Inget enkelrumstillägg Frodiga vinlandskap i Dourodalen med vackra Salamanca

Flodkryssning Douro med vandring i Portugal

Res till floden Douro-regionen i Portugal bland vingårdar och olivlundar. Vinodling i de portugisiska byarna vid soluppgång

Då vi beskrev Douro som ”en av Europas vackraste floder”, var det en av våra gäster som korrigerade oss. ”Det är inte en av Europas vackraste floder. Det är Europas vackraste flod”, sa han. Vi tackar för korrigeringen och det är inte svårt att hålla med.

Douro börjar i Spanien och slingrar sig 90 mil genom det frodigaste av Portugal där druvorna som ska bli till portvin odlas, tills den rinner ut i Atlanten. Ombord vår bekväma flodkryssare glider vi fram genom ett innerligt vackert landskap med dramatiska bergssluttningar, vinodlingar och städer fulla av kultur och historia. Under resan får vi lära känna kulturen och traditionerna i denna del av Portugal väl. Lokala maträtter och goda viner sätter också sin prägel på resan.

Välj mellan vandring och utflykter

Du kan uppleva denna händelserika resa både som flodkryssning med avkoppling och utflykter, eller som en båtvandring. Vandringarna gör att du kommer nära den vackra naturen och kan njuta av en fantastisk utsikt över vackra vingårdar, själva Douro-floden och alla charmiga byar. Vandringarna tar 2-4 timmar och passar de flesta. Du väljer själv om du vill vandra eller delta i andra utflykter - den här resan passar alla!

Svensktalande färdledare

Helpension

Utvalda drycker ombord till maten och i baren

Utflykter inkluderade

Höjdpunkter

Program

7 frukostar, 6 luncher och 7 middagar inkluderad

Levereras på floden. Foto.

Rated 4 stars

MS Miguel Torga

Rederi Croisi Europa

Byggår 2017

Längd 80 meter

Antal däck 3

Passagerare 132

Ombord finns en restaurang, lounge med dansgolv, souvenirbutik och soldäck med en liten pool. Wi-Fi i loungen och receptionen.

Alla hytter är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, TV, litet värdeskåp och luftkonditionering. Hytterna har två enkelsängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. Hytterna på övre och mittdäck har en fransk balkong, medan hytterna på nedre däck har mindre fönster som inte kan öppnas.


Pris och information

Detta ingår

 • Flyg till Porto från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
 • 1 incheckad väska + 1 handbagage
 • 8 dagars / 7 nätters flodkryssning inkl:
 • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
 • Underhållning ombord
 • Hamnavgifter
 • Utflykter enligt dagsprogram
 • Transfers
 • Engelsktalande lokalguider
 • Svensk färdledare

Detta ingår inte

 • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer.

DRICKS

Dricks varierar från land till land. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

Liknande resor