Kryssning i det skotska höglandets hjärta

 • Helpension inkl. dryck, samt whiskybar ombord
 • Max 12 passagerare ombord
 • Cowdor slott och trädgård – från Shakespeare’s ”Scottish Play”
 • Kryssa på Loch Ness, Lochy, Oich och Dochfour
 • Slotten Eilean Donan och Urquhart
 • Glen Ord whiskydestilleri inkl. provsmakning

Exklusiv kryssning i det skotska höglandet med Spirit of Scotland

Kryssa genom Skottlands vackra och dramatiska högland med den lilla, intima kanalbåten Spirit of Scotland. Ombord ingår allt från skotska gourmetmåltider, fina viner och single malt whisky i baren. Denna exklusiva kryssning i det skotska höglandet går mellan Banavie i söder och Inverness i norr. Längs vägen väntar bland annat den mytomspunna sjön Loch Ness, det berömda slottet Eilean Donan, en rundtur på Glen Ord whiskydestilleri och besök på flera intressanta platser ur den skotska historian.

Endast 11 platser på denna förstklassiga kryssning i det skotska höglandet.

Boka din plats nu!

 

 • Pris från 43 900,-
 • Första tillgängliga avresa 23.09.2018 (1 avresor)
 • Längd 7 dagar
 • Max 12 passagerare
 • Helpension, dryck och whiskybar ingår
 • Utflykter inkluderade

Avgångar

 • Avresa 23.09.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 43 900,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Ankomst till Skottland

Flygresa till Inverness och privat transfer till Banavie, där vårt fartyg Spirit of Scotland väntar. Väl framme bjuds vi på välkomstdrink och välkomnas av kaptenen och besättningen. Middag ombord.

Dag 2

Banavie till Laggan

Dagens utflykt tar oss till det mystiska området Glencoe, berömt för sin geografiska skönhet och ökänt för en av de mörkaste dagarna i skotsk historia. Alternativt kan vi njuta av en hisnande panoramautsikt med linbana till toppen av berget Aonach Mor. Om tid finns kan vi besöka ruinerna av 1200-tals-slottet Old Inverlochy Castle. Därefter påbörjar vi vår kryssning genom Moy Bridge, den sista handdrivna bron i sitt slag längs den Kaledoniska kanalen. Längs vägen kan vi besöka klanen Camerons Museum, innan vi passerar sjön Loch Lochy. Vi lägger till för kvällen i Laggan och serveras middag ombord.

Dag 3

Laggan till Cullochy

Idag njuter vi av några av Skottlands allra finaste landskap när vi åker till ett av de mest fotograferade slotten – Eilean Donan. Slottet har förekommit i kända filmer som ”Highlander” och James Bond’s ”The World Is Not Enough” och blickar ut över tre fjordar. Under eftermiddagen kryssar vi över den natursköna sjön Loch Oich, med möjlighet till en promenad längs vägen, innan vi lägger till i Cullochy. Middag ombord.

Dag 4

Cullochy till Fort Augustus

Denna morgon kryssar vi till Fort Augustus och lägger till mitt emot Benediktinerklostret vid ingången till Loch Ness. Efter lunch ombord får vi ta del av Skottlands blodiga historia när vi besöker ruinerna av Urquhart Castle, beläget i en spektakulär miljö med utsikt över Loch Ness. Härifrån gör vi en lättare busstur till Invermoriston Falls och Old Bridge, ritad av Thomas Telford. Denna kväll äter vi middag i land på en lokal restaurang.

Dag 5

Fort Augustus till Dochgarroch

Morgonen bjuder på en pittoresk kryssning över den världsberömda sjön Loch Ness. Om vi har tur kanske vi får en skymt av ”Nessie”, innan vi lägger till i den lilla byn Dochgarroch. Efter lunch besöker vi Cawdor Castle, förevigat i Shakespeares ”Scottish Play”. Den pittoreska trädgården har listats som en av de 100 bästa i Storbritannien. Slottet inhyser en superb samling av gobelänger, bilder och inredning och är fortfarande i bruk som ett hem för grevinnan av Cawdor som bor här flera månader om året. Vi besöker sedan Culloden Moor, platsen för den sista stora striden på brittisk mark år 1745. Dagens tur avslutas på Clava Cairns, en förhistorisk klanhövdings gravplats med anor från 2000 år före Kristus. Till kvällen väntar middag ombord på fartyget.

