Budapest - Szechenyi bro och det kungliga palatset

Den ultimata flodkryssningen genom åtta länder och sex huvudstäder

SPECIAL! Just nu erbjuder vi 8000,- per person i rabatt på de två sista hytterna. Rabatten ges vid bokningstillfället.

HÖJDPUNKTER

 • Du bor i komfortabla utsides hytter på vårt förstklassiga fartyg MS River Navigator
 • En seglats genom åtta länder och genom ett 20-tal städer och byar
 • 28 utflykter, varav 21 är inkluderade
 • Seglats genom den natursköna Järnporten
 • Main-Donau kanalen och genom 64 slussar
 • Båttur i Donaudeltat
 • Smakfulla måltider är inkluderade tillsammans med ”afternoon tea” och kvällssnacks
 • Trevliga ombordupplevelser som vinprovning, underhållning och föredrag
 • Kryssning avslutas med lunch i gamla stan i Bukarest
 • Svensk färdledare

Kryssa från Amsterdam till Svarta Havet och Donaudeltat

Den ultimata kryssningen i Europa tar dig från Hollands huvudstad Amsterdam via Rhen, Main och Donau till Donaudeltat för att avslutas i Bukarest. Under den 2888 kilometer långa kryssningen bor du komfortabelt på vårt förstklassiga fartyg MS River Navigator, där du bland annat njuter av frukost med mousserande vin, fyra rätters middagar, vinprovning och olika föredrag. Under 24 dagar ombord besöker vi inte mindre än åtta länder, sex huvudstäder och mer än 20 charmerande städer. Några av seglatsens många höjdpunkter är turen på Main-Donau kanalen med hela 14 slussar, den natursköna seglatsen genom Järnporten och båtturen på Donaudeltat med sitt rika fågelliv! På denna unika och spännande kryssning har vi valt att inkludera de flesta utflykterna i priset så att du ska få med dig hem många härliga minnen och upplevelser i bagaget!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 47 990,-
 • Första tillgängliga avresa 19.09.2019 (1 avresor)
 • Längd 24 dagar
 • Svensk färdledare
 • Helpension & välkomstdrink ombord
 • 21 utflykter inkluderade
Ulf Isaksson, färdledare
Svensk färdledare
Ulf Isaksson

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 19.09.2019
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Linkoping, Stockholm
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 24 dagar
 • Pris från 47 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Resa till Amsterdam

Flyg till Amsterdam. Buss väntar på flygplatsen för transfer till fartyget, där vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord. Vi bjuds på en välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och hans besättning innan middagen. Fartyget ligger vid kaj i Amsterdam över natten.

Amsterdam
Dag 2

Amsterdam

Amsterdam är Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200-talet då staden var ett litet fiskeläge vid floden Amstel. Staden är känd för sitt rika kulturutbud med många sevärdheter. Bland annat finner du över 50 muséer varav de mest kända är Rijksmuseum, van Gogh-muséet, Rembrandtmuséet och Anne Franks hus.

Staden är ständigt levande och de vackra kanalstråken och den enastående arkitekturen är unikt för Amsterdam. Staden har tidigare kallats för ”Nordens Venedig” för sina över hundra kilometer kanaler, omkring 90 öar och 1600 broar.

Vi gör en guidad bussrundtur innan fartyget kastar loss och styr mot Köln.

Amsterdam, Nederländerna
Dag 3

Köln

Fartyget lägger till i Köln vid lunchtid. Staden som även heter Cologne innehar världens äldsta parfymfabrik med sin över 300 års parfymhistoria. Härifrån kommer nämligen en av världens mest kända dofter, Eau de Cologne.

Vi gör en guidad stadspromenad i den gamla delen av Köln där den mäktiga domkyrkan, Kölner Dom, med sina två höga torn varit stadens siluett i århundraden. Kyrkan slapp mirakulöst undan bomberna från de allierade under andra världskriget. Turen avslutas med öl provning. Att prova det lokala ölet är nästan ett ”måste” och ölstugorna ligger tätt i den gamla stadsdelen.

Fartyget lägger ut under kvällen och kryssar vidare mot Rüdesheim.

