I Agatha Christies fotspår

5* kryssning på Nilen i Egypten 5 dagar

Nomad på kamel nära pyramider i den egyptiska öknen

Egypten är uråldriga mysterier, kameler, spännande berättelser och en härlig blandning av öst och väst. Kryssningen startar i Luxor och går till Aswan, via Konungarnas dal, med flodens kanske läckraste fartyg. Det blir en sagolik resa och nog känner man sig lite som Agatha Christie när hon skrev Döden på Nilen, även om vi förstås hoppas på lyckligare omständigheter ombord!

Denna exklusiva flodkryssning passar dig som vill lägga en riktigt lyxig upplevelse till din Egyptenresa. Kryssningen varar i fem dagar / fyra nätter och du kan själv välja att lägga till vistelse i Kairo före och efter resan.

5* fartyg

Höjdpunkter

Program

4 frukostar, 4 luncher och 4 middagar inkluderad

Fartyget

Rated 5 stars

MS Mövenpick Darakum

Rederi Mövenpick
Byggår 2008
Antal däck
4
Passagerare
104

Exklusiva MS Mövenpick Darakum är ett av de mest exklusiva fartygen som seglar på Nilen, med endast 52 enastående hytter och sviter.

Fartyget är vackert inrett i en exotisk nordafrikansk stil. På soldäcket finns en liten men inbjudande pool, solstolar och en bar. Det finns även utomhusytor där du kan njuta av utsikten från en skön stol på både huvuddäck och övre däck. Fartygets rymliga restaurang ligger på nedre däck och erbjuder en välsmakande och riklig buffé, med lokala och internationella rätter. På övre däck finns även en souvenirbutik och ett gym. Det finns WiFi i hela fartyget. Tvätt erbjuds ombord (mot avgift).

Den trevliga loungebaren i arabisk stil på översta däck tar dig tillbaka till Tusen och en natt och är fartygets sociala samlingspunkt. Här kan du koppla av med en drink, spela ett spel eller bli underhållen efter middagen. Afternoon tea serveras också här varje eftermiddag. Och självklart bjuds det på magdans!

MS Mövenpick Darakum har totalt fem däck, där det finns hytter på fyra av dem - alla exteriöra med fönster.

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Fyra nätters kryssning på Nilen med MS Darakum*****
 • Helpension ombord från lunch första dagen till frukost sista dagen
 • Transporter, utflykter och aktiviteter enligt program
 • Dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Obligatoriskt dricks till besättningen på fartyget
 • Engelsktalande lokala guider
 • Norsk reseledare från Escape

Detta ingår inte

 • Flyg Sverige-Kairo t/r
 • Flyg Kairo-Luxor/Aswan-Kairo med Egypt Air
 • Visum till Egypten
 • Hotell i Kairo
 • Dryck

Pass och visum

Alla måste ha visum till Egypten. Detta ordnas vid ankomst i landet eller i förväg via Egyptens ambassad/konsulat. Det är resenärens ansvar att se till att denne har ett giltigt pass och eventuellt visum.

För inresa till Egypten krävs pass i original med en giltighet på minst sex månader vid hemresan.

Viktig information

Flodkryssningar är tyvärr inte anpassade för funktionshindrade och få fartyg har handikappanpassade hytter och hissar. Vissa rederier tillåter inte gäster att ta med sig rullatorer och rullstolar av säkerhetsskäl.

Resenären måste vara i tillräckligt bra fysisk form och i övrigt lämplig för att delta i resan. Det är mycket vandring på de flesta utflykter och det förväntas att du kan följa gruppen i normal takt. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage, det kan inte förväntas att våra reseguider hjälper till med detta. Ombordstigning och avstigning sker via en smal landgång. I flera hamnar är det vanligt att fartyg förtöjs långsida bredvid långsida, med upp till tre till fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste du gå igenom/över de andra fartygen.

Information om tider i programmet är preliminära och förändringar kan inträffa. Slutliga flygtider anges i resedokumenten. Floder är naturbaserade och oförutsedda förändringar i vattennivåer kan inträffa. Skulle detta inträffa förbehåller sig rederiet/Escape Travel rätten att ändra kryssningsrutt, tider och program.

Liknande resor