Dag 6

Dochgarroch till Muirtown

Idag kommer vår avslutande kryssning ta oss genom Tomnahurich svängbro och därefter genom slussarna till Muirtown. Här finns möjlighet att ta en cykeltur eller promenad ner mot havet för en vacker utsikt över Moray och Beauly Firths. Efter lunch kör vi genom ett fantastiskt bergslandskap för att ta en närmare titt på en av Skottlands mest kända exportvaror – whisky. Vi besöker Glen Ord destilleriet som grundades 1838 på Black Isle av Mackenzie’s av Ord. Efter en fascinerande beskrivning av mognad och åldrandet av olika sorters malt följer en provsmakning. På kvällen är det dags för kaptenens avskedsmiddag ombord på fartyget.

Dag 7

Hemresa

Efter frukost lämnar vi fartyget och åker med vår privata transferbuss till Inverness för att ta flyget hem till Sverige.

Vänligen notera att dagsprogrammet är preliminärt och kan ibland justeras.

Spirit of Scotland

Förstklassig kanalbåt

Fakta om fartyget

Fartyg: Spirit of Scotland
Rederi: European Waterways
Antal däck: 3 – Övre soldäck, huvuddäck och nedre däck med hytter
Antal passagerare: 12

Spirit of Scotland är en elegant kanalbåt med fina allmänna utrymmen, både inne och ute, speciellt utformade för att du skall kunna beundra det spektakulära skotska höglandet. Fartygets design väcker tankarna till de traditionella ångbåtarna som trafikerade Skottlands sjöar förr i tiden.

Ombord finns plats för 12 passagerare i en familjär och komfortabel miljö med förstklassig service. Här finns en ljus och rymlig salong, matplats med panoramafönster och en separat bar. Utomhus finns separata områden där du kan koppla av i en solstol eller varför inte i bubbelpoolen. Det finns också cyklar ombord att låna under kryssningen.

Hytterna är luftkonditionerade och har två enkelsängar eller en dubbelsäng, samt eget badrum. Njut av traditionella skotska gourmeträtter, fina viner och ett brett utbud av whisky – allt detta är inkluderat ombord.

Exempel på single malt whisky som serveras ombord: Benromach 10-årig, Glenmorangie 10-årig, Lagavulin 16-årig, Dalwhinnie 15-årig, Glenfiddich 12-årig, Bowmore 12-årig, Isle of Jura 10-årig, Talisker 10-årig, Highland Park 12-årig, The Singleton of Glen Ord 15-årig, Tomatin 12-årig.

Vänligen observera
Denna kanalbåt är en liten, specialbyggd och lyxig båt som transporterar dig längs Skottlands floder, kanaler och sjöar. Det är intimt och ett mycket lugnt tempo ombord med endast 6 hytter.

Spirit of Scotland Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser längre upp på sidan under rubriken ”Avgångar”. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Inverness från Stockholm t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•1 lunch i Inverness vid ankomst
•7 dagars / 6 nätters kryssning med kanalbåten Spirit of Scotland inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram med minibuss
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är ca 20 Pund per person och dag.
•Svensktalande färdledare

SÄRSKILDA VILLKOR
Bokning och betalning
Efter bokning av resan erhåller du en bokningsbekräftelse med information om din resa samt en faktura för anmälningsavgiften på 10 000 kronor per person. Denna skall vara inbetald senast 7 dagar efter bokningstillfället för att din bokning skall vara bindande. Resterande belopp förfaller till betalning 120 dagar innan avresa.

Avbeställningsregler
Escape Travel rekommenderar starkt alla sina passagerare att teckna en avbeställningsförsäkring, ett s.k. avbeställningsskydd mot oförutsägbara händelser. Vi gör dig uppmärksam på att det är särskilda avbeställningsregler för denna kryssning, och att dessa är striktare än Escape Travels generella villkor.

Vid avbeställning gäller följande regler och kostnader;
• Mer än 120 dagar före avresa: 10 000:- per person
• 120-0 dagar före avresa: Hela resans pris

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Kanalkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna kan det vara en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.