Seljalandsfoss vattenfall på södra Island. Ingår i utflykten längs sydkusten.
Seljalandsfoss vattenfall på södra Island. Ingår i utflykten längs sydkusten.

Island

Vill du ha erbjudande på en skräddarsydd resa?
Eva Jónsdóttir

Jag hjälper dig med din drömresa till Island

RESOR TILL ISLANDS ORÖRDA NATUR – ÅRET OM

Escape Travel är en Skandinaviens ledande Islandsarrangörer och har mer än 20 års erfarenhet av att skapa unika och skräddarsydda resor till Island.

Vi har hög kompetens, lång erfarenhet och ställer höga krav till kvalitet, i både planläggning och genomförande. Kreativitet och snabb respons är nyckelorden – baserat på solid kunskap och personlig service.

Island är ett fantastiskt resmål med ett stort och varierat urval av upplevelser. Njut av ett storartat landskap, både nya och tusenåriga lavafält, vackra vattenfall och majestätiska istäcken. Island är fullt med magiska miljöer. Oavsett vilken av våra resor du bokar, lovar vi att du kommer att få en fängslande upplevelse med många härliga minnen och smakupplevelser med sig hem i bagaget!

Island brukas delas in i sju geografiska regioner, inklusive huvudstadsområdet kring Reykjavik. Varje region har ett varierande landskap och en varierande kultur. Västlandet är en av Islands mest geologiskt varierande landskap. Här kan du se mycket av det Islands natur har att bjuda på, med alt ifrån slumrande vulkaner, vackra vattenfall och varierat djurliv. Västfjordarna är en av Islands bäst bevarade hemligheter. det glest befolkade landskapet har isolerat och bevarat regionens oförstörda vildmark. Nordlandet är ett område med många kontraster. dess långa dalar och halvöar delas av med höga berg, lavafält och släta kullar som karvats ut av floder. de djupa och många fjordarna på kusten är ibland grönskande och ibland helt kala. På östkusten ligger landets största skog, grönskande jordbrukslandskap och flera små fjordar och öar. Tack vare de många naturliga hamnarna läns östkusten finns här gott om fiskebyar och kustorter längs kusten. Islands sydkust är hem till några av landets mest besökta turistattraktioner. Kusten är känd för sin naturskönhet och orterna längs kusten är kända för sina goda fisk- och skaldjursrätter. Halvön Reykjanesið är ett geotermiskt underverk där det finns fler fyrar än hus. det är även här den Blå Lagunen ligger.

Nedan presenterar vi våra paketresor med fasta avgångar, men även olika förslag på resepaket som kan göras på förfrågan.