NYHET Rundtur med Kairo, Aswan och kryssning på Nilen - Allt i första klass!

Äventyrliga Egypten

Nomad på kamel nära pyramider i den egyptiska öknen

Egypten är uråldriga mysterier, kameler, spännande berättelser och en härlig blandning av öst och väst. Resan startar i den egyptiska huvudstaden Kairo, där du upplever det "övre" Egyptens höjdpunkter. Kryssa på Nilen från Luxor till Aswan, via Konungarnas dal, med ett av flodens allra bästa fartyg. Vi avslutar med härliga dagar på det historiska Old Cataract Hotel i Aswan, där du kan följa med på en extra utflykt till Abu Simbel. Här bjuder vi på upplevelser och minnen för livet!

5* fartyg

Bo på det historiska Old Cataract Hotel 5 *

Höjdpunkter

Avresor

2022-10-21
11 dagar

Slutsåld

Från: Stockholm

Program

9 frukostar, 6 luncher och 5 middagar inkluderad

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Stockholm-Kairo t/r
 • Flyg Kairo-Luxor / Assuan-Kairo
 • Tre nätter på ett förstklassigt hotell i Kairo (Le Meridien Pyramids eller liknande)
 • Fyra nätters kryssning på Nilen med MS Esplanade eller motsvarande (hytt på huvud- eller övre däck)
 • Två nätter på Old Cataract (historiskt lyxhotell) i Assuan
 • Frukostbuffé varje dag
 • Sex luncher och fem middagar
 • Transport, utflykter och aktiviteter enl. program
 • Dricks till bagagebärare, lokala guider och chaufförer
 • Dricks till besättningen på fartyget
 • Engelsktalande lokala guider
 • Norsk färdledare från Escape Travel

Detta ingår inte

 • Dryck
 • Måltider utöver de som nämns ovan
 • Visum till Egypten (för närvarande 25 USD)
 • Valfri ljud- och ljusshow vid pyramiderna (455 SEK, måste beställas i förväg)
 • Valfri utflykt till Abu Simbel (3200 SEK, måste bokas i förväg)
 • Rese- och avbeställningsförsäkring

PASS OCH VISUM

Alla måste ha visum till Egypten. Detta kostar för närvarande 25 USD per person och ordnas vid inresa. Visum kan även ordnas elektroniskt innan avresa (till samma pris), men är lättare att köpa vid ankomst med hjälp av vår lokala agent.

För inresa till Egypten krävs pass i original med en giltighet på minst sex månader vid hemresan.

Resenärer med annat medborgarskap än svenskt, ombeds kontrollera reglerna med relevant ambassad/konsulat eller kontakta oss. Det är resenärens ansvar att se till att han har ett giltigt pass och eventuellt visum.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssningar är tyvärr inte anpassade för funktionshindrade och få fartyg har handikappanpassade hytter och hissar. Vissa rederier tillåter inte gäster att ta med sig rullatorer och rullstolar av säkerhetsskäl.

Resenären måste vara i tillräckligt bra fysisk form och i övrigt lämplig för att delta i resan. Det är mycket vandring på de flesta utflykter och det förväntas att du kan följa gruppen i normal takt. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage, det kan inte förväntas att våra reseguider hjälper till med detta. Ombordstigning och avstigning sker via en smal landgång. I flera hamnar är det vanligt att fartyg förtöjs långsida bredvid långsida, med upp till tre till fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste du gå igenom/över de andra fartygen.

Information om flygbolaget, flygtider och tider i programmet är preliminära och förändringar kan inträffa. Slutliga flygtider anges i resedokumenten. Floder är naturbaserade och oförutsedda förändringar i vattennivåer kan inträffa. Skulle detta inträffa förbehåller sig rederiet/Escape Travel rätten att ändra kryssningsväg, tider och program.


FARTYG OCH HOTELL PÅ DENNA RESA

Le Meridien Hotel (4 * +)

Förstklassigt hotell med en unik utsikt över de majestätiska Giza-pyramiderna, bara 1 km bort. Kairos centrum ligger 13 km bort. Hotellet har en stor utomhuspool där du kan koppla av på solstolarna eller ta ett uppfriskande dopp. Explore Spa by Le Méridien erbjuder ett gym, bubbelpool, bastu och en rad olika massagebehandlingar. Matställena inkluderar Latest Recipe, som erbjuder buffé- eller à la carte-rätter 24 timmar om dygnet. Citrus Bar serverar snacks och drinkar vid poolen, medan Gardenia serverar tex-mex-mat i en avslappnad atmosfär. Harris Café serverar bakverk och här finns ett vattenpipacafé. Alla rum har eget badrum och TV. Det finns gratis WiFi i hela hotellet.

MS Esplanade (5 *)

Ett av de mest eleganta fartygen som seglar på Nilen, med underbara hytter och gemensamma utrymmen. Och en restaurang som skämmer bort dig med kulinariska rätter! Fartyget har restaurang, bar, lounge, SPA-avdelning, souvenirbutik – och inte minst ett härligt soldäck med pool och solstolar. Totalt 57 hytter - alla trevligt inredda med stora panoramafönster, badrum med kombinerat dusch/badkar, luftkonditionering, TV, kassaskåp, kaffe/tebryggare och hårtork. Det finns WIFI i de gemensamma utrymmena.

Kryssningen (4 nätter) kommer att ske med MS Esplanade / MS Steigenberger Legacy / MS Acamar eller motsvarande fartyg (5 *).

Old Cataract Hotel (5 *)

Historiskt lyxhotell som slog upp portarna 1899. Läget ända ner till Nilen, här där det är som blåast, är helt fantastiskt. Hotellet har nyligen byggts ut och renoverats och erbjuder fyra restauranger, fyra barer, ett bibliotek, en inomhus- och utomhuspool, ett träningsrum och en fantastisk spaavdelning. Totalt 220 rum, med alla faciliteter.