Vårt hotell på Seniorresan till Kroatien

Seniorresa till Kroatien

HÖJDPUNKTER

 • Svensktalande färdledare
 • Strandnära boende med halvpension
 • Lugna och harmoniska staden Supetar
 • Heldagutflykt med båt inkl lunch
 • Halvdagsutflykt med bl.a olivoljeprovning

Upplev den härliga Kroatiska skärgården. Vi flyger till Split från Arlanda. Väl framme i Split skall vi ta oss söderut till den makalöst vackra ön Brac. På Brac skall checkar vi in på Velaris som ligger i den lilla staden Supetar.
Supetar är beläget på Bracs norra sida. Här är befolkningen knappt 4000 invånare. Här finns en vacker hamnpromenad som är smyckad med palmer och på de tätt liggande uteserveringarna har man utsikt över det kristallklara vattnet. Det råder ett lugn över staden som är omöjligt att värja sig mot och det tar inte lång tid innan avslappningen sköljer över kroppen. Stadens centrum ligger runt den fina hamnpromenaden och det är hit man gärna söker sig efter en dag på stranden. Här finns många riktigt trevliga restauranger och specialiteterna är skaldjur, fisk och olika typer av lammrätter.

På denna resa fokuserar vi på sol och bad men vi skall också göra ett par utflykter. Dels skall vi göra en heldagstur med båt till Hvar, en av pärlorna på den Dalmatiska kusten. Vi kommer också göra en utflykt fokuserad på det lokala vinet och den lokala olivoljetillverkningen.

Temperaturen i området brukar vara behagliga 20-24 grader i början på oktober.

 

 • Svensktalande färdledare
 • Halvpension
 • Heldagsutflykt med båt
 • Halvdagsutflykt olivoljeprovning
Magnus Ericson, färdledare hos Escape Travel
Svensk färdledare
Magnus Ericson

Avgångar

 • Avresa 03.10.2018
 • Avreseort Oslo Lufthavn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 8 dagar
 • Kroatien
Printa sidan

Program

Dag 1

Ankomst till Split

Flygresa Arlanda – Split. Vid ankomst väntar vår privata transfer (buss ca 25 min och båt ca 1 timme) och tar oss med till Brac för inkvartering.

Vi checkar in på vårt hotell, som ligger precis vid havet. Vi avnjuter en gemensam välkomstdrink.

Dag 2

Ledig dag

Idag gäller det att bekanta sig med området. Hotellet ligger vid havet och det finns flera härliga stränder i området. Middag på hotellet.

Dag 3

Heldagsutflykt med båt

Idag skall vi få uppleva Hvar. En ö som sägs ha mest soltimmar i hela skärgården. På vägen ut serveras vi ett glas vin och lite snacks innan vi kommer fram till Hvar. Där går vi en promenad i gamla Hvars stadskärna och njuter av den fina utsikten över skärgården. Efter rundvandringen äter vi lunch på båten. Därefter fortsätter vi till ön Palmižana, den gröna ön.

Det första mötet med Palmizana karaktäriseras av en magnifik skönhet; mixen av färger och ljudet av havets vågor, vinden i de hundraåriga pinjeträden och de olika fåglarnas sånger. Man fångas av oändligt många dofter; rosmarin, mynta, lavendel, basilika, mynta, olivträd och mimosa som blommar här året runt. Palmizanas trädgård har apelsinträd, liljor och den mystiska doften av exotisk flora från fjärran länder. Alla dessa dofter har ”fångats” i ett antal flaskor som du kan köpa med som en souvenir härifrån. Helande, avslappnande eller enbart som ett doftande minne från denna dag. Här ges det tid till att ta ett dopp i det kristallklara vattnet eller ta en promenad.

Båttur från Brac till Hvar
Dag 4

Ledig dag

Njut av sensommarlugnet i den lilla staden Supetar. Det finns flera fina vandringsleder i området för dig som vill utforska ön Brac.

Dag 5

Halvdagsutflykt Brac

Olivoljan från Brac är internationellt erkänd som en av de finaste, och många vinproducenter har fått utmärkelser vid vinmässor världen runt. För vinälskare finns en hel del att upptäcka.

Idag gör vi en utflykt till en lokal olivoljetillverkare. Här skall vi få smaka på olivolja och lokalt producerade viner.

Oliver på ön Brac
Dag 6-8

Ledig dagar

Bracki Kamen, den vita kalkstenen från Brac, har varit öns största handelsvara men allteftersom fler och fler upptäckt den här fantastiska platsen har resenärer från hela världen blivit en allt viktigare inkomstkälla. Som lite kuriosa kan nämnas att delar av Stockholms slott är byggt med kalksten från Brac .

Många påstår att Brac är en av de vackraste platserna i Kroatien. Det är Dalmatiens största ö med sina nära 400 m² och den tredje största ön i den Kroatiska skärgården. På ön bor ca 13000 invånare.

Namnet Brac kommer med troligen från ordet Brentos som betyder hjort på Illyriska, romarna kallade ön Bretia. Den största delen av ön täcks av låg växtlighet.

Dag 8

Hemresa

Busstransfer från hotellet tidig morgon till flygplatsen i Split

Velaris Resort ★★★+

Velaris Resort★★★+

Mysigt hotell precis vid havet.

Velaris resort ligger på norra sidan av ön Brac. Härifrån är det endast 10 minuters promenad in till Supetar centrum. Hotellet ligger i natursköna omgivningar precis vid havet.

Hotellenläggningen består av 5 byggnader och totalt 178 rum. Här finns bar, restaurang, bar, Wi-Fi, rökfria rum, wellness område (bastu, jacuzzi, massage, fitness, frisör, pedicure, manicure), utomhuspool, barnpool, massage, kiosk, bagageförvaring, tvättservice, sällskapsrum, valutaväxling, biluthyrning, cykeluthyrning, lekplats, bordtennis, tennisbana, vindsurfing, kajak biljard m.m.

Magnus Ericson

Svensk färdledare

Magnus Ericson

Magnus Ericson är en av våra reseledare som varit med nästan sedan starten. Magnus pratar förutom engelska även franska och portugisiska flytande då han i tidigare tjänster varit stationerad i både Brasilien och i Nice. Dessutom är spanskan numera ett språk som behärskas efter studier i Andalusien. Magnus har  varit på de flesta av våra flodkryssningar och är väl bekant med de destinationer där fartygen stannar. Magnus har även varit färdledare för grupper på anrika tågen El Transcantabrico i norra Spanien och Al Andalus i Andalusien.

Med sin breda och gedigna kunskap tar han sig an nya uppdrag med entusiasm och engagemang!

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga hotellalternativ och priser per person på önskat datum.

I PRISET INGÅR
•Flyg Stockholm – Split t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•Transfer flygplats – hotell t/r
•7 nätter på Velaris Resort ★★★+
•Välkomstdrink
•Frukost varje dag
•Middag varje dag
•Gratis WIFI
•Halvdagsutflykt med olivoljeprovning
•Heldagsutflykt med båt inkl lunch och vin
•Svensktalande färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dryck (förutom välkomstdrink)
•Dricks till lokalguider och busschaufför
•Tillvalsutflykter

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

 

Fler resor

Oktober 2018