Kryssning från Rom till Malaga med SeaCloud II

Resan innehåller:

 • Flyg och 9 dygn ombord på fantastiska Sea Cloud II
 • Gastronomiska menyer ombord
 • Utvalda viner och öl till lunch och middag ombord
 • Många trevliga stopp såsom Korsika, Menorca, Ibiza, Formentera och Palma
 • Upplevelsen att kryssa med ett segelfartyg
 • Svensk färdledare

Välkomna sommaren med en kryssning i Medelhavet

Unik resa med den fantastiska SeaCloud II

Följ med på en kryssning ombord på SeaCloud II. Kryssningen bjuder, förutom på god mat och dryck, även på intressanta stopp i Medelhavet. Resan börjar i Rom (Civitavecchia) och avslutas i Malaga. På vägen har vi fått uppleva Korsika, Sardinien, Menorca, Palma, Ibiza och den lilla, mycket speciella ön Formentera som ligger söder om Ibiza.

Det är en helt speciell upplevelse när vinden blåser och besättningen klättrar behändigt upp i masterna för att sätta segel. Du känner hur vinden tar tag i skeppet och för den framåt. Det är en fantastisk känsla att segla med fulla segel mot nya spännande mål, antingen det är mellan de kritvita stränderna i Karibien eller de vackra, pittoreska hamnarna i Medelhavet. På alla skepp håller köket en mycket hög nivå och utvalda viner till måltiderna är inkluderat i priset.

Passa på nu – boka din kryssning från Rom till Malaga med Sea Cloud II här

Läs mer om Sea Cloud II här

 • Femstjärnigt segelfartyg
 • Max 94 passagerare ombord
 • Utvalda viner till måltiderna ombord
 • Svensktalande färdledare
Magnus Ericson, färdledare hos Escape Travel
Svensk färdledare
Magnus Ericson

Avgångar

 • Avresa 11.05.2018
 • Avreseort Göteborg
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 9 dagar
Printa sidan

Program

Sea Cloud kryssning från Rom till Malaga
Dag 1

Resa till Rom

Vi flyger med SAS från Göteborg till Rom. Väl framme på flygplatsen väntar vår privata transfer som tar oss till hamnen i Civitavecchia. Vi checkar sedan in på SeaCloud II som blir vårt flytande hem de kommande 9 dygnen.

Dag 2

Bonafacio / Korsika

Korsika är inte som de andra Medelhavsöarna. Det är lummigare, vildare, mer genuint. Vi kommer fram ca kl 15.

Bonafacio är kallas ofta ”Pärlan i söder”. På avstånd ser man fjorden som klyver staden, man ser husen som balanserar på klippkanten. Det är lätt att tappa andan när man ser denna magiska natur. Vi seglar vidare kl 23.00.

Dag 3

Alghero / Sardinien

Vi kommer fram till Alghero ca kl 14.

Alghero är på många sätt två städer i en. Den gamla delen av Alghero med gränderna och havet, och den mer moderna staden som har vuxit upp runt omkring. Som turist i Alghero är det lätt att man missar den moderna delen, eftersom det är så trevligt och mysigt i den gamla delen. Vid midnatt seglar vi vidare.

Dag 4

Till havs

Vi fortsätter västerut. Njut av en god bok på däck medan vi seglar vidare mot Spanien.

Njut av en avkopplande dag till havs med Sea Cloud
Dag 5

Mahon / Menorca

Vi kommer in till Mahôn kl 08.00.

Mahôn, huvudstaden på ön, har den största naturliga hamnen i Medelhavet. Den före detta huvudstaden Ciutadella, vilket översätts till ”den lilla staden”, har pittoreska omgivningar i en fjordliknande bukt. Detta är en av de vackraste städerna i Spanien och det är lätt att bli förtjust i de trånga gränderna i gamla stan, de majestätiska torgen och de läckra promenadstråken. Menorca har två typer av natur. I norr finns den vilda Tramuntana regionen med en grov kustlinje och gömda bukter. I söder finns sluttningar, stora fält och till synes oändliga sandstränder. Mallorca’s lillasyster är avsevärt lugnare och mer traditionell. Vi lämnar Mahôn kl 17.00 och selglar mot Palma.

Dag 6

Palma de Mallorca

Vi kommer in till Palma kl 13.30.

Mallorcas fina huvudstad är en elegant stad med en pittoresk gamlas stan med en arkitekturell mix från Arabvärlden, Katalonien och tydliga Art Nouveau influenser. I centrum finns shoppinggatorna bland de vackra fasaderna. Catedral de Palma, även kallad Sa Seu, är en gotisk jättekatedral, påbörjad på 1200-talet och färdigställd först på 1600-talet. Den imponerande byggnaden är Palmas stolthet och är väl värd besöket. Intill katedralen så finns dels Parc de la Mar – Parken vid Havet, men också det ”gamla Palma” med dess mysiga gränder och arkitektur.  Vi lämnar Palma vid midnatt.

Dag 7

Ibiza

Vi kommer in till Ibiza kl 13.30.

Ön Ibiza är både vit, vild och vacker! År efter år med galet bra klubbar och lyxiga restauranger. Men den klassiska partyön Ibiza överraskar också med vilsamma hotell och andlöst vacker natur. En av de största stränderna är annars Talamanca och en av de vackraste Playa de ses Salines. Båda ligger nära Ibiza stad. Vi lämnar Ibiza vid midnatt.

Vi besöker den underbart vackra ön Ibiza
Dag 8

La Savina / Formentera

Vi kommer in till Formentera kl 08.00.

