För dig som vill ha riktigt roligt i sadeln

Mountainbikeresor

Via del sale mountainbike 10

Egentligen borde alla cykla mountainbike. Långt från het asfalt och trafik rullar vi fram genom storslagen natur. Och det är inte alls så farligt som det låter. Våra mountainbikeresor passar goda allmäncyklister som är redo för nästa steg. Vi blandar grus och lätt stig för lika delar reseupplevelse och åkglädje - och den värsta trafik vi lär stöta på är en och annan stenbock. Mountainbiking börjar bli en ny folksport - det är dags att upptäcka varför!

Cross Country

Det är bra om du har cyklat i skogen förut, men det är inte ett krav om du är en god allmäncyklist redo för nästa steg. Vi håller till på grusvägar, skogsvägar och släta stigar med löst och naturligt underlag. Sten och rötter förekommer men allt går att rulla över. Vi undviker de brantaste lutningarna. Man cyklar ibland sittande, ibland stående.

Vi använder riktiga mountainbikes av Cross Country- eller All Mountain-typ med skivbromsar och fjädring fram, ibland även bak. Elcykel kan väljas till. Hjälm krävs medan knä- och armbågsskydd är valfritt.

Resekalender