Resan avslutas i Amsterdam

Flodkryssning på egen hand längs Rhen från Amsterdam till Köln

Höjdpunkter:

 • Förstklassigt fartyg
 • Amsterdam, Bonn, Koblenz och Cochem
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade

/KRYSSNING TILL SPECIALPRIS!

Kryssa på egen hand längs Rhen med förstklassiga MS River Navigator. Kryssningen startar i Amsterdam där det i april är högsäsong för tulpanblomning.Överallt ser du tulpaner i alla regnbågens färger. I april är också parkerna gröna och caféer och restauranger har öppnat sina uteserveringar längs kanalerna. Under den 7 dygns långa kryssningen görs det strandhugg i Nijmegen, Bonn, Cochem och Koblenz innan du angör slutdestinationen Köln.  Helpension och utflykter är inkluderade i priset!

Denna resa kan också göras omvänt med avresa 8 april. Läs mer här

 

 

 • Förstklassigt fartyg
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade

Avgångar

 • Avresa 02.04.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 7 dagar
Printa sidan

Program

Dag 1

RESA TILL AMSTERDAM

Flyg till Amsterdam.  Buss väntar på flygplatsen för transfer till fartyget, där du checkar in och gör oig hemmastadda ombord. Du bjuds på välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och besättningen innan middagen. Fartyget ligger vid kaj i Amsterdam över natten.

Amsterdam, Nederländerna
Dag 2

AMSTERDAM

Amsterdam är Nederländernas största stad och huvudstad, men inte residensstad för kungaparet och regeringen. Stadens historia når tillbaka till 1200-talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. Efter en tidig frukost går utflykten ut till den världsberömda blomsterparken Keukenhof. Här finns miljontals färgglada tulpaner, som är speciellt vackra på våren då de står i full blomning. Du är åter på fartyget till lunch.

Efter lunch kan du njuta av livet på däck, ta en promenad på egen hand eller följa med på en kanalbåt genom många av de mest charmerande kvarteren i staden. Utflykten tar cirka 1 ½ timme, och du blir hämtad med buss och lokalguide. Turen tar dig igenom de vackraste kanalerna i centrala Amsterdam. Fartyget fortsätter mot Nijmegen under kvällen.

Keukenhof - en av höjdpunkterna på flodkryssning i Holland
Dag 3

NIJMEGEN

Tidig morgon lägger fartyget till i Nijmegen. Välj att strosa runt på egen hand eller följ med på en utflykt till Kröller-Müller museet (mot tillägg). Kröller-Müller museet ligger i hjärtat av Höge Veluwe nationalpark. Museet har samlat verk från nederländska skulptörer och moderna målare och impressionister. Här finns bland annat en stor samling av Van Goghs verk och flera av Picassos tavlor. Utflykten avslutas innan lunch.

Nijmegen är tillsammans med Maastricht den äldsta staden i Nederländerna. Staden firade 2005 sitt 2000-år jubileum. I staden ser man rester från stadsmuren och annan bebyggelse från medeltiden. Ett ”måste” är en promenad i den gamla stadsdelen med ”De Grote Markt”. Nijmegen är också känt för den fyra dagar långa Nijmegenmarschen som anordnas varje år.

Nijmegen
Dag 4

BONN

Till frukost har fartyget lagt till i Västtysklands tidigare huvudstad Bonn. Staden som breder ut sig på båda sidorna av Rhen har en över 2000-årig historia och är en av Tysklands äldsta städer.
Du får en guidad i promenad i staden, vars stadskärna som delvis fortfarande härrör från kurfurstetiden. Bonns stadskärna bildar en av de längsta sammanhängande gågatorna i Tyskland och där Münsterplatz, Marktplatz och Friedensplatz binder samman innerstadens köpgator.

Det finns även tid att på egen hand upptäcka staden. Varför inte göra ett besök på Beethoven-Haus? Ett museum och en kulturell institution till minne av en av Bonns mest kända invånare, 1700-talkompositören Ludwig van Beethoven. Manuskripten, notbladen, instrumenten och konstverken ger dig en inblick i kompositörens liv och arbete.

Vid middagstid lägger fartyget ut och kryssar vidare mot Cochem.

