Upplev Yangon, Bagan, Mandalay, livet längs Irrawaddy och den magiska Inlesjön

Flodkryssning på Irrawaddy och rundresa i Myanmar

Vår rundtur i Myanmar i den tidigare huvudstaden Yangon. En äventyrlig flodkryssning med det underbara skeppet RV Paukan Princess på Irrawaddy tar dig från pagodstaden Bagan till legendariska Mandalay. Vi avslutar resan med några dagar vid den magiska Inlesjön med de flytande trädgårdarna.

Asiens vilande skönhet vaknar långsamt men säkert upp efter nästan 60 år utan yttre inflytande. Förändring är framtiden, men det förflutna måste bevaras. Myanmar erbjuder mycket mer än ett unikt kulturarv och guldpläterade pagoder - och vi har en brinnande önskan att dela detta underbara land med dig!

Myanmar är ett av de största länderna i Sydostasien och sträcker sig nästan 2000 kilometer från norr till söder. Befolkningen är 45 miljoner och dessa består av cirka 130 etniska grupper. Majoriteten av befolkningen är burmesisk. Människor lever enkelt och både män och kvinnor klär sig i longyi, som är en wrap-kjol. Livet går i långsam takt - och buddhismen omger och är allt för invånarna.

5* fartyg och hotell

Helpension och alla utflykter inkluderade

Höjdpunkter

Program

12 frukostar, 12 luncher och 12 middagar inkluderad

Rated 5 stars

RV Paukan Princess (5*)

Rederi Ayravata Cruises

Byggår 2015
Antal däck 3
Pasagerare 34

RV Paukan Princess är ett flytande boutiquehotell, men stämningen ombord är oformell och avslappnad. Faciliteterna ombord inkluderar en restaurang, lounge / bar samt ett soldäck med sittplatser och solstolar.
Fartyget har totalt 18 identiska hytter, uppdelade på två däck. Alla hytter (ca 23 m²) är exteriör, vackert inredda med en fransk balkong och eget badrum med dusch.
Fartyget har inte enkelhytter utan erbjuder ett begränsat antal dubbelhytterför användning.

Rated 4plus stars

Novotel Inle Lake Myat Min

Novotel Inle Lake Myat Min har ett underbart läge precis vid sjön. Hotellet har två restauranger, bar, en vacker terrass med utsikt över sjön, pool och spa.

Stora och härliga rum (76 m2) med sittgrupp, badrum med dusch och badkar och balkong med utsikt över trädgården. Det finns en minibar, kaffebryggare, gratis WIFI och badrockar i rummet.

Rated 5 stars

Excelsior Yangon Hotel

Det underbara Excelsior Yangon Hotel ligger mitt i stadens centrum. Hotellet har en restaurang, café, bar och spa.

Elegant rum (30 m2) med en stor dubbelsäng, badrum med dusch, stora fönster från golv till tak, parkettgolv och moderna faciliteter.

Pris och information

Detta ingår

 • Flygresa Arlanda-Yangon t/r
 • Inrikesflyg Yangon-Bagan / Mandalay-Heho / Heho-Yangon
 • 2 nätters hotell 5* i Yangon
 • 7 nätters kryssning i utsideshytt på RV Paukan Princess (5*)
 • 3 nätter på hotell 4* vid Inlesjön
 • Helpension (frukost, lunch och middag) på hela resan
 • Lokal dryck ombord på fartyget (öl/mineralvatten/drinkar/kaffe/te)
 • Två glas vin till måltiderna ombord fartyget (lunch/middag)
 • Alla utflykter och lokal transport enligt programmet
 • Vinsmakning och lunch på Aythaya Vineyard
 • Lokala engelsktalande guider
 • Skatter och avgifter
 • Norsk reseledare från Escape Travel Norge

Detta ingår inte

 • Dryck utöver det som är nämnt ovan
 • Dricks till besättningen ombord fartyget, lokala guider och chaufförer (totalt ca USD 100 per person)
 • Elektronisk visum till Myanmar (ca. USD 50 per person)
 • Valfri tur med luftballong i Bagan (SEK 2690 per person, måste förbeställas)
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

PASS OCH VISUM
Svenska medborgare behöver visum till Myanmar. Detta ordnas elektroniskt före avresa och kostar för närvarande. 50 USD per person (mer info om detta får du närmare avgång). Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomsten. Resenärer med annat medborgarskap än norskt ombeds att kontrollera reglerna med relevant ambassad / konsulat eller kontakta oss. Det är resenärens ansvar att se till att hen har ett giltigt pass och eventuellt visum.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss men inte alla. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen. Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

ANMÄLNINGSAVGIFT
På denna resan är anmälningsavgiften 5 000 sek per person