Kanaler

Kanalbåten MS Madeleine

En kanalkryssning är en unik semesterform för dig på egen hand eller med vänner och familj. Små flytande boutiquehotell transporterar oss på mindre floder och kanaler runt om i Europa. Det är avkopplande, händelserikt och med en hög charmfaktor! Måltiderna kan vi kalla riktigt kulinariska upplevelser.

Kryssningarna går till historiska slott, familjeägda vingårdar, medeltida städer, lokala marknader och lite besökta men spännande platser.

Följ med ombord på våra kanalkryssningar

En kanalkryssning är ett unikt sätt att komma nära regionens kultur och historia - och allt händer i en bekväm takt i bekväma omgivningar med mycket hög servicenivå. En av fördelarna med en kanalkryssning är att ett sådant fartyg anländer till små kanaler och floder där de mycket större fartygen inte kommer in, vilket i sig gör upplevelserna mer exklusiva.

Ombord är besättningen i tjänst dygnet runt och ger upplevelser i en egen klass. Varje båt tar bara mellan sex och tjugo personer. I priset ingår lokal transport, välkomstchampagne, gourmetmat, vin, öppen bar, utflykter med egna minibussar, hamnavgifter och besättning.

Förutom ett avkopplande liv ombord finns det mycket att göra. Du kan promenera eller cykla längs vägarna vid kanalen eller utforska byarna som passeras. Det finns också många temakryssningar inom golf, tennis, cykling eller vin. Faciliteterna på de olika pråmarna kan variera något, men de flesta har luftkonditionering och hytter med: kassafack, TV och eget badrum, soldäck med bekväma solstolar, lounge, bar, restaurang, bubbelpool och lånecyklar.

Små och exklusiva

Kanalkryssningsfartygen varierar något i storlek och rymmer allt från sex till tjugo personer. De håller en hög standard och är inredda som mindre, exklusiva hotell med en elegant och intim atmosfär. Vi arbetar med två rederier; European Waterways och Croisi Europe, så att vi kan tillgodose dina önskemål så mycket som möjligt. Ombord finns ljusa härliga uppehållsrum, restaurang och bar, och på fina dagar kan du njuta av utsikten från däck under parasollet. Hytterna är praktiskt inredda och har alla eget badrum.

Passar för alla

En kanalkryssning passar alla, även för familjer och de som ska fira ett speciellt tillfälle. Du kan välja om du vill boka en plats ombord på en kryssning med andra resenärer eller om du vill hyra hela båten för dig och ditt företag. I det senare fallet kan du bestämma stopp och längder längs vägen.

Det finns mest kanalkryssningar i Frankrike med båtar i alla större vinregioner, såsom Loire, Bourgogne, Bordeaux, Champagne, Provence och Alsace. I resten av Europa hittar du kanalkryssningar i de skotska högländerna, Venedig och Po-dalen i Italien, på Themsen i England, till tulpanfälten i Nederländerna, i Tyskland och Luxemburg och på den irländska floden Shannon. Kanalkryssningar passar bra för gruppresor. Familjeresor och flergenerationsresor är populära. Eller varför inte låta en bra grupp vänner träffas?

Kock och måltider inkluderat

Mat och vin, som båda ingår i kryssningskanalen, är också en viktig del av resan. Kocken förbereder regionens specialiteter och dagliga delikatesser från den lokala, rikliga marknaden serveras. Lunch är vanligtvis en buffé, medan middagen är en större ceremoni - en fem-rätters gourmetmåltid med vin.

Välj mellan många floder och kanaler

European Waterways erbjuder bland annat följande områden:

• Bourgogne - segla på den övre delen av kanalen

• Bourgogne - nedre Nivernais och floden Yonne

• Canal du Midi med flera olika rutter

• Canal de Garonne i Bordeaux

• Floden Cher i Loiredalen

• Norra Frankrike med Moselle och Alsace

• Amsterdams och Rembrandts land

• Venedig och Po-dalen

• Irland och Shannon River

• Skottland - Caledonia-kanalen och högländerna.

Företaget har sjutton båtar som tar från sex till tjugo personer

Croisi Europe kör året runt på vattenvägar i Frankrike. Företaget har fem specialbyggda pråmbåtar med elva hytter som går i Alsace, Champagne, Loire, Bourgogne och Provence.