Frodiga vinlandskap i Dourodalen med vackra Salamanca

Flodkryssning Douro med vandring i Portugal

Res till floden Douro-regionen i Portugal bland vingårdar och olivlundar. Vinodling i de portugisiska byarna vid soluppgång

Då vi beskrev Douro som ”en av Europas vackraste floder”, var det en av våra kunder som korrigerade oss. ”Det är inte en av Europas vackraste floder. Det är Europas vackraste flod”, sa han. Vi tackar för korrigeringen och det är inte svårt att vara enig med den.

Douro börjar i Spanien och går 90 mil genom de frodiga områdena i Portugal där druvorna för portvinsproduktion odlas, tills floden sedan rinner ut i Atlanten. Floden Douro rinner genom ett innerligt vackert landskap med dramatiska bergssluttningar, frodiga vinodlingar och städer fulla av kultur och historia. Under resan får du lära känna kulturen och traditionerna i denna del av Portugal väl. Lokala maträtter och goda viner sätter också sin prägel på resan.

På denna händelserika erbjuds olika vandringar som vi har gjort på några av dagarna. Vandringarna gör att du kommer nära den vackra naturen och kan njuta av en fantastisk utsikt över vackra vingårdar, själva Douro-floden och charmiga byar. Vandringarna är ca. 2–4 timmar och borde passa de flesta. De som inte vill vandra kan delta i andra utflykter - så här är något som passar alla!

Svensktalande färdledare

Helpension

Utvalda drycker ombord till maten och i baren

Utflykter inkluderade

Höjdpunkter

Program

7 frukostar, 6 luncher och 7 middagar inkluderad

Flodkryssningskepp på floden i skymning med vingårdar i bakgrunden. Foto.

Rated 3plus stars

MS Infante don Henrique

Restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar.
Alla hytter är utvändiga.

Pris och information

Detta ingår

• Flyg till Porto från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:

◦ 1 incheckad väska + 1 handbagage

• 8 dagars / 7 nätters flodkryssning inkl:

◦ Välkomstdrink ombord

◦ Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen

◦ Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna

◦ Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)

◦ Underhållning ombord

◦ Hamnavgifter

◦ Utflykter enligt dagsprogram

• Transfers

• Engelsktalande lokalguider

• Dricks till lokala guider och chaufförer

• Svensk färdledare

Detta ingår inte

• Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYG

Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VANDRINGARNA

Svårighetsgraden på vandringarna är 3 (på en skala av 1 (lätt) till 5 (svår))

De vandringar som föreslås under denna kryssning är korta halvdags promenader (2 till 4 timmar), vilket innebär några ändringar i höjd (från 0 till 530 m / 0 – 1 740 fot). Längs vandringen får du chansen att se och upptäcka några naturliga eller kulturella områden som finns på kryssningsprogrammet. De varaktigheten som anges i våra program ges som en grov guide och tar inte hänsyn till pauserna. Ingen större förkunskap krävs för dessa vandringar, men du borde vara i god hälsa för att fullt ut njuta av denna resa. Vänligen meddela vid bokningstillfället om du önskar vara med på vandringarna.

Tips på utrustning under vandringarna

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

Liknande resor