Guide

Elias Drakenberg

Elias drakenberg
Djupblå: Lake Atitlan, Guatemala silhuett av vulkaner på blå sjö

Har arbetat med resor sedan: Mitt första färdledaruppdrag var 2017, men jag har guidat turister i Stockholm sedan 2009

Har varit reseledare på: Flodkryssningar på Donau i olika varianter

Favoritresmål: Jag har alltid varit svag för Italien och återkommer ofta till alla landsdelar såsom Sicilien, Toscana samt vandring i Alperna

Gillar även att: Alla former av utomhusaktiviteter, paddla, vandra och cykla. Men framför allt att springa fritt i skogen utan hets att slå tidsrekord eller maximal distans.

Drömresa: Att få bestiga Mount Kilimanjaro!

Förebild: Sir David Attenborough och Hans Rosling

Dold talang: Ett livslångt intresse för geografi och kartor har lett till en bred global kännedom. Kan bland annat peka ut varenda svensk kommun och kan känna igen hundratals städer runt om världen enbart från flygbilder.

Tre tips till våra resenärer:

  1. Passa på att ställa frågor till färdledare och lokalguider, vi besitter en enorm kunskap som vi gärna förmedlar vidare.
  2. Ta cykeln när du besöker en stad! Finns inget färdmedel som slår cykel när det gäller tillgänglighet och anpassningsbarhet!
  3. Glöm inte, dagarna är inte de som passerar, det är dagarna vi minns som räknas. På en resa, kanske var det ösregnet under stadsturen som gav det allra tydligaste minnet! Så ta vara på alla minnen, även de som tycks vara onödiga :-)