Köln
Dag 4

Rüdesheim

Efter lunch lägger vi till i den idylliska staden Rüdesheim, som har en lång tradition i vinodling av både Riesling- och Pinot Noir viner. Längs stadens livliga gågata, Drosselgasse, finner du allt från marknader och historiska inslag till vinbutiker som erbjuder olika vinprovningar. Varför inte koppla av i någon av vinbarerna eller öl trädgårdarna och njuta av den pittoreska stämningen innan gatan mot kvällen fylls av underhållning.

För dig som inte önskar spendera dagen på egen hand kan följa med på en stadsrundtur med det lilla turisttåget (mot tillägg). I turen ingår även ett besök på Siegfrieds mekaniska musikinstrumentmuseum, som innehåller en anmärkningsvärd samling med mekaniska och självspelande instrument från 1800-talet och framåt.

Dag 5

Mainz och Frankfurt

Under morgon lägger vi till i Gutenbergs födelseort Mainz. Staden som ligger där Rhen och Main möts, är en perfekt blandning av nutid och dåtid med sin tusen år gamla katedral.  Vi ger vi oss ut för att tillsammans upptäcka de sevärdheter som staden erbjuder. Bland annat besöker vi Gutenbergs muséet som är ett av de äldsta tryckerimuséerna i världen.

Efter lunch ombord finns det möjlighet att följa med på en utflykt till Frankfurt (mot tillägg). Staden som är det största finanscentrumet i kontinental Europa bär även smeknamnet ”Mainhattan”. De enorma skyskraporna som innehar många internationella bankers huvudkontor, skapar stadens berömda skyline.
Väljer du att stanna kvar ombord så kryssar du vidare mot Frankfurt där utflyktsresenärerna hämtas upp vid middagstid.

.

Dag 6

Wertheim

Vi lägger till i Wertheim som är en stad i södra delstaten Baden-Württemberg i Tyskland, precis vid vid floden Taubers förening med Main.

Vi gör en guidad promenad i staden där man bland annat finner ruinerna av slottet Wertheim, grevarna av Wertheims forna stamborg, som intogs av svenskarna under Gustav II Adolf år 1631. Fartyget fortsätter mot Wurzburg innan middagstid.

Slottet Wertheim
Dag 7

Wurzburg

Under förmiddagen besöker vi staden Würzburg som är en gammal biskopstad, inbäddat i en vacker, kuperad plats vid floden och med en spännande historia. Residens- och universitetsstaden som breder ut sig på båda sidor av floden Main har inte bara en livlig atmosfär och älskvärd charm. Den är också känd som centrum för de frankiska vinodlingarna och för sina sevärdheter.

Vi gör ett besök på Residenset Würzburg. Slottet som anses som ett av de främsta exemplen på överdådig tysk barock med bland annat en mycket berömd trapphall. Efter besöket fortsätter vi att utforska staden till fots medan vi guidas runt bland stadens vindlande gränder.

Under eftermiddagen och kvällen kryssar fartyget vidare mot Bamberg

 

Slottet Würzburg
Dag 8

Bamberg

Efter frukost tar vår buss med oss in till staden där vi gör en guidad rundvandring till fots. Bambergs i stort sett oförstörda stadskärna med över 2000 k-märkta byggnader gör den till en av Europas största sammanhängande äldre bebyggelser. ”Gamla Stan” blev därför 1993 upptagen på UNESCO:s lista över världskulturarv. För en kort tid var Bamberg också huvudstad i det tyska riket. Turen avslutas med ölprovning.

Typiskt för Bamberg är det så kallade rökölet. Det görs på rökmalt, det vill säga malt som torkats i rökgaserna från trä. Träslaget varierar och traditionsenligt har man torkat malt på detta sätt i århundraden. Idag förekommer denna typ av malttorkning framförallt inom whiskytillverkning, där ofta torv används istället för trä.

Eftermiddagen spenderas ombord då vi kryssar vidare mot Nürnberg.

