Flodkryssning Elbe från Hamburg till Berlin

HÖJDPUNKTER
• Berlin, Lübeck och Hamburg
• Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
• Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
• Svensk färdledare
• Utflykter ingår
• 4-stjärnigt Premiumfartyg MS Elbe Princess

Upptäck den medeltida charmen i de historiska hansestäderna

Känn historiens vingslag på vår flodkryssning på Elbe mellan Hamburg och Berlin. Under vår sju dagars kryssning ombord på MS Elbe Princess blandas historiska inslag med kulinariska upplevelser. Längs floden gör vi bland annat intressanta strandhugg i de gamla hansestäderna Lübeck, Luneburg och Magdeburg.

Det här får du uppleva:
• Hamburg – Tysklands näst största stad
• ”Slussning” genom den stora båtlyfts-anläggningen, Scharnebeck
• Berlin och flera av deras största landmärken som Brandenburger Tor,”Checkpoint Charlie” och resterna av Berlinmuren.
• Hansestaden Lübeck med smakprov av den berömda ”Lübeckmarsipanen”
• Besök i Volkswagens temapark – Autostadt

Få en försmak av kryssning på ELBE här

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 33 990,-
 • Första tillgängliga avresa 24.09.2021 (1 avresor)
 • Längd 7 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • Utflykter ingår

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 24.09.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 33 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Hamburg

Vi stiger ombord på fartyget i Hamburg och installerar oss i våra hytter. Vi blir serverade en välkomstdrink i baren och introduceras till personalen ombord före middagen.

Dag 2

Hamburg - Lübeck

Vi vaknar upp i Tysklands näst största stad, Hamburg. Efter frukost får vi njuta av atmosfären och ta del av den maritima charmen som staden erbjuder. Vår guidade tur tar dig till de mest sevärda platserna, inklusive den största shoppinggatan Mönckebergstraße i stadens centrum, Alster Lakes, Rathausmarkt (City Hall Marketplace), börsen och St.Michael’s Church. Vi fortsätter till fots genom stadens historiska centrum – som är en av de äldsta delarna av Hamburg.

Vi återvänder till fartyget för lunch.

Under eftermiddagen åker vi med buss till Lübeck där vi får en guidad stadsrundtur. Staden grundades år 1143 av Adolf II, greve av Schauenburg och Holstein. Lübeck finns numera på UNESCOs världsarvslista tack vare dess aristokratiska hus och gotiska monument i rött tegel.

Vi kommer att få se Holsten Gate som leder fram till den gamla stadskärnan, Lübecks mest kända landmärke och som är en symbol för den makt som en gång styrde den tidigare hansestaden. Vi får även se St.Mariakyrkan, en gotisk pärla samt slottsklostret. Vi avslutar vår utflykt genom att besöka ett te-rum där vi får njuta av läcker marsipan. Lübeck är känd för sin marsipan och begreppet ”Lübeckmarsipan” som kom till kring år 1800 är idag känt över hela världen.

Vi återvänder till vårt fartyg i Hamburg, där det bjuds på middag och en kväll med underhållning.

Lübeck
Dag 3

Luneburg - Wolfsburg

Vi tillbringar morgonen ombord medan fartyget kryssar vidare mot Luneburg. Längs vägen får vi uppleva båtlyftanläggningen Scharnebeck som var världens största båtlyft, när den byggdes år 1975. Lyften förbinder floden Elbe med Mittellandkanalen och lyfthöjden är 38 meter, beroende på vattenståndet.

Vi gör en guidad rundtur i Luneburg, som är en av de bäst bevarade Hansestäderna. Under medeltiden gjorde man saltfyndigheter här vilket gjorde det till ett av Tysklands rikaste områden.

Under eftermiddagen fortsätter seglatsen mot Wolfsburg och du får tid att koppla av ombord, kanske sjunka ner i en solstol på däck och njuta av en god bok eller bara låta vackra vyer passera?

Luneburg
Dag 4

Wolfsburg - Magdeburg

Idag gör vi ett besök i den berömda temaparken Autostadt som är Volkswagens temapark och utbildningscentrum. Parken öppnade under Expo 2000 i Hannover och har haft mer än 33 miljoner besökare sedan dess. Autostadt är varje bil-älskares dröm! Ett stort campus fullt av museer, spel, restauranger och ett femstjärnigt hotell.

Efter besöket återvänder vi till fartyget och fortsätter vår seglats mot Magdeburg, dit vi ankommer under kvällen.

Temaparken Autostadt
