Charmiga Strasbourg i Frankrike

De tre flodernas magi – Flodkryssning från Rhen till Donau

HÖJDPUNKTER

 • 8 dygns flodkryssning där vi upplever kyrkor, slott, vacker natur och god mat och dryck
 • Smakfull och franskinspirerad mat ombord
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Vi passerar fler än 60 slussar på denna resa
 • Svensk färdledare

På denna resa kan du välja till utflyktspaketet CLASSIC (5 utflykter)

Flodkryssning från Rhen till Donau via Main – från Strasbourg till Wien

Följ med på en magisk kryssning längs floderna Main, Rhen och Donau, som tar dig genom en historia som är svår att finna någon annanstans i Europa. Vi kryssar med svensktalande färdledare ombord på 4-stjärniga MS Beethoven och gör spännande stopp längs vägen. Vi passerar slott och palats, äter god mat och njuter av utsikten från soldäck ombord. Det är en magisk upplevelse att få se allt detta passera revy!

Vi börjar vår resa i Strasbourg för att ta oss genom Europa för att slutligen angöra Wien. För de som önskar går det givetvis att förlänga sin vistelse i Wien om så önskas.

Ladda ner PDF här
 • Pris från 21 990,-
 • Första tillgängliga avresa 28.04.2019 (1 avresor)
 • Längd 9 dagar
 • Svensk färdledare
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
Svensk färdledare
Sonja Sidorov Lapington

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 28.04.2019
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 9 dagar
 • Pris från 21 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning fran Rhen till Donau
Dag 1

Resa till Strasbourg

Under förmiddagen flyg till Frankfurt där vår transferbuss väntar på oss för att ta oss till Strasbourg (3 timmars transfer). Vi går ombord på vårt fartyg MS Beethoven som ska ta oss med på en magisk kryssning på tre floder. På kvällen bjuds vi på en välkomstdrink och personalen ombord presenteras innan middagen serveras. Under kvällen kryssar vi mot Mainz.

Strasbourg i Frankrike
Dag 2

Mainz – Frankfurt

Idag får vi uppleva Mainz. Upptäck födelseorten för Gutenberg tillsammans med vår lokalguide. Staden är belägen vid sammanflödet av Rhen och Main, och bjuder på en härlig blandning av nutid och dåtid med sin tusen år gamla katedral. Lunch serveras ombord och vi kryssar vidare mot Frankfurt.

CLASSIC:  Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Frankfurt som bjuder på en kombination av gammal och modern arkitektur.

Kryssningen fortsätter under natten mot Miltenberg.

Mainz, Tyskland
Dag 3

Miltenberg – Wertheim

Tidig morgon anländer vi till rofyllda Miltenberg. Här får vi tid att på egen hand utforska staden med sin marknadsplats kantad av timmerhus, den vackra huvudgatan, Reisen Hotel och det gamla stadshuset. Vi äter lunch ombord på fartyget innan kryssningen fortsätter mot Wertheim. Vid ankomst ges möjlighet att besöka det tidigare residenset för Greve Wertheimer. Middag ombord på fartyget som ligger i hamn över natten.

Miltenberg
Dag 4

Wertheim – Würzburg

Kryssningen går tidig morgon mot Karlstadt. Vi äter frukost och lunch ombord innan ankomst.

CLASSIC: Framme i Karlstadt gör vi en utflykt med buss till Würzburg, belägen på den högra flodbanken vid Main. Staden är känd för sitt magnifika barockpalats, som tidigare tillhörde Furst biskoparna av Würzburg. Under tiden har fartyget kryssat till Würzburg där vi kliver ombord under sen eftermiddag.

Slottet Würzburg
Dag 5

Schweinfurt – Rothenburg – Bamberg

Tidig ankomst till Schweinfurt

CLASSIC: Vi gör en tur till Rothenburg, en liten stad som är välkänd för sin bevarade arkitektur från medeltiden. Denna charmiga stad högt belägen på kullarna över floden bjuder på smala gator kantade med pittoreska korsvirkeshus och hantverkstäder. Rothenburg är en av de allra vackraste städerna längs denna kryssningsrutt.
När vi är åter på fartyget fortsätter vi mot Bamberg. Vi äter middag ombord följt av underhållning, fartyget ligger vid kaj i Bamberg över natten.

Dag 6

Bamberg – Nürnberg – Muhlhausen

Frukost ombord medan vi seglar på Rhen-Main-Donau-kanalen, som öppnades 25 september 1992. Kanalen förenar Mainfloden, en biflod till Rhen samt floden Donau. Vi äter lunch ombord innan ankomst till Nürnberg

CLASSIC: Vi gör en stadsrundtur som tar oss tillbaka till medeltiden. Denna gamla stad och dess marknad är omgiven av gotiska byggnader, timmerhus och eleganta borgarhästar.

Vi återvänder till fartyget och sätter kurs mot Muhlhausen som vi kommer fram till på kvällen. Middag ombord och den efterföljande underhållningen bjuder besättningen på.

Nürnberg, Tyskland
Dag 7

Muhlhausen – Regensburg

Vi äter frukost och lunch ombord innan fartyget når Kelheim.

CLASSIC: Vi gör en utflykt till Regensburg. Stadens historiska centrum är hem till flera årtusendens historia. Under tiden har fartyget förflyttat sig till Regensburg och vi går åter ombord. Middag serveras ombord.

Regensburg
Dag 8

Regensburg – Passau

Frukost ombord och ankomst till Passau. Njut av fri tid i staden eller följ med på en promenad i staden med vår ackompanjatör ombord. Denna universitetsstad, med sin barockarkitektur och romantiska gator kommer att lämna ett bestående intryck. Vi går åter ombord för att fortsätta kryssningen till Wien. I kväll är det galamiddag ombord. Fartyget seglar under natten.

Passau i solnedgång
Dag 9

Passau – Wien

Ankomst till Wien tidig morgon och vi säger farväl till besättningen och MS Beethoven för denna gång och lämnar fartyget med många fina minnen i bagaget. Vi åker buss till flygplatsen för hemresa.

MS Beethoven

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Beethoven
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2004 – renoverad 2010
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 180

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv samt radio och tv, reception, souvenirbutik, franska balkonger, hiss och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack, radio och luftkonditionering.

MS Beethoven Fartygsöversikt

Sonja Sidrov Lapington

Svensk färdledare

Färdledare: Sonja

Sonja är en av våra reseledare som varit med nästan sedan starten. Sonja talar förutom engelska även franska och ryska flytande. Sonja är en glad och positiv person som inspirerar och entusiasmerar våra resenärer. Sonja är kulturvetare och har varit med på flera av våra flodkryssningar och känner till fartygen och de utflykter som erbjuds.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Frankfurt från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och hem från Wien inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•9 dagars / 8 nätters flodkryssning med MS Beethoven inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Utflykter, du kan välja till CLASSIC utflyktspaket

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 2700:-

Dag Plats CLASSIC
2 Frankfurt Stadsrundtur
4 Karlstadt Utflykt till Wurzberg
5 Schweinfurt Utflykt till Rothenburg
6 Nürnberg Stadsrundtur
7 Kelheim Utflykt till Regensburg

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.