Bamberg
Dag 9

Nürnberg

Fartyget lägger till i Nürnberg efter midnatt. Efter frukost gör vi en guidad bussrundtur. Det historiska stråket i Nürnberg slutar eller börjar vid slottet Kaiserburg, vars siluett fortfarande präglar stadsbilden. Under det romerska riket beboddes det stundtals av de olika kejsarna och under medeltiden räknades det som ett av de främsta kungapalatsen.

Staden kallas för ”det Tyska väldets skattkista”. Ända sedan medeltiden har Nürnberg varit en spegelbild av den tyska historien, imponerande, spännande, ständigt skiftande mellan framgång och tragik. ”Gamla Stan” som ligger precis nedanför slottet består av otroligt vackra historiska byggnader, spektakulära kyrkor och mysiga gränder.

Medan vi intar lunch ombord fortsätter fartyget mot Regensburg.

Gamla stan i Nürnberg
Dag 10

Regensburg

Fartyget lägger till i Regensburg under morgonen varpå vi gör en guidad stadspromenad. Regensburg som ligger i hjärtat av Bayern, har en 2000-år gammal stadshistoria och över 1 500 kulturminnesskyddade byggnader varav större delen utgör ”Altstadt mit Stadtamhof”, den äldre delen av staden. Vi ser bland annat det gamla stadshuset, katedralen och Tysklands äldsta bro, Steinerne Brücke från 1100-talet, som användes av korsfararna när de reste till det heliga landet.

Eftermiddagen spenderas ombord då vi kryssar vidare mot Linz.

Regensburg
Dag 11

Linz

Efter frukost angör vi staden Linz, staden som romarna kallade Lentia, härlett ur det keltiska ordet lentos. Ordet betyder ”böjd” eller ”krökt”, vilket syftar på kröken som Donau gör vid staden Linz. Staden var en gång i tiden en viktig provinshuvudstad i Romarriket och blev en förmögen stad genom handeln på de närliggande vattendragen som korsar floden Donau.

Vi gör en guidad stadspromenad och utforskar den idylliska stadskärnan med dess historiska byggnader, mysiga kaféer och barockkyrkor.

Eftermiddagen är till fritt förfogande. För den som önskar finns det möjlighet att följa med på en heldagsutflykt till Salzburg inkl lunch (mot tillägg).

Under kvällen fortsätter fartyget mot Melk.

Gamla stan i Linz
Dag 12

Melk och Dürnstein

Efter frukost kommer vi till den lilla pittoreska österrikiska staden Melk. Här väntar en utflykt till det imponerande benediktinerklostret, som ligger på en höjd ovanför staden och med en otrolig utsikt över floden Donau.

Tillbaka på fartyget intar vi lunch medan vi seglar vidare genom den vackra Wachaudalen som är ett av Österrikes bästa vindistrikt.

Vi anländer till den bildsköna medeltidsstaden Dürnstein på eftermiddagen där vi gör en stadsvandring och får lyssna på en orgelkonsert. Middag ombord medan vi kryssar vidare mot Wien.

Benidiktinerklostret i Melk, Österrike
Dag 13

Wien

Wien – mina drömmars stad! Efter en riklig frukost ombord gör vi en guidad bussrundtur i den kejserliga huvudstaden och får se flera av dess historiska platser och attraktioner, inklusive Hundertwasserhaus, den Spanska ridskolan, Hofburgslottet och Operan.

Efter lunch ombord kan du utforska Wien vidare på egen hand. Till kvällen erbjuds en klassisk konsert i land med musik av Mozart och Strauss (mot tillägg). Vid midnatt kastar fartyget loss och vi fortsätter mot Slovakiens huvudstad Bratislava.

Dag 14

Bratislava

Tidigt på morgonen lägger vi till i Slovakiens huvudstad, Bratislava. Detta är en av Europas yngsta huvudstäder, men är ändå rik på historia som sträcker sig tillbaka till keltisk och romersk bosättning. Vår stadsrundtur här görs med ett litet turisttåg som tar oss genom centrum och upp till slottet. På tillbakavägen promenerar vi genom den gamla stadsdelen med kullerstenstorg och smala gränder. Eftermiddagen spenderas på egen hand.

