Umbriens pärlor – höstresan till Italien

HÖJDPUNKTER

 • Charmigt hotell i Trevi inkl. halvpension
 • Öl- och vinprovning i Montefalco
 • Utflykt till Perugia, Assisi och Spoleto
 • Dagstur till Trasimenosjön och Cortona
 • Svensktalande färdledare i Italien

Vin, mat och utflykter i det genuina Umbrien

Då förra avresan blev så populär kör vi nu en extra avgång i höst.

Umbrien ger den mer välkända grannen Toscana en hård kamp när det gäller kvalitet, skönhet och intresse. Perugia och Spoleto är absolut pärlor du kommer att älska. Landskapet här är häpnadsväckande vackert med vingårdar, olivlundar och medeltida städer klättrande längs bergsväggen upp mot bergstopparna.

Vi bor i den charmiga byn Trevi, vackert belägen med utsikt över den gröna Spoletodalen – och i hjärtat av tusentals olivträd. Här är gastronomi och matlagning väl förankrat, och det finns en stolthet och passion för detta hos befolkningen. På hotellet ingår frukost och middag varje dag, här blir vi väl omhändertagna av personalen, Valentina, Marco och Roberto, som gör allt för att vi ska få en perfekt vistelse.

Umbriens pärlor  -höstresan till Italien

 

” Carinas generositet och omsorg om oss alla var helt enastående. Vi har varit på en hel del resor men bättre guide/färdledare har vi aldrig haft. Jag hoppas att ni som företag uppskattar Carina efter förtjänst. Vårt femstjärniga betyg på resan som helhet beror på stor del på hennes insats.”  / Resenär på 4 juni resan

 • Pris från 10 995,-
 • Första tillgängliga avresa 04.10.2017 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Svensktalande färdledare
 • Frukost och middag ingår
 • Utflykter inkluderade
Carina Magnusson
Svensktalande färdledare
Carina Magnusson

Avgångar

 • Avresa 04.10.2017
 • Avreseort Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 10 995,-
Printa sidan

Program

Dag 1

Ankomst till Rom och transfer till Trevi

Flygresa till Rom med ankomst vid 16 tiden. Härifrån tar vi transfer till Trevi (ca 2,5 h) där vi sedan checkar in på vårt hotell. En enklare middag ingår på hotellet efter ankomst.

Hotel Antica Dimora alla Rocca
Dag 2

Besök i Montefalco med öl- och vinprovning

Under förmiddagen besöker vi den medeltida staden Montefalco, känd för sina 99 vingårdar. Här gör vi en ölprovning där vi provar fyra olika ölsorter. Vi fortsätter till den äldsta vingården i Montefalco, Scacciadiavoli, där det blir mer provsmakning av de ädla varorna, den här gången vin. Både öl- och vinprovningen ackompanjeras av lokala produkter som parmaskinka, ost och bruschetta med extra virgin olivolja.

Till kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Scacciadiavoli vingård i Montefalco, Italien
Dag 3

Dagstur till Trasimenosjön och Cortona

Idag gör vi en dagstur till Trasimenosjön och Cortona. Vi besöker Passignano sul Trasimeno där det finns fri tid att upptäcka staden, prova någon av de karaktäristiska sjörestaurangerna eller bara sitta och beundra utsikten vid sjön. Turen går sedan vidare till Cortona där du kan promenera i den vackra stadskärnan och njut av det italienska livet.

På kvällen väntar middag på hotellet.

Dag 4

Ledig dag i Trevi

Passa på och njut av staden Trevi, promenera längs någon av områdets många vandringsleder, hyr en mountainbike eller koppla av på torget med ett glas vin och njut av atmosfären. I Trevi finns flera lokala, trevliga restauranger där du kan äta lunch. Under eftermiddagen kan du slappna av med en gratis hand-, fot- eller ansiktsmassage från hotellet med lokala hudprodukter av olivolja (ca 20 minuters behandling, tillgängligt mellan kl. 14 och 19).

Till kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 5

Utflykt till Perugia och Assisi

Efter frukost besöker vi Umbriens huvudstad, Perugia. Staden bokstavligen klättrar upp längs den 493 meter höga kullen med sitt historiska centrum på toppen. Vår lokala guide visar oss runt i en av Italiens finaste städer. Denna underbara gotiska stad har massvis med fontäner, kyrkor, monument och gömda pärlor att utforska. Det bästa är att inga bilar förstör idyllen i centrum.

