Väderkvarnarna i Kinderdijk

Flodkryssning Bryssel till Amsterdam med tulpanerna i Keukenhof

HÖJDPUNKTER

  • Du bor komfortabelt på vårt fyrstjärniga totalrenoverade fartyg MS Vivienne
  • Besök i blomsterparken Keukenhof
  • Kanalstaden Amsterdam
  • Parlamentsstaden Bryssel med Grand Place
  • Väderkvarnarna i Kinderdijk  (tillval)
  • Smakfulla måltider, ”afternoon tea” och kvällssnacks är inkluderade
  • Trevliga ombordupplevelser som vinprovning, underhållning och föredrag
  • Svensk färdledare

läs om MS Vivienne, dryckespaket och utflykter

FLODKRYSSNING GENOM FEM STÄDER

Njut av den grönskande våren på vår kryssning som går längs de belgiska och holländska vattenvägarna mellan Bryssel och Amsterdam! Under flodkryssningen som börjar i parlamentsstaden Bryssel, får du uppleva flera historiska platser längs vägen. Varför inte följa med på en utflykt till Kinderdijk och se de 19 UNESCO skyddade väderkvarnarna eller en kanaltur i Amsterdam. Vårt fyrstjärniga fartyg MS Vivienne tar oss vidare till Antwerpen, Dordrecht och Rotterdam innan hon slutligen lägger till i Amsterdam/Harleem.

En av höjdpunkterna på denna resa är besöket i den världsberömda blomsterparken Keukenhof utanför Amsterdam, som är helt fantastisk den här tiden på året. Parken är vackert anlagd och består av många olika inomhuspaviljonger och orangerier, men mest intressant är utan tvekan alla utomhusrabatter. Parken sägs ha drygt 7 miljoner tulpaner i alla tänkbara färgkombinationer.

Välkommen med på vårens vackraste äventyr!

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 14 990,-
 • Första tillgängliga avresa 10.04.2021 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • Svensk färdledare
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade
 • Totalrenoverat fartyg

Avgångar

 • Avresa 10.04.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 14 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

RESA TILL BRYSSEL

Flyg till Bryssel. Vår buss väntar på flygplatsen för transfer till fartyget, där vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord. Vi bjuds på en välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och besättningen innan middagen. Fartyget ligger vid kaj i Bryssel över natten.

Bryssel
Dag 2

BRYSSEL

Efter frukost utforskar vi Belgiens huvudstad och får se flera utav stadens kända och historiska platser så som Grand Place. Torget anses av många vara ett av världens vackraste och ligger mitt i hjärtat av den gamla stan omgiven av gamla hus och stadens karakteristiska rådhus. Förutom de många berömda platserna möter vi också stadens mest kända ”invånare”, Manneken Pis.

Stadens mest fascinerande byggnad är utan tvekan Atomium, som byggdes för världsutställningen 1958. Atomium föreställer ett enhetligt cellen av kristallina järn, förstorad 165 miljarder gånger.

Efter lunch fortsätter fartyget till Antwerpen dit vi kommer efter middagen.

Kvällen är till fritt förfogande. Passa gärna på att utforska Antwerpen på egen hand. Som i alla belgiska städer är utbudet av belgisk choklad, belgiska våfflor och belgisk öl stort och Antwerpen är inget undantag. Staden kallas ofta öl-älskarens stad och det med rätta. Ölbryggningen i Antwerpen dateras ända till 1300-talet.

 

Grand Place i Bryssel
Dag 3

ANTWERPEN

Vi vaknar upp i den Belgiska hamnstaden Antwerpen. Efter frukost gör vi en guidad promenad och besöker bland annat Grote Markt, stadens största torg som ligger omgiven av vackra byggnader från 1500-talet och med den berömda fontänen Brabo. Den flamländska målaren Rubens levde till stor del sitt liv i Antwerpen och i Vårfrukatedralen kan du se några av hans mest kända verk. Det ryktas om att katedralen är en av de finaste i Europa tack vare dess vackra statyer och sina fönster i målat glas.

