Rundtur med Kairo, Aswan och kryssning på Nilen

Äventyrliga Egypten med kryssning på Nilen

Nomad på kamel nära pyramider i den egyptiska öknen

Egypten är uråldriga mysterier, kameler, spännande berättelser och en härlig blandning av öst och väst. Resan startar i den egyptiska huvudstaden Kairo, där du upplever det "nedre" Egyptens höjdpunkter. Kryssa på Nilen från Luxor till Aswan, via Konungarnas dal, med ett av flodens allra bästa fartyg. Vi avslutar med härliga dagar på det historiska Old Cataract Hotel i Aswan, där du kan följa med på en extra utflykt till Abu Simbel. Här bjuder vi på upplevelser och minnen för livet!

5* fartyg

Bo på det historiska Mariott Cairo och Old Cataract Hotel 5*

11 dagar

Höjdpunkter

Program

9 frukostar, 6 luncher och 5 middagar inkluderad

Hotell

Rated 5 stars

Cairo Marriott Hotel

Enastående förstklassigt hotell i Zamalek, ett område för alla oss som är intresserade av speciella reseupplevelser och historiska landmärken. Omar Khayyam Casino ligger i anslutning till hotellet. Och Gabalaya Park & ​​​​Aquarium i Kairo ligger bara två minuters promenad bort.

Hotellet har tre restauranger som serverar italienskt, japanskt och mat från Mellanöstern. Dessutom finns det inte mindre än sex stycken kaféer och barer på hotellet, inklusive en ljuvlig park med uteservering. Hotellet har en stor utomhuspool där du kan koppla av i solstolarna eller ta ett uppfriskande dopp.
Alla rum har eleganta badrum, te- och kaffekokare, minibar och TV. Flera av rummen har utsikt över Nilen. Det finns gratis WiFi i hela hotellet.

Rated 5 stars

Sofitel Legend Old Cataract Hotel

Historiskt lyxhotell med underbart vackra miljöer som slog upp portarna 1899. Hotellet har en fantastisk utsikt över Nilen. Att sitta på altanen och njuta av utsikten med något gott i glaset är en upplevelse i sig! Och det var just på detta historiska hotell som Agatha Christie fick inspiration till sin kriminalroman "Döden på Nilen", som utgavs 1937.

Sofitel Legens Old Cataract har nyligen byggts ut och renoverats. Man erbjuder fyra restauranger, fyra barer, ett bibliotek, inomhus- och utomhuspooler, ett gym och en fantastisk spaavdelning. Totalt 220 rum och med alla faciliteter.

Fartyget

Rated 5 stars

MS Mövenpick Darakum

Rederi Mövenpick
Byggår 2008
Antal däck
4
Passagerare
104

Exklusiva MS Mövenpick Darakum är ett av de mest exklusiva fartygen som seglar på Nilen, med endast 52 enastående hytter och sviter.

Fartyget är vackert inrett i en exotisk nordafrikansk stil. På soldäcket finns en liten men inbjudande pool, solstolar och en bar. Det finns även utomhusytor där du kan njuta av utsikten från en skön stol på både huvuddäck och övre däck. Fartygets rymliga restaurang ligger på nedre däck och erbjuder en välsmakande och riklig buffé, med lokala och internationella rätter. På övre däck finns även en souvenirbutik och ett gym. Det finns WiFi i hela fartyget. Tvätt erbjuds ombord (mot avgift).

Den trevliga loungebaren i arabisk stil på översta däck tar dig tillbaka till Tusen och en natt och är fartygets sociala samlingspunkt. Här kan du koppla av med en drink, spela ett spel eller bli underhållen efter middagen. Afternoon tea serveras också här varje eftermiddag. Och självklart bjuds det på magdans!

MS Mövenpick Darakum har totalt fem däck, där det finns hytter på fyra av dem - alla exteriöra med fönster.

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Flyg Arlanda-Kairo t/r
 • Flyg Kairo-Luxor/Aswan-Kairo med Egypt Air
 • Flygskatter
 • Tre nätter på förstklassiga Marriott Cairo-hotell
 • Fyra nätters kryssning på Nilen med MS Darakum
 • Två nätter på Old Cataract (historiskt lyxhotell) i Assuan
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Sex luncher
 • Fem middagar
 • Transporter, utflykter och aktiviteter enl program
 • Dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Obligatoriskt dricks till besättningen på fartyget
 • Engelsktalande lokala guider
 • Visum till Egypten
 • Skandinavisk reseledare från Escape

Detta ingår inte

 • Dryck
 • Måltider utöver de som nämns ovan
 • Valfri ljud- och ljusshow vid pyramiderna (490 SEK, måste beställas i förväg, senast 45 dagar innan avresa)
 • Valfri utflykt till Abu Simbel (3900 SEK, måste bokas i förväg, senast 45 dagar innan avresa)
 • Rese- och avbeställningsförsäkring

PASS OCH VISUM

Alla måste ha visum till Egypten. Detta ordnas av vår lokala agent och ingår i resans pris. Resenärer med annat medborgarskap än svenskt, ombeds kontrollera reglerna med relevant ambassad/konsulat eller kontakta oss. Det är resenärens ansvar att se till att han har ett giltigt pass och eventuellt visum.

För inresa till Egypten krävs pass i original med en giltighet på minst sex månader vid hemresan.


VIKTIG INFORMATION

Flodkryssningar är tyvärr inte anpassade för funktionshindrade och få fartyg har handikappanpassade hytter och hissar. Vissa rederier tillåter inte gäster att ta med sig rullatorer och rullstolar av säkerhetsskäl.

Resenären måste vara i tillräckligt bra fysisk form och i övrigt lämplig för att delta i resan. Det är mycket vandring på de flesta utflykter och det förväntas att du kan följa gruppen i normal takt. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage, det kan inte förväntas att våra reseguider hjälper till med detta. Ombordstigning och avstigning sker via en smal landgång. I flera hamnar är det vanligt att fartyg förtöjs långsida bredvid långsida, med upp till tre till fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste du gå igenom/över de andra fartygen.

Information om flygbolaget, flygtider och tider i programmet är preliminära och förändringar kan inträffa. Slutliga flygtider anges i resedokumenten. Floder är naturbaserade och oförutsedda förändringar i vattennivåer kan inträffa. Skulle detta inträffa förbehåller sig rederiet/Escape Travel rätten att ändra kryssningsrutt, tider och program.

Liknande resor