MS Vivienne

På denna sida har vi samlat all information om MS Vivienne. I menyn kommer du att hitta relevant information om fartyget, hytterna, utflykterna och över ofta ställda frågor som kan dyka upp både innan och under resan.

MS Vivienne (4*+)
Byggd år: 2000. Totalrenoverad 2020.
Längd: 110 m
Antal däck: 3
Antal passagerare: 146
Antal hytter: 73

MS Vivienne är ett läckert förstaklassfartyg bestående av fyra däck. Tre däck med hytter samt ett inbjudande soldäck. Ombord finner du restaurang, lounge/bar, reception och gratis wifi.

Ombord serveras en riklig buffé till frukost och lunch, medan middagen (4 rätter) serveras vid bordet. I loungen serveras ”afternoon tea” med kaffe/te och kakor varje eftermiddag, samt ett litet mellanmål med ”snacks” varje kväll.

Fartyget har nya system för avfallshantering och återvinning som uppfyller EU:s stränga normer. Till exempel rengörs 90 procent av det vatten som används på fartyget till dricksvattenkvalitet innan det återförs till floden.
Fartyget framförs av energieffektiva Tier 2-motorer går tystare, producerar mindre avgaser och sparar bränsle. Dessutom används toppmoderna vatten- och energibesparande system på hela fartyget, inklusive effektiv LED-belysning.