De som önskar kan följa med på en utflykt till Cerveny Kamen-slottet strax utanför staden (mot tillägg). Slottet är idag ett museum med en fin samling av historiska möbler och vapen. Utflykten inkluderar också ett besök i en vinkällare där det blir smakprov på lokala viner.

Till kvällen kryssar vi vidare mot Ungern.

Dag 15

Budapest

Vi lägger till i den ungerska huvudstaden Budapest vid frukosttid. Staden består av de två stadsdelarna Buda och Pest, som ligger på varsin sida om floden Donau. Vi gör en stadsrundtur där vi bland annat ser Hjältarnas torg, med minnesmärken över Ungerns fallna hjältar, och den nygotiska parlamentsbyggnaden. En av höjdpunkterna är den fantastiska utsikten över staden och floden från Fiskarbastionen.

På kvällen erbjuds en folkloreshow i land som avslutas med en busstur genom den vackert upplysta staden (mot tillägg). Fartyget ligger vid kaj i Budapest över natten.

Utsikt från Fiskarbastionen
Dag 16

Budapest

Idag är hela dagen till eget förfogande. Fortsätt utforska Budapest på egen hand, ta en promenad längs stadens shoppinggator eller njut av en avkopplande eftermiddag från soldäck ombord.

Efter frukost har du möjlighet att följa med till en av de mest fascinerande och unika historiska monumenten i Ungern – Grottsjukhuset, som ligger i flera sammankopplade källare och grottor i bergen under Buda-slottet (mot tillägg). Detta sjukhus var i bruk under andra världskriget, men är idag ett museum.

Efter lunch kan de som önskar åka med på en utflykt till Lazar Lovas Puszta – en av de största gårdarna för hästuppfödning i Ungern (mot tillägg). Här får du se en imponerande riduppvisning.

Efter middagen ombord får vi njut av en fantastisk zigenarföreställning i baren framfört med violin och piano.

Lázár Lovas Park
Dag 17

Mohacs - Villany

Fartyget lägger till i Mohács som är en av Ungerns sydligaste städer. Mohács är känt för Busós, vilket är  ett folk som klär sig i traditionella masker. Vi gör ett besök på Busó muséet som är ett interaktivt museum med en blandning mellan en etnografisk utställning och ett vaxmuseum.

Efter besöket åker vi ut till Villány som är en av Ungerns bästa vinregioner och gör en vinprovning. Området är speciellt känt för sina kraftfulla rödviner och roséviner. Majoriteten av Ungerns prisbelönta viner produceras i Villány-regionen. Enligt arkeologiska fynd kan vinodlingstraditioner i regionen spåras tillbaka ända till romartiden.

Efter lunch ombord fortsätter vår kryssning mot Belgrad.

Vingård i Villány, Ungern
Dag 18

Belgrad

Fartyget lägger till i Belgrad, Serbiens huvudstad. Efter frukost väntar en stadsrundtur där vi bland annat ser Kalemegdan-borgen, den ortodoxa St. Sava-katedralen, rådhuset, prinsessan Ljubicas palats och St. Markus-kyrkan. Vi åker ut till en liten by i Vojvodina-regionen, där vi bjuds på en härlig lantlunch och lokalt producerad Slivovica medan vi underhålls av landsbygdens musiker.

Till kvällen bjuds det in till serbisk afton ombord och vi välkomnas på traditionellt vis med bröd och salt. Det serbiska temat fortsätter efter middagen med folkloreshow och visning av handstickade Sirogojno-plagg, kända för sina vackra landskapsmotiv.

Underhållning på landsbygden
Dag 19

Järnporten

I dag seglar vi genom Järnporten, en 100 kilometer lång klyfta skapad av naturen, som räknas som ett av de mest natursköna områdena längs floden Donau. Denna sträcka var tidigare en fruktad passage för all båttrafik på grund av alla branta klippor och farliga undervattensströmmar. Men farorna avlägsnades år 1972 när Järnportens hydroelektriska kraftanläggning stod klar och ett avancerat system med slussar öppnades.

