Flodkryssning Douro med vandring i Portugal

HÖJDPUNKTER

 • Vandra genom frodiga vindalar, nationalparker och längs med floden.
 • Besök Salamanca med på UNESCOS – världsarvslista
 • Smakfull och franskinspirerad mat ombord
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykter inkluderade
 • Svensk färdledare

/ Dourodalens orörda natur

Floden Douro rinner genom ett innerligt vackert landskap med dramatiska bergssluttningar, frodiga vinodlingar och kulturrika städer.

Under resan får du lära känna kulturen och traditionerna i denna del av Portugal.  Kryssningen varvas med vandringar i fantastiska miljöer i Dourodalen.  Lokala maträtter och goda viner sätter också sin prägel på resan, och bussutflykten till den UNESCO skyddade spanska staden, Salamanca, är en av höjdpunkterna.

Kryssningen kan även genomföras utan vandringar. Vandringsturerna ersätts då med andra utflykter.

Ladda ner PDF här
 • Pris från 23 990,-
 • Första tillgängliga avresa 19.04.2021 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION
 • UTVALDA DRYCKER OMBORD TILL MATEN OCH I BAREN
 • UTFLYKTER INKLUDERADE

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 19.04.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 23 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Porto

Flyg till Porto. Därefter tar vi oss till kajen i Vila Nova de Gaia där fartyget väntar och blir vårt flytande hotell för den närmaste veckan. När vi har checkat in och bekantat oss med fartyget bjuds det på en välkomstdrink och de som har valt att vandra får mer information om kommande dagars vandringsprogram. Efter middag ombord gör fartyget en kortare seglats och vi får se upplyst Porto i kvällsbelysning (seglatsen är väderberoende).

Porto
Dag 2

Porto - Regua

Efter frukost väntar ett besök i Porto, en av de äldsta städerna i Europa och tilldelad världsarv-status av Unesco, för sina orörda gamla kvarter, labyrint av smala gator och fantastiska kyrkor.
Porto är dock först och främst känd för sitt Portvin som produceras av vingårdarna som sträcker sig så långt ögat kan nå.

Åter på fartyget kryssar vi vidare mot Regua och beundrar det underbara landskapet som kryssningen erbjuder. Efter middag ombord finns det möjlighet att på egen hand strosa runt i Regua, dit fartyget nu har ankommit.

Porto kväll
Dag 3

Regua - Pinhao - Vega de Teron ( Spanien )

Stadens namn, Regua härstammar från ”Villa Reguela”, namnet på det romerska hus som en gång stod här. Med sitt strategiska läge vid Douroflodens strand, spelade Peso da Régua en grundläggande roll i landets portvinsproduktionen och försäljning. Det var här ifrån som tunnorna transporterades i särskilda båtar, Barcos Rabelos, till Vila Nova de Gaia, där vinet fick ligga och mogna på ekfat.

Dagens vandring tar oss genom hjärtat av Alvãos Nationalpark. Här möts vi av höga berg, djupa dalar och pittoreska byar längs vägen. (Längd ca 3 timmar, 7 km med cirka 300 höjdmeter).

För dig som väljer att inte vandra väntar en resa till Vila Réal och promenad genom de vackra trädgårdarna runt Mateus palatset.

Kryssningen går vidare till hjärtat av vindistriktet och vi ser vinodlingar passera revy medan vi njuter av de ljumma vindarna på soldäck. Vi går genom slussarna Valeria och Pocinho. På kvällen når vi Vega de Terron.

Salamanca
Dag 4

Vega de Terron - Salamanca - Barca D´Alva

Idag väntar en av resans höjdpunkter, en heldagsutflykt till den spanska staden Salamanca, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Salamancas historia sträcker sig flera tusen år tillbaka och vi får se arkitektoniska minnesmärken från både romersk-, arabisk- och kristen tid. Universitetet i Salamanca är ett av de äldsta och mest berömda i Europa. Här träffades lärda från såväl kristna som arabiska och judiska kulturer på 1200–1400-talet medan det var religionsförföljelse på andra platser.

Efter en trevlig lunch på en lokal restaurang återvänder vi till fartyget som nu förflyttat sig till Barca d’Alva- den sista portugisiska byn längs Douro som ligger mindre än 2 km från den spanska gränsen!

Middag och flamencoshow ombord.

Dag 5

Barca D´Alva - Senhora Da Ribeira

Dagens vandring – ”Vultures Cliff” går genom de fascinerade bergen och ger oss en magnifik panoramautsikt över Dourofloden och den Spanska sidan. (Längd ca 3 timmar, 8 km med cirka 500 höjdmeter).

För dig som väljer att inte vandra går dagens utflykt till den medeltida staden  Figueira de Castelo Rodrigo.

Åter ombord fortsätter vår segling vidare mot Senhora Da Ribeira. Under kvällen bjuds vi in till ”galamiddag” ombord!

Dag 6

Senhora Da Ribeira - Bitetos

Dagens vandring tar oss genom vingårdar och grönskade orörda paradis (picknick lunch). (Längd ca 4 timmar, 14 km med cirka 500 höjdmeter).

För dig som väljer att inte vandra går dagens utflykt i vinets tecken med vinprovning av typiska viner från Porto.

Fartyget lägger till i Bitetos under kvällen. Efter dagens middag bjuds det på traditionell Fado underhållning.

Dourodalen, Portugal
Dag 7

Bitetos - Porto

Under förmiddagen kryssar vi vidare mot Porto.

Väl framme i Porto sker dagens vandring längs Dourofloden och fram till dess mynning, varifrån vi kan beundra staden på håll och blicka ut över havet! (Längd ca 3 timmar, 8 km på plan mark).

För dig som inte önskar vandra går utflykten till Guimarães, vars historiska medeltida centrum har varit ett UNESCO världsarv sedan år 2001. Kvällen bjuder på en traditionell underhållning.

Fartyget ligger vid kaj i Porto över natten.

Dag 8

Hemresa

Efter frukost ombord lämnar vi fartyget. Transfern kör oss till flygplatsen i Porto där vi tar flyget hem till Sverige.

MS Infante Don Henrique

Fakta om fartyget

MS Infante Don Henrique  Fartygsöversikt

Fartyg: MS Infante Don Henrique
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2003
Renoverat år: 2014
Standard: 4-stjärnigt
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Hiss: Ja
Pool: Ja
Hytter huvuddäck 8 m²: Mindre fönster
Hytter mellandäck 9.8 m²:Fönster
Hytter övredäck 9.8 m²: Fönster
Antal passagerare: 138

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Porto från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VANDRINGARNA
Svårighetsgraden på vandringarna är 3 (på en skala av 1 (lätt) till 5 (svår))

De vandringar som föreslås under denna kryssning är korta halvdags promenader (2 till 4 timmar), vilket innebär några ändringar i höjd (från 0 till 530 m / 0 – 1 740 fot). Längs vandringen får du chansen att se och upptäcka några naturliga eller kulturella områden som finns på kryssningsprogrammet. De varaktigheten som anges i våra program ges som en grov guide och tar inte hänsyn till pauserna. Ingen större förkunskap krävs för dessa vandringar, men du borde vara i god hälsa för att fullt ut njuta av denna resa. Vänligen meddela vid bokningstillfället om du  önskar  vara med på vandringarna.

Tips på utrustning under vandringarna

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.
Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.