Under eftermiddagen besöker vi Assisi, staden som ligger på toppen av en ås med utsikt över Apenninerna. Här föddes 1181 Italiens stora helgon, Franciskus av Assisi och det var här Franciskanordern grundades. Här finns fri tid att njuta av Assisis speciella och charmiga atmosfär med slingrande gator.

Åter i Trevi väntar middag på hotellet.

Perugia
Dag 6

Stadstur i Trevi med pizzakurs

Idag gör vi en guidad promenad med vår guide Roberto längs de medeltida akvedukterna. Vi besöker en lokal olivoljegård där vi äter bruschetta med olivolja från Trevi. Turen fortsätter till det historiska slottet i Pissignano som är inbyggt i bergväggen. Här får vi delta i en pizzakurs där vi tillagar vår egen lunch.

På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 7

Utflykt till Spoleto

Turen idag går till Spoleto. Den gamla staden omringas av stadsmuren och stoltserar med ett fantastiskt, medeltida slott som vakar över byn. Innanför dessa murar kryllar det av små mysiga gator och gränder. Spoleto har även en gammal romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore är i sin enkelhet en vacker kyrka. Det är inte den största, finaste eller äldsta, men det är helheten som gör den unik – platsen som omger kyrkan, den ärevördiga kyrkogården och fresker. Pricken över i:t är den romerska akvedukten. En imponerande syn. Lunch intas på en lokal restaurang.

Till kvällen äter vi middag på hotellet i Trevi.

Spoleto Katedral
Dag 8

Hemresa

Idag är det dags att checka ut från hotellet. Vi åker på förmiddagen direkt efter frukost till Roms flygplats för att ta flyget hem till Sverige.

Hotel Antica Dimora alla Rocca ★★★★

Klassiskt medeltida Italienskt

Hotel Antica Dimora alla Rocca ★★★★

Hotellet är beläget i hjärtat av Trevi och inrymt i ett Palazzo från Trevis storhetstid under 1500-talet. Det är en mycket speciell upplevelse att bo i en medeltida stad. Du behöver inte ta många steg innan du hittar ett trevligt café, en medeltida herrgård eller en bänk med utsikt över landsbygden. Allt är genuint, mysigt och av hög kvalitet.

Personalen, Valentina, Marco och Roberto, gör allt för att du ska få en perfekt vistelse. Marco står för maten på hotellet. Under sommaren kan du äta frukosten ute på den härliga terrassen. På hotellet finns även en utomhuspool och en trevlig vinbar.

Rummen är varierade i inredning och storlek. Alla rum har luftkonditionering, minibar, kassaskåp, telefon och internet, TV, badrum med badkar eller dusch samt hårtork.

Carina Magnusson

Svensktalande färdledare

Färdledare: Carina

Carina bor sedan 1988 i Italien och stortrivs. Hon har jobbat inom turistbranschen i ca 20 år och är en glad och positiv person. Carina gillar att ta sig an nya utmaningar, är ansvarsfull och utrustad med en stor portion tålamod. Förutom italienska pratar hon även engelska och tyska.

Pris och information

PRISER

Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

 

I RESANS PRIS INGÅR

 • Flyg från Stockholm till – Rom t/r med Norwegian inkl.
  • Flygskatter
  • 1 incheckat bagage + 1 handbagage
 • Transfer Rom – Trevi t/r
 • 7 nätter på Hotel Antica Dimora alla Rocca ★★★★ inkl.:
  • 7 frukostar
  • 7 middagar inkl. lokala viner
 • Besök i Montefalco med öl- och vinprovning
 • Utflykt till Trasimenosjön och Cortona
 • Utflykt till Perugia och Assisi
 • Stadstur i Trevi med besök på olivgård
 • Besök i Pissignano
 • Utflykt till Spoleto
 • Svensktalande färdledare

*Önskar du åka från Göteborg eller Köpenhamn. Hör av dig till oss.

I priset ingår ej

Dricks till lokala guider och chaufförer

 

FLYGTIDER

Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.

Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

*Önskar du åka från Göteborg eller Köpenhamn. Hör av dig till oss.