Under eftermiddagen kan du njuta av livet ombord medan fartyget seglar vidare mot Dordrecht. Kanske på soldäck med en god bok?

Peter Paul Rubens-statyn i Antwerpen
Dag 4

DORDRECHT - ROTTERDAM

Under natten lägger fartyget till i staden Dordrecht. Staden är den äldsta i provinsen och har en rik historia och kultur. Staden ligger vid den punkt där floden Beneden-Merwede förgrenar sig i kanalen Noord och floden Oude Maas. Denna ”tre-flodskorsning” är en av Nederländernas mest trafikerade vattenvägar.

Efter frukost har du möjlighet att följa med på en utflykt till väderkvarnarna i Kinderdijk (mot tillägg). I de vackra våtmarkerna finns 19 väderkvarnar som är byggda runt 1740. Dom står här som en del av ett större vattensystem för att förhindra översvämningar. År 1997 kom de med på UNESCOs världsarvslista. Här får vi också se vattenvägar, diken, väderkvarnar och slussar och hur man med fördel har använt vattnet i över  1000 år.

Fartyget kastar loss efter lunch och fortsätter mot Rotterdam dit vi ankommer under tidig eftermiddag.

Rotterdam är den största hamnen i Europa och en av de mest trafikerade hamnarna i världen. Under andra världskriget blev det centrala Rotterdam förstört av tyska bomber. Istället för att återuppbygga staden som det var före kriget, valde myndigheterna att rekonstruera centrum och skapa en ny stadsplan. Resultatet är en modern stad med några av de mest innovativa arkitekturerna som Nederländerna kan erbjuda. Erasmus-bron och rymdskepps-liknande marknadshallen – De Markthal är exempel på detta. Under vår bussrundtur passerar vi flera av stadens höjdpunkter, såsom centralstationen, Erasmus-bron och museiparken.

Vid middagstid fortsätter fartyget mot Amsterdam.

Vy över Rotterdam
Dag 5

AMSTERDAM - KEUKENHOF - HAARLEM

Under morgonen lägger vi till i Amsterdam, Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200 talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. 

Efter frukost åker vi ut till den världsberömda blomsterparker Keukenhof. Här finns miljontals färgglada tulpaner, som är speciellt vackra på våren då de står i full blomning. 

Efter lunch kan du njuta av livet på däck, ta en promenad på egen hand eller följa med på en kanalbåt genom många av de vackraste kanalerna i centrala Amsterdam (mot tillägg). 

I kväll bjuder kaptenen in till galamiddag medan fartyget kryssar vidare mot Haarlem, som ligger ca 2 mil utanför Amsterdam.

Fartyget ligger vid kaj i Haarlem över natten.

Dag 6

HAARLEM - HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut från fartyget och beger oss till flygplatsen i Amsterdam för hemresa.

 

 

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att mejla oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Bryssel och hem från Amsterdam t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Vivienne inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Frukostbuffé med mousserande vin
◦Lunchbuffé med tre varmrätter, två soppor, salladsbar och två desserter
◦Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter
◦Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd
◦Eftermiddagskaffe/te med kakor (varma dagar glass på soldäck)
◦Kvällssnacks i baren
◦Kaptenscocktail och femrätters middag
◦Levande musik i salongen
◦Vinprovning med lokala viner
◦Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna
◦Internationella TV-kanaler i hytterna
◦Utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram
◦Hamnavgifter
◦Wifi*
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

INTE INKLUDERAT
•Dryck (utöver det som nämnts ovan)
•Dricks till besättningen, 8 euro per natt/person
•Dricks till lokala guider och chaufförer (1 euro/guide samt 1 euro/chaufför per utflykt)
•Tillvalsutflykter

DRYCKESPAKET

All Inclusive Deluxe 1650;-/person
All Inclusive 1450,-/person
Mealtime ”Lunch och middag” 1050,-/person

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.
Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.