Bonn
Dag 5

COCHEM

Vid frukosttid lägger fartyget till i Cochem, även kallad ”Mosels pärla”. Stadens gamla och romantiska stadskärna erbjuder smala gränder, medeltida torg och vackert renoverade korsvirkeshus. Vart du än går i staden ser du det vackra slottet Reichsburg Cochem. Slottet som är stadens landmärke är byggt på en brant kulle kantad av vinrankor och som erbjuder en vacker utsikt över Mosel.  Efter frukost görs en guidad promenad som även inkluderar en vinprovning. För vad kan passa bättre när man befinner sig i Moseldalen, Riesling vinernas Mecka?

För vinälskare är Moseldalen verkligen något alldeles extra. Moseldalen är med all rätt världsberömt för sina fantastiska viner som oftast har en hög syra och mycket fruktig smak.
Det handlar nästan bara om vita viner och druvsorten Riesling är så dominerande att ”Moselvin” för de flesta säkerligen innebär Riesling vin. Fartyget ligger vid kaj i Cochem över natten.

Cochem
Dag 6

KOBLENZ

Efter frukost ombord får du njuta av en härlig förmiddag kryssandes längs Mosel. Passa på att koppla av på soldäck och beundra dalens fantastiska vingårdar och landskap som passerar revy. Lunch ombord. Fartyget lägger till i Koblenz, belägen där floderna Rhen och Mosel går samman vid det berömda Deutsches Eck. Staden anses vara en av de vackraste i Tyskland med sina pittoreska gågator, små vinstugor och romantiska gränder. Festlig kaptensmiddag ombord medan fartyget seglar vidare på Rhen mot vår slutdestination Köln.

 

Deutsches Eck i Koblenz
Dag 7

KÖLN HEMRESA

Efter frukost checkar du ut och transferbussen tar dig till flygplatsen i Düsseldorf för hemresa.

Köln med Kölner domen i bakgrunden
 • Restaurang ombord på River Navigator
 • Dubbelhytt ombord på River Navigator
 • Lounge ombord på MS River Navigator

MS River Navigator

4+ stjärnigt fartyg

MS River Navigator

Fartyg: MS River Navigator
Byggt år: 2002 – renoverad 2013
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 134

Faciliteter ombord: Faciliteterna ombord inkluderar restaurang, salong med bar, hiss och stort soldäck. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Alla hytter är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är 14 m2. Hytterna på övre däck har fransk balkong.

MS River Navigator Fartygsöversikt

 

Hytter - MS River Navigator

 • SVIT ÖVRE DÄCK

  Svit på övre däck på ca 21 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • Dubbelhytt ombord på River Navigator

  DUBBELHYTT ÖVRE DÄCK

  Dubbelhytt på övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • DUBBELHYTT MELLANDÄCK

  Dubbelhytt på mellandäck på ca 15 kvm med större fönster.

  Däck: Explorer Deck.

 • DUBBELHYTT NEDRE DÄCK

  Dubbelhytt på nedre däck på ca 15 kvm med två små övre fönster.

  Däck: Odyssey Deck.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser längre upp på sidan under rubriken ”Avgångar”. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Amsterdam och hem från Köln inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Kaffe/te ombord
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider

INTE INKLUDERAT
•Färdledare
•Obligatorisk dricks till besättningen, lokala guider och chaufförer (7 euro/resenär/dag)
•Dryck

DRYCKESPAKET
Ombord på fartyget kan du köpa till dryckespaketet ”Full Drink Package”. Obs fråga fartyget om vad som ingår när du är ombord då detta ibland kan ändras beroende på säsong. Med detta dryckespaket får du obegränsat med dryck av följande:
•Alla öl som erbjuds ombord (fatöl som flasköl)
•”Husets vin” i glas (vitt, rosé och rött)
•Alla läsk, juice och mineralvatten
•Vissa spritsorter gin/wiskey/vodka
•Utvalda mousserande viner i glas
•Vatten på flaska i hytten, samt på dagliga utflykter
•Kaffe, cappuccino, espresso, latte, latte macchiato, varm choklad och te

Dryckerna erbjuds i restaurangen till lunch och middag, samt i baren och på soldäck från kl. 09:00 till 24:00. Pris: ca 29 EUR per person/dygn.

Vänligen observera
Alla drycker som serveras efter kl. 24:00, samt alla drycker som inte är angivna ovan, debiteras ert ombord konto. Samtliga personer som bor i samma hytt måste betala för dryckespaket, det går ej att dela.

FLYGTIDER
Flygtiderna erhålles vid bokning

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.