Fartyget lägger till vid Järnportens ravin, i närheten av den gamla fästningen Golubac. Mot tillägg kan du följa med på en utflykt till fästningen, som har spelat en stor roll i historien genom sin strategiska plats i floden. Turen fortsätter längs ravinen varifrån du har en fantastisk utsikt. Vi kommer fram till Lepenski Vir, som är en av de mest betydelsefulla arkeologiska platserna i Serbien. Byn var perfekt beläget för fiskare som levde där för över 7000 år sedan. Man har funnit lämningar som är daterade till 6000 år f. Kr. Turen avslutas vid den lilla staden Donji Milanovac dit fartyget nu har förflyttat sig.

Vid midnatt ankommer vi den bulgariska hamnstaden Vidin.

Statyn Decebal i Rumänien
Dag 20

Vidin

Vi äter frukost ombord innan dagens stadsrundtur i Vidin, där vi bland annat får se Baba Vida-fästningen – stadens historiska landmärke och njuta av en klassisk konsert på borggården.

Därefter kan de som önskar kan följa med på en utflykt till Belogradchik-bergen (mot tillägg). Belogradchik är känt för sina vackra och speciella klippformationer, men också för sitt stora fästningskomplex som är ett av de viktigaste historiska minnesmärkena i Bulgarien.

Fartyget kastar loss under eftermiddagen och styr mot Donaudeltat.

Baba Vida i Vidin
Dag 21

Till flods

Hela dagen spenderar vi till flods medan fartyget stävar mot Donaudeltat. Njut av vyerna och koppla av med en god bok eller en uppfriskande promenad på soldäck.

Pelikaner i Danaudeltat
Dag 22

Sulina - Donaudeltat

Under morgonen når vi Donaus nollpunkt, det vill säga den punkt där Donau börjar. För att fira detta dricker vi ett glas champagne på soldäck och blickar ut över platsen där Donau möter Svarta Havet.

Efter lunch delar vi in oss i mindre grupper och går över i små båtar som tar oss in i Donaudeltat. Här upplever vi en unik natur som innehar över 300 fågelarter och mer än 45 arter sötvattenfiskar.

 

 

 

Fåglar i Donaudeltat
Dag 23

Cernavoda - Constanta

Tidig morgon ankommer vi till Cernavoda. Härifrån gör vi en bussutflykt till Constanta, den största hamnstaden i Rumänien som ligger vid Svarta havet. Staden som grundades av grekerna på 400-talet f kr. hette tidigare Tomis. Vår busstur tar oss till byns höjdpunkter och vi besöker bland annat stadens historiska museum. Vi intar lunch på en lokal restaurang där vi även får uppleva en fartfylld folkloreföreställning.

På kvällen bjuder kaptenen in till galamiddag ombord! Fartyget lägger ut och kryssar sin sista sträckning mot Giurgiu, Bukarest.

Det gamla kasinot i Constanta
Dag 24

Bukarest - Hemresa

Det är dags att ta farväl av vårt fartyg med många härliga minnen i bagaget. Vi checkar ut och beger oss till Bukarest, där vi får en sightseeingtur och lunch innan det är dags att bege sig till flygplatsen för hemresa.

Fontäner framför parlamentet i Bukarest

MS River Navigator

4-stjärnigt fartyg

Fakta om fartyget

MS River Navigator har en genuin fartygskänsla som andas stil och elegans. Restaurangen som ligger i aktern samt loungen i fören har båda en fantastisk panoramautsikt. I loungen hittar du bland annat en jukebox i original från femtio-talet med låtar från de stora 50-tals ikonerna Frank Sinatra, Sammy Davis och Dean Martin.

Fartyg: MS River Navigator
Byggt år: 2002 – totalrenoverad 2013
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 134

Faciliteter ombord: Ombord finner du restaurang, panoramalounge med bar, gym, bibliotek, hiss och ett stort soldäck med solstolar. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Fartygets hytter är alla utvändiga med fönster  och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är ca 15 m2 stora medan sviterna är ca 21 m2 stora. Hytterna på nedre däck har mindre fönster, hytterna på mellan däck och huvuddäck har stora fönster medan hytterna och sviterna på övre däck har fönster från golv till tak med franska balkonger.

