Amsterdam, Nederländerna

Flodkryssning på romantiska Rhen

HÖJDPUNKTER

 • Amsterdams kanaler och Rhens vindalar och medeltida städer
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensktalande färdledare

På denna resa kan du välja att lägga till utflyktspaket CLASSIC (6 utflykter) eller DISCOVERY (6 utflykter)

Upplev flodromantiken på Rhen

Din flodkryssning börjar i charmiga Amsterdam och givetvis ges en sightseeingtur på Amsterdams kanaler. Vi kryssar på romantiska Rhen och det är som att resa genom ett sagolandskap. Här finns ett färgrikt och varierande landskap med vinodlingar, medeltida städer, vackra slott och borgruiner. Välkommen ombord på en annorlunda och intressant resa utmed Rhens vackra dalar.

Välkommen att boka flodkryssning på romantiska Rhen hos oss redan idag!

Tips!
Vill du flodkryssa på både Rhen, Main och Donau? Läs mer här >>

 

Ladda ner PDF här
 • SVENSKTALANDE FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
Christina Platou
Svensk guide/färdledare
Christina Platou
Monika Hornig, färdledare
Svensk färdledare
Monika Hornig

Avgångar

 • Avresa 26.09.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 7 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Amsterdam

Avresa från Stockholm/Göteborg eller Köpenhamn till Amsterdam. Ombordstigning vid 18:00 då vi bjuds på en välkomstdrink och kvällens middag.

Kvällsutflykt:
CLASSIC och DISCOVERY:
Kanalbåt bland Amsterdams 165 kanaler och 1281 broar. De flesta kanalerna har en historia sedan 1600-talet.

Kanalbåt genom Amsterdam, Nederländerna
Dag 2

Amsterdam

Tid att på egen hand utforska Amsterdams centrum, full av historia och arkitektoniska skatter. Staden är ständigt levande. De vackra kanalstråken och den enastående arkitekturen är unikt för Amsterdam.

Förmiddagsutflykt:
CLASSIC
: Guidad rundtur i Amsterdam i det historiska hjärtat av denna vackra huvudstad.
DISCOVERY: Cykeltur i Amsterdam. Du får möjlighet at utforska och besöka många av de olika ”måsten” när man är i Amsterdam.

Eftermiddagsutflykt:
CLASSIC och DISCOVERY:
Utflykt till Volendam och Zaanse Schans. Volendam är ett berömt fiskeläge och här klär sig fortfarande många i traditionell folkdräkt, och i Zaanse Schans upplever vi hur det var att leva här på 1600- och 1700 talet. Det blir inte mer holländskt än så.

Red Light District i Amsterdam, Nederländerna
Dag 3

Nijmegen - Krefeld

Tidig morgon kryssar vi mot Nijmegen medan vi intar frukost ombord.

CLASSIC: Besök på Kröller Müller museum som ligger i hjärtat av Veluwe National Park. Detta museum har samlat verk från många moderna målare och skulptörer. Museet är bland annat hem till en stor samling konst av Van Gogh men även verk av Picasso och andra impressionister finns att beskåda här.

DISCOVERY: Njut av en fantastisk cykeltur genom National Park De Hoge Veluwe.

Vid middag kryssar vi vidare mot Krefeld, och passerar på vägen städerna Wesel och Duisburg. Sent på kvällen lägger vi till i Krefeld där fartyget ligger under natten.

Flodkryssning längs Rhen
Dag 4

Krefeld - Köln - Königswinter

På morgonen kryssar vi vidare på Rhen mot Köln. På vägen passerar vi storstaden Düsseldorf och den medeltida staden Sons. Lunch ombord. Under eftermiddagen når vi Köln som i alla tider varit Tysklands kulturcentrum. Kyrkan, konst och utbildning spelar en central roll i stadens historia. Här finns tid att på egen hand strosa runt i staden.