Baleariska öarnas minsta ö heter Formentera. Endast 18 km lång. Oavsett var du bor så är det bara ett par minuten till stranden som är en blandning av fin strand och klippor, och azurblått vatten.
Det är nästan som att komma till Karibien och vill du hitta din egna lilla strand är inte det några problem. Vi lämnar Formentera kl 13.00.

Dag 9

Till havs

Vi styr skutan mot fastlandet och spenderar en dag till havs innan vi når Malaga.

Dag 10

Malaga

Vi lägger till kl 8 på morgonen. Avstigning och hemresa.

Resan går att förlänga. Hör med oss om information.

 • Kryssning med Sea Cloud II
 • Lyxiga och goda rätter ombord på Sea Cloud
 • Kryssning med Sea Cloud II
 • Sea cloud

Sea Cloud II

Deluxe dubbelhytt

Dubbelhytt kategori E

Bekväm hytt på ca 16 kvm.

Hytten innehåller en queen size säng med 2 separata madrasser, 2 runda fönster, soffa, bord, TV och DVD-spelare, minibar, sminkbord, garderob, värdeförvaring och air condition. Privat badrum med dusch, wc och hårtork.

Sea Cloud II

Deluxe dubbelhytt

Dubbelhytt kategori D

Bekväm hytt på ca 19 kvm.

Hytten innehåller en queen size säng med 2 separata madrasser, 2 runda fönster, bord och två stolar, TV och DVD-spelare, minibar, sminkbord, garderob, värdeförvaring och air condition. Privat badrum med dusch, wc och hårtork.

Sea Cloud II

Juniorsvit

Dubbelhytt kategori B

Rymlig och bekväm hytt på ca 23 kvm.

Hytten innehåller en queen size säng med 2 separata madrasser, panoramafönster, soffa, bord och stol, TV och DVD-spelare, minibar, sminkbord, stor garderob, värdeförvaring och air condition. Privat badrum med badkar, wc och hårtork.

Magnus Ericson

Svensktalande färdledare

Svensktalande färdledare

Magnus Ericson är en av våra reseledare som varit med nästan sedan starten. Magnus pratar förutom engelska även franska och portugisiska flytande då han i tidigare tjänster varit stationerad i både Brasilien och i Nice. Dessutom är spanskan numera ett språk som behärskas efter studier i Andalusien. Magnus har  varit på de flesta av våra flodkryssningar och är väl bekant med de destinationer där fartygen stannar. Magnus har även varit färdledare för grupper på anrika tågen El Transcantabrico i norra Spanien och Al Andalus i Andalusien.

Med sin breda och gedigna kunskap tar han sig an nya uppdrag med entusiasm och engagemang!

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser längre upp på sidan under rubriken ”Avgångar”. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga hotellalternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Rom från Göteborg och hem från Malaga inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•Transfer vid ankomst Rom – Civitavecchia och Malaga hamn till flygplats.
•10 dagars / 9 nätters kryssning med Sea Cloud II i vald hyttkategori inkl:
◦En flaska champagne i hytten vid ankomst
◦Färsk frukt i hytten dagligen
◦Helpension ombord (inkl två Galamiddagar)
◦All måltidsdryck ombord inkl. utvalda viner och öl anpassade till varje måltid
◦Fritt utnyttjande av vattensportfaciliteter såsom snorkelutrustning och vattenskidor
•Svensktalande färdledare

 • Det går även bra att flyga från Stockholm eller Köpenhamn på denna resa. Kontakta oss för information.

SEA CLOUD II
5 stjärnig deluxe Windjammer.
Längd: 117 m
Bredd: 16 m
Djup 5,4 m
Antal segel: 24
Passagerare: 94 (47 utsides hytter)
Besättning: 58

Virtuell tur på Sea Cloud

VILLKOR OCH INFO SEA CLOUD 11

FACILITETER OMBORD
Lidodäck med bar, Restaurang med fri placering, Lounge, butik, bibliotek med laptop, bastu, fitness-område, badplattform, sjukvård.

HYTTER
Ombord finns sex olika kategorier av hytter.

BOKNING OCH  BETALNING
Efter bokning av resan erhåller du en bokningsbekräftelse med information om din resa samt en faktura för anmälningsavgiften på 5 000 kronor per person. Denna skall vara inbetald senast 7 dagar efter bokningstillfället för att din bokning skall vara bindande. Resterande belopp förfaller till betalning 50 dagar innan avresa.

AVBESTÄLLNINGSREGLER
Escape Travel rekommenderar starkt alla sina passagerare att teckna en avbeställningsförsäkring, ett s.k. avbeställningsskydd mot oförutsägbara händelser. Vi gör dig uppmärksam på att det är särskilda avbeställningsregler för våra flodkryssningar, och att dessa är striktare än Escape Travels generella villkor. Avbeställning bör ske så snart som möjligt då det föreligger ett hinder för att genomföra resan. Om du har tecknat en avbeställningsförsäkring och måste avbeställa på grund av akut sjukdom, olyckstillfälle eller dödsfall, så får du kompensation från försäkringsbolaget.

Vid avbeställning gäller följande regler och avgifter
• Från bokning och fram till 150 dagar före avresa: 5000,-/person
• 149-50 dagar före avresa: 25%
• 49-22 dagar före avresa: 100%

PASS
Det är den resandes ansvar att kontrollera att de har giltigt pass och om eventuella visum behövs vid tiden för avresa. Escape Travel är inte ersättningsskyldig för passagerare som inte har det vid avresa.