MS River Navigator Fartygsöversikt

MS River Navigator

Svit på Övre däck

Svit Övre däck

Svit på övre däck på ca 21 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

Däck: Navigator Deck.

Vid ankomsten väntar en liten flaska (0.375 l) champagne i hytten och färska orquidéer.

MS River Navigator

Dubbelhytt på Övre däck

Dubbelhytt Övre däck

Dubbelhytt på övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

Däck: Navigator Deck.

MS River Navigator

Dubbelhytt på Mellandäck/Huvuddäck

Dubbelhytt Mellandäck/Huvuddäck

Dubbelhytt på Mellandäck/Huvuddäck på ca 15 kvm med större fönster.
Hytterna på bägge däcken är likvärdiga, men det skiljer ett halvt däck mellan de olika kategorierna. Båda kategorier ligger på Explorer däck. Hytterna på huvuddäck sträcker sig midskepp och föröver medan hytterna på Mellandäck sträcker sig midskepps och akterut på fartyget.

Däck: Explorer Deck.

 

MS River Navigator

Dubbelhytt på Nedre däck

Dubbelhytt Nedre däck

Dubbelhytt på nedre däck på ca 15 kvm med två små övre fönster.

Däck: Odyssey Deck.

Ulf Isaksson

Svensk färdledare

Färdledare: Ulf

Ulf Isaksson är en mycket erfaren och populär reseledare med flerårig erfarenhet av flodkryssningar på flera av Europas floder. Ulf har varit hos Escape Travel i flera år och känner därför till de rederier vi har samarbete med för våra flodkryssningar

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Amsterdam och hem från Bukarest inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•24 dagars / 23 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Frukostbuffé
◦Lunchbuffé med tre varmrätter och salladsbar
◦Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter
◦Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd
◦Eftermiddagskaffe/te med kakor
◦Kvällssnacks i baren
◦Kaptenscocktail och femrätters middag
◦21 utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram
◦Levande musik i salongen
◦Vinprovning med lokala viner
◦Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna
◦Internationella TV-kanaler i hytterna
◦Hamnavgifter
◦Wifi*
•Transfers
•Lunch i Bukarest på hemresedagen
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

INTE INKLUDERAT
•Dryck (utöver det som nämnts ovan)
•Dricks till besättning ( 7 Euro/resenär/natt)
•Dricks till lokala guider och chaufförer

DRYCKESPAKET
Ombord på fartyget kan du köpa till dryckespaketet ”All Inclusive Drink Package”.  Obs fråga fartyget om vad som ingår när du är ombord då detta ibland kan ändras beroende på säsong. Med detta dryckespaket får du obegränsat med dryck av följande:
•Fatöl (0,3 l eller 0,4 l)
•Vin serverat i karaff 0,25 l ( välj mellan 3 vita, 3 röda och 1 rosé)
•Ett urval av läsk, juice och mineralvatten
•Vissa spritsorter såsom gin/wiskey/vodka utvalda sorter
•Utvalda mousserande viner i glas
•Vatten på flaska i hytten, samt på dagliga utflykter

Dryckerna erbjuds i restaurangen till lunch och middag, samt i baren och på soldäck från kl. 09:00 till 24:00.
Pris: ca 29 EUR per person/dygn.

Vänligen observera
Alla drycker som serveras efter kl. 24:00, samt alla drycker som inte är angivna ovan, debiteras ert ombord konto. Dryckespaketet måste bokas för hela kryssningen och samtliga personer som bor i samma hytt måste betala för dryckespaket, det går ej att dela.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

MÅLTIDER
Alla måltider sker ombord om inte annat anges. Frukost och lunch serveras som buffé medan middagen serveras till bords.

TILLVALSUTFLYKTER
Förutom de utflykter som är inkluderade i priset så finns det möjlighet att boka till några tillvalsutflykter. Alla utflykter bokas och betalas ombord.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen. Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

OBS! När fartyget seglar längs Main-Donaukanalen även kallad Europakanalen så är det begränsade möjligheter till att sitta på högst upp soldäck då fartyget ska gå genom flera slussar och under många låga broar.