 

Köln, Tyskland
Dag 5

Königswinter - Rüdesheim

Under frukosten kryssar vi vidare på romantiska Rhen. Vi passerar Koblenz som är en av Tysklands äldsta städer och har en historia som är mer än 2000 år gammal. Stadens namn kommer från det latinska Confluentes som betyder ”flyter tillsammans” vilket syftar på att floderna Mosel och Rehn möts vid Deutsches Eck. Vi fortsätter vår seglats på den mäktiga Rhenfloden och passerar den kända Loreleiklippan. Landskapet här är det vackraste längs Rhen och det står också på UNESCO:s kulturarvslista.
Vi når den historiska staden Rüdesheim under eftermiddagen

Eftermiddagsutflykt:
CLASSIC och DISCOVERY: Utflykten går med turisttåg till områdets vingårdar och vi stannar till för en provning av regionens berömda viner. Turen fortsätter med en guidad visning av muséet för mekanisk musik. Fartyget ligger kvar i Rüdesheim över natten. Efter middagen finns det möjlighet att besöka en vinbar längs livliga Drosselgasse för de som så önskar.

Vingård i Rüdesheim, Tyskland
Dag 6

Speyer - Mannheim

Tidigt på morgonen lämnar vi Rüdesheim och seglar upp på Rhen mot Speyer, och passerar Wiesbaden, Nierstein och Worms innan vi efter lunch når Mannheim.

Eftermiddagsutflykt:
CLASSIC och DISCOVERY :
Busstur till Heidelberg som är mest berömt för sitt slott och den bildsköna gamla staden omringad av ett överväldigande landskap. På vår promenad i staden introduceras vi i den unika auran staden erbjuder medan vi njuter skönheten av stadens kyrkor och torg. Därefter väntar slottet som dominerar staden. Här tar vi en promenad genom den fina slottsparken. Efter denna tur återvänder vi till fartyget. På kvällen blir det galamiddag serverad ombord samtidigt som fartyget kryssar vidare mot Strasbourg.

Heidelberg, Tyskland
Dag 7

Strasbourg och hemresa

Vi lägger till i Strasbourg under förmiddagen. Strasbourg är en stad med anor då den grundades av druserna 12 år före Kristus. Staden beboddes senare av romarna under mer än 400 år. Efter frukost checkar vi ut och ser Strasbourg innan vi åker till flygplatsen i Frankfurt (cirka 2,5 timmes bussresa) och vi återvänder hem till Sverige igen.

MS Gérard Schmitter

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Gérhard Schmitter
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2012
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Längd: 110 m
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare:  176

Faciliteter ombord: Hiss, restaurang, lounge med bar och dansgolv, bar med tv, reception, terrass, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord. Franska balkonger finns till hytterna på övre däck.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

MS Gérard Schmitter Fartygsöversikt

 

Christina Platou

Svensk färdledare

Färdledare Christina

Christina är färdledare på avresan den 27 maj.

Christina talar flytande franska, engelska och lite spanska och har varit reseledare i många länder, däribland Spanien och Marocko, samt även ombord på ett litet expeditionsfartyg, Lindblad Polaris. Christina har ett stort intresse för mat och vin och har varit reseledare två gånger på vår Flodkryssning för vinälskare med SvD accent. Hon är dessutom auktoriserad Stockholmsguide på engelska och franska, och har även bott i Paris under flera perioder och varit färdledare/guide där.

Monika Hornig

Svensk färdledare

Färdledare Monika

Monika är färdledare på avresan den 26 september.

Monika har jobbat som reseledare i 15 år i nästan hela världen med både flyg, buss och stationeringar. Sex månader av dessa spenderade hon på en flodkryssningsbåt på Donau och två år med världsresor på två kryssningsbåtar. Monika har läst till översättare för spanska och har bott i såväl Spanien som i Karibien. ”Att resa är att leva” var Hans-Christian Andersens ord, men jag tycker likadant och ser fram emot att göra nästa resa med er

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Amsterdam från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och hem från Frankfurt inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters flodkryssning på valt däck och fartyg inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensktalande färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer på utflykter
•Utflykter, du har möjlighet att välja till CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket.

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 2500:-
Discovery: 2600:-

Dag Plats CLASSIC DISCOVERY
1 Amsterdam Kanalbåt i Amsterdam Kanalbåt i Amsterdam
2 Amsterdam Guidad rundtur Cykeltur i Amsterdam
Amsterdam Utflykt till Volendam och Zaanse Schans Utflykt till Volendam och Zaanse Schans
3 Nijmegen Kröller Müller muséet Cykeltur genom Nationalparken De Hoge Veluwe
5 Rüdesheim Vinprovning och turiståg Vinprovning och turiståg
6 Amsterdam Utflykt till Heidelberg Utflykt till Heidelberg

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.