Cruise for livsnytere

Elvecruise i Rhônedalen og Provence

Berömd utsikt över Lyon med floden Saone på natten

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi spiser nydelig mat og nyter de lokale vinene området er så kjent for. Lyder ikke det fristende?

Elvecruiset starter og slutter i Lyon, som er selve gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!). Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett Stjernenatt over Rhône av Van Gogh? La oss satse på at vi også får en stjerneklar kveld på dekket av vårt 4* skip MS Rhône Princesse. Vi kan trenge litt avslapping under stjernene, for det er et innholdsrikt cruise!

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat ombord

Höjdpunkter

Seilingsrute

Program

6 frukostar, 5 luncher och 6 middagar inkluderad

Fartyget

Fartyget MS Van Gogh seglar vid floden Rhone

Rated 4plus stars

MS Van Gogh

Rederi: CroisiEurope

Byggår: 1999 (totalrenoverad 2017)

Längd: 110 m

Antal däck: 2

Passagerare: 105

Fartyget är totalrenoverat och delikat. Faciliteter ombord inkluderar restaurang, lounge, bar med dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck. CroisiEurope-fartygen är kända för sitt franskinspirerade kök.

Alla hytter är utvändiga, med stora fönster, badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, minisäkert och luftkonditionering. Hytterna har antingen två enkelsängar eller en smal dubbelsäng. Hytterna på övre däck har en fransk balkong.

Fartyget har inga enkelhytter, men erbjuder ett begränsat antal dubbelhytter för eget bruk.

Utflykter

Utflykterna i programmet kan bokas i förväg i ett utflyktspaket (2 550sek). För att säkra en plats på utflykterna rekommenderar vi att du bokar utflyktspaketet samtidigt som kryssningen eller senast 45 dagar innan avresa. De förbeställda utflykterna kommer att vara med en engelsktalande guide. Det är också möjligt att boka några av utflykterna individuellt ombord, i mån av tillgång. Om du måste inkludera alla utflykter blir det totala priset högre (se priserna ovan).

Utflyktspaket

2 550 sek per person

Dag 2 Stadsrundtur i Lyon med matmarknaden Les Halles

Lyon

€ 60

Dag 3 Valrhonas chokladmuseum med chokladprovning

Viviers

€ 33

Dag 4 Stadsvandring i Avignon med besök i påvepalatset

Avignon

€ 33

Dag 5 Deltat Camargue och besök på ranch

Arles

€ 73

Dag 5 Valrhonas chokladmuseum med chokladprovning

Viviers

€ 33

Dag 6 Vandring i den medeltida staden Viviers//Ardecheklyftan

Viviers

€ 24//54

Pris och information

Detta ingår

Flyg Stockholm- Lyon tur och retur (Pris på flyg från andra städer i Sverige på begäran)

Flygskatter och hamnavgifter

Transport mellan flygplats, hotell och fartyg

6 nätters kryssning i vald hytt

Middag på Paul Bocuse-restaurangen Abbaye de Collonges

Helpension ombord från middag den första dagen till frukost den sista dagen

Drycker ombord: vatten, vin, öl, juice och kaffe för måltider och drycker som serveras i baren (inte champagne och vin från vinlistan)

Svensk färdledare

Detta ingår inte

Utflyktspaket

Dricks till besättningen ombord på fartyget

Dricks till lokala guider och chaufförer

DRICKS

Dricks varierar från land till land. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.

Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.

Information om flygbolaget, tid och tid i programmet är preliminär och förändringar kan inträffa. Slutliga flygtider anges i resedokumenten.

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.