Klimat & miljö

Zanzibar cykel 5

Klimatförändring och miljöförstöring är vår tids största utmaningar. Som researrangör är vi skyldiga att vara en del av lösningen. Vi måste dels neutralisera den påverkan våra resor har, dels hjälpa till att skydda miljön våra resor utspelas i.

Escape Travel klimatkompenserar alla resor

Som en av de första researrangörerna i Sverige har vi valt att klimatkompensera alla våra resor. Och då inte bara flygresan utan även landtransporter, måltider som ingår i programmet samt boende. Även vår interna verksamhet är klimatneutral. Full klimatkompensation ingår i resans pris och går inte att välja bort.

Vår miljöfilosofi

Vi är medvetna om att våra mer naturnära resor vilar på en oförstörd miljö. En vandrings- eller cykelresa ska i första hand vara njutningsfylld för såna är vi människor. Vi tycker om att ha det gott. Men det djupare syftet är att återkoppla oss till naturen. Turismen bidrar på kort sikt till utsläpp och reducering av vildmark. På längre sikt väcker den en vilja att bevara vår vackra värld, både bland resenärer och de resmål som vill locka besökare.

Att leverera en bra reseupplevelse och att värna om miljön sammanfaller ibland. Som att välja restauranger och hotell som serverar närproducerad mat. Det är godare och förstärker upplevelsen av resmålet samtidigt som onödiga transporter minimeras. Vi väljer att bo nära aktiviteterna för att åka mindre buss. När vi serverar picknicks står de lokala specialiteterna i centrum och vi undviker engångsartiklar. Vi behöver dock din hjälp med att ta med egen tallrik, mugg och bestick. Till sist rör vi oss förstås för egen maskin på resmålen. En god vana som man kanske tar med sig hem. Våra resmål har vitt skilda förutsättningar och det går inte alltid att uppfylla de här idealen. Men vi försöker.