Cordoba

Flodkryssning i Andalusien och Algarve

HÖJDPUNKTER

 • JUST NU! Erbjuder vi några hytter utan enkelhyttstillägg
 • Sevilla, Cádiz, Granada och Córdoba
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensktalande färdledare

En historisk flodkryssning genom Andalusien och södra Portugal

Kryssa längs med floderna Guadalquivir och Guadiana in i hjärtat av Andalusien och södra Portugal. Under resan besöker vi flera spanska kulturstäder såsom Sevilla, Cádiz, Jerez och Granada men vi lägger även till i den södra delen av Portugal då du har möjlighet att följa med på utflykt till Faro och den charmiga kuststaden Tavira. Längs vägen väntar höjdpunkter som det fantastiska Alhambrapalatset, historiska Córdoba med dess imponerande katedral och den charmiga kuststaden Cadiz. Vår svensktalande färdledare är med under hela kryssningen med MS Belle de Cadix.

 

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 24 990,-
 • Första tillgängliga avresa 06.06.2019 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Svensktalande färdledare
 • Helpension inkl. dryck till maten ombord
 • Välkomstdrink + utvalda drycker i baren
Svensk guide/färdledare
Christina Platou

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 06.06.2019
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 24 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Ankomst till Sevilla

Flyg till Sevilla följt av transfer till hamnen. Här kliver vi ombord på vårt flytande hotell. Vi börjar med att bekanta oss med fartyget och blir sedan presenterade för besättningen ombord samtidigt som vi njuter av en välkomstdrink. Middag ombord. Eftersom fartyget ligger i hamn i Sevilla under natten finns möjligheten till egna strövtåg innan det är dags att gå till kojs.

Sevilla med det Gyllene tornet
Dag 2

SEVILLA - CÓRDOBA - SEVILLA

Sevilla är kontrasternas stad – med allt från pampiga byggnader och torg till dolda smultronställen.

CLASSIC
Efter frukost har du möjlighet att följa med på en utflykt med buss mot Córdoba, staden som en gång var en del av Kalifatet av Córdoba. Staden är känd för sitt konsthantverk med rötter i den moriska tiden – bland annat filigranarbeten i silver och speciell keramik. Under det moriska styret byggdes en stor moské i staden som senare har omvandlats till en katedral. Nu går den under namnet Mezquita och är ett vanligt resmål. Efter en gemensam lunch finns det tid att strosa runt i den charmiga staden på egen hand innan vi åter beger oss till vårt fartyg i Sevilla.

DISCOVERY
Vi lämnar Sevilla med buss för att bege oss till Córdoba. Vi får en rundvandring bland de vackra innergårdarna som numera finns med på UNESCO´s världsarvslista. Gårdarna är belägna i det historiska hjärtat av de judiska kvarteren. Efter en gemensam lunch får du tid att på egen hand strosa runt innan vi återvänder till fartyget.

Vitkalkade husfasader i Cordoba, Spanien
Dag 3

Sevilla - Cadiz

Förmiddagsutflykt:
CLASSIC
Sevilla är en förtrollande, konstnärlig och kulturell stad. Vi beger oss med buss in till Sevilla där vi guidas runt till fots. Vi besöker även Alcazar som är ett av de äldsta kungliga palatsen i Europa. Turen avslutas med ett besök vid katedralen i Sevilla som är världens största romersk-katolska katedral.

DISCOVERY
Vi gör en guidad cykeltur i Sevilla. Staden är klassad som en de tjugo cykelvänligaste städerna i Europa. Under turen stannar vi för ett besök på Alcazar, ett av de vackraste och mest framstående exemplaren av arkitektur som är funna på den Iberiska halvön.
Turen är ca 1,5 mil lång och lätt cykling.

Under eftermiddagen kryssar fartyget vidare mot Cadiz

Kvällsutflykt CLASSIC och DISCOVERY
Efter middagen beger vi oss iväg till fots för att få uppleva en äkta Flamenco-afton.

Sevilla i Andalusien, Spanien
Dag 4

Cadiz - El Puerto de Santa Maria

Förmiddagsutflykt CLASSIC och DISCOVERY
Vi börjar dagen med en utflykt till staden Jerez, känd för sina sherryviner och hästar. Staden som även sägs vara flamencons vagga. Vi gör en tur till en ”ganaderia”. På svenska kan man fritt översätta detta till en tjurranch. Vi får en inblick i tjuruppfödning och får lära oss mer om denna för Spanien så viktiga symbol.

Eftermiddagsutflykt
CLASSIC
Med buss gör vi en panoramatur i staden Cádiz som är en av de äldsta städerna i Europa. Vi besöker även katedralen, en magnifik byggnad i Barock och nyklassisk stil och som tog över 115 år att bygga.

DISCOVERY
Vi vandrar längs med vattnet bort till slottet San Sebastián. Vi återvänder genom stadens historiska stadsdel och beundrar de vackra husen som är målade i härliga pastellfärger.

Katedralen i Cadiz
Dag 5

ALCOUTIM - VILA REAL (Portugal)

Under förmiddagen seglar fartyget längs med Guadiana-floden mot Alcoutim, som är en liten by i sydöstra Portugal, ca 5 mil norr om Atlantkusten och cirka 400 meter från spanska gränsen. Väl framme har du fri tid att på egen hand strosa runt innan det åter är dags att gå ombord och kryssa vidare mot Vila Real de San Antonio.

Eftermiddagsutflykt CLASSIC och DISCOVERY
Vi lämnar fartyget med buss för att göra en rundtur i Faro, där vi börjar med att titta på katedralen (utvändigt). Den byggdes först som en kyrka men blev under 1500-talet en katedral. Vår utflykt fortsätter till Tavira som är en välbevarad och charmig kuststad i södra Portugal. Vita väggar, mörka dörrar i morisk stil och snirkliga järnbalkonger är karakteristiskt för staden. Staden är uppdelad i två stadsdelar tack vare floden Gilão. Staden länkas samman genom flera vackra broar inklusive ”Ponte Romana” med dess sju romerska bågar. Vi återvänder till fartyget i Vila Real de Santo António.

Efter middagen bjuds det på fadounderhållning. Fartyget kryssar under natten mot El Puerto de Santa Maria

Panoramavy över kuststaden Tavira
Dag 6

EL PUERTO DE SANTA MARIA - ISLA MINIMA - SEVILLA

Fartyget lägger till tidigt under morgonen.

Förmiddagsutflykt:
CLASSIC
Till fots besöker vi Osborne bodegan, en av de äldsta vinerierna i regionen. Dom har producerat Sherry Solera sedan år 1772. Vi får prova tre olika viner tillsammans med lokala specialiteter.

DISCOVERY
Vi beger oss med buss till Sanlúcar. Vid ankomsten välkomnas vi av vår guide som tar oss med på en vandring i Doñana nationalpark.
Underlaget lätt att gå på och anpassat för alla. Vi får njuta av det lokal växtlivet inklusive doften av tall och eukalyptus. Närmare lagunen finns det tid till fågelskådning. På tillbakavägen vandrar vi längs med floden.

Eftermiddagen tillbringas kryssande mot Isla Minima och vi passerar bl.a nationalparken Doñana, upptagen påv UNESCO:s världsarvslista.  Vi får möjlighet besöka en äkta andalusisk hacienda som ligger vid Guadalquivirs stränder och bjuds även på en ryttarshow. Åter ombord börjar vi kryssa mot Sevilla.

Njut av en kväll med underhållning. Vårt fartyg kommer att kryssa genom natten.

Sanlúcar
Dag 7

Sevilla - Granada - Sevilla

Heldagsutflykt CLASSIC och DISCOVERY
Efter frukost ombord, är det dags för en bussutflykt till staden Granada, där vi får en guidad stadsrundtur. Staden som är känd för sin livliga atmosfär – är uppbyggt på tre kullar: Albaicin, Sacromonte och Alhambra. Denna grandiosa och grönskande plats blir ännu mer fantastisk med de moriska monumenten, särskilt Alhambra: ett palats direkt taget ur tusen och en natt.

Turen fortsätter med ett besök till Generalife, en av de äldst bevarade moriska trädgårdarna. Komplexet består av Patio de la Acequia (Vattenkanalens eller vattengårdens patio), vilken har en lång damm omgiven av blomsterbäddar, fontäner, kolonnader och paviljonger. Palatset som tidigare var Nasridiska sultanens sommarpalats, var ursprungligen sammanbundet med Alhambra genom en gångväg över den ravin som nu delar dem.

Efter en gemensam lunch på en lokal restaurang, finns det möjlighet att promenera runt på egen hand i Granada innan vi åker tillbaka med buss till Sevilla.

På kvällen bjuds du in till festlig kaptensmiddag ombord.

Alhambra i Granada, Spanien
Dag 8

Hemresa

Vi njuter av en sista frukost ombord innan det är dags att kliva av fartyget. Transfer till flygplatsen i Sevilla för att ta flyget hem igen. Tack för den här gången!

MS La Belle de Cadix

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS La Belle de Cadix
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2005, renoverat 2010
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 176

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med tv, bar med dansgolv, panoramabar och terass, franska balkonger, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering

MS La Belle de Cadix Fartygsöversikt

Christina Platou

Svensktalande färdledare

Färdledare: Christina Platou

Christina talar flytande franska, engelska och lite spanska och har varit reseledare i många länder, däribland Spanien och Marocko, samt även ombord på ett litet expeditionsfartyg, Lindblad Polaris. Christina har ett stort intresse för mat och vin. Hon är dessutom auktoriserad Stockholmsguide på engelska och franska, och har även bott i Paris under flera perioder och varit färdledare/guide där.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Sevilla från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS La Belle de Cadix inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Transfers
◦Engelsktalande lokalguider
◦Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
◦Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
◦Dricks till lokala guider och chaufförer
◦Utflyktspaketen CLASSIC eller DISCOVERY

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 3.600:-
Discovery: 3.850:-

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.