända vinslotten i Loiredalen som är riktiga mästerverk från renässansen.

Följ med på denna flodkryssning och förtrollas av vackra Loiredalen!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 19 990,-
 • Första tillgängliga avresa 10.10.2018 (2 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • INGET ENKELHYTTSTILLÄGG

Avgångar

 • Avresa 10.10.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 19 990,-
 • Avresa 22.10.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 19 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Nantes

Flyg till Nantes via Amsterdam. Vår buss tar dig till kajen i Nantes där vårt fartyg väntar. Efter att du har installerat dig på fartyget bjuds du på en välkomstdrink och besättningen presenterar sig.

Flodkryssning med Loire Princesse
Dag 2

Guérande och Nantes

Förmiddagsutflykt CLASSIC: Efter frukost ombord gör vi en utflykt till den medeltida staden Guérande. Här får vi en stadsrundtur och vi vandrar i samma fotspår som författarna Falubert och Balzac. Vi gör även ett besök till Terre de Sel, ett stort marskland med stora saltbassänger för utvinning av salt i stora kvantiteter, en symbol för området. Vi får en guidad tur och ges en inblick i hur saltet formas och tas om hand. Tillbaka till fartyget för lunch.

Under eftermiddagen kryssar vi vidare mot Nantes.

Kvällsutflykt CLASSIC: Till kvällen väntar en kryssning på floden Erdre, av kung Francois den förste döpt till ”den vackraste floden i Frankrike”.

Guérande i Loiredalen, Frankrike
Dag 3

Nantes

Förmiddagsutflykt CLASSIC: Turen börjar med att man utforskar den charmiga staden Nantes med stenlagda gator, gamla 1400-tals hus och dess imponerande slott och katedral som påminner om det förflutna. Staden var central hamn för handeln under 1700-talet och är även hemstad till den berömde författaren Jules Verne samt hertiginnan Anne från Bretagne. Man besöker Hertigarna av Bretagnes slott (Château des ducs de Bretagne) som inhyser mer än 850 historiska objekt. Från fästningsvallen har du fin utsikt över både slottet och staden. Åter tillbaka på fartyget till lunch.

Under eftermiddagen kryssar vi mot Ancenis. Underhållning ombord.

Operahuset i Nantes, Frankrike
Dag 4

Ancenis och Bouchemaine

Förmiddagsutflykt CLASSIC: Efter frukost åker vi på utflykt längs Muscadet vinrutt och vi passerar genom flera byar som vittnar om vikten av vinproduktionen i området. Turen går till La Chapelle Heurlin för ett stopp vid ett av slotten (t.ex. Chatueau Cassemichère). Här får du möjlighet att lära dig mer om denna historiska vingård, besöka vinkällaren och smaka fantastiska vita viner. Turen fortsätter sedan till Clisson, en charmig medeltida stad där man ser lämningar från 1400-talet och en stark italiensk prägel. Åter till fartyget för lunch

Kryssningen fortsätter mot Bouchemaine dit fartyget anländer under kvällen. Efter kvällens middag bjuder besättningen på underhållning ombord.

Slottet i Clisson, Frankrike
Dag 5

Bouchemaine - Angers

Förmiddagsutflykt CLASSIC: Efter frukosten görs en tur i staden Angers; huvudstad i regionen Anjou. Här finns ett arv på historiska och konstnärliga skatter och staden är känd för sin utsökta livskvalitet. Man besöker bland annat det kända fortet från kung René från 1200-talet där du får beskåda apokalypsens gobelänger som är de viktigaste och enda existerande medeltida gobelängerna i världen. Turen fortsätter med en promenad i staden innan man återvänder ombord för lunch.

Eftermiddagsutflykt CLASSIC: Eftermiddagen ägnas åt ett besök till Cadre Noir och staden Saumur där man besöker en väldigt fransk traditionell ridskola i Frankrike. Skolan Cadre Noir bildades 1825 och bygger på relationen mellan människa och häst, där samspelet mellan arterna dominerar. 2011 blev hästskolan listad på UNESCO. Man gör också en promenad i Saumur som domineras av det vackra slottet. Middag och underhållning ombord.

Angers, Frankrike
Dag 6

Bouchemaine – utflykt till slotten i Loiredalen

Heldagsutflykt CLASSIC: Idag ägnas dagen åt några av de berömda slotten i Loire. Turen börjar med att besöka slottet Azay-le-Rideau som är ett av Frankrikes tidiga renässansslott. Det ligger på en ö i floden Indre och byggdes av en rik skattmas. Slottet finns med på UNESCO´s lista. Turen fortsätter till Villandry för lunch. Efter lunch finns det tid att promenera i den vackra trädgården utanför slottet i Villandry. Vi fortsätter till Rigny-Ussé där vi besöker slottet Ussé som ser ut som ett riktigt sagoslott med sina tinnar och torn. Än idag är slottet bebott och vi får en förnimmelse in i sagornas och legendernas värld. Slottet här sägs ha inspirerat Charles Perrault att skriva ”Törnrosa”. Åter till fartyget för middag och underhållning ombord.

Slottet Ussé, Frankrike
Dag 7

Bouchemaine, Ancenis och Nantes

Förmiddagsutflykt CLASSIC: Efter frukost är dags för dagens utflykt längs med kustvägen Loire Angevine. Här väntar många vackra vyer över den mäktiga floden längs vägen. Vi stannar vid Vaults slott (eller liknande) och provsmakar några av regionens viner. Längs vägen passeras små mysiga byar och många utsiktsplatser längs Loire. Lagom till lunch avslutas turen i Ancenis dit fartyget nu har förflyttat sig.

Eftermiddagen spenderas ombord medan fartyget kryssar längs Loire och du kan njuta av de vackraste vyerna längs den sista otämjda floden i Frankrike. Fartyget anländer till Nantes under kvällen. På kvällen är det galamiddag och dans ombord.

Loire Angevine, Pont de l'Alleud, Frankrike
Dag 8

Hemresa

Frukost ombord innan du checkar ut vid 10-tiden och beger dig till flygplatsen i Nantes för hemresa.

MS Loire Princesse

FAKTA OM FARTYGET

MS Loire Princesse

Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 2014
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 96

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, bibliotek, souvenirbutik och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, kassafack, radio och luftkonditionering. Hytterna på övre däck har balkong.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Nantes från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning på valt däck inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag
•Dricks till lokala guider och chaufförer på utflykter
•Utflykter

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

TILLVALSUTFLYKTER
Utflyktspaketet Classic: 4000:-/person
Totalt ingår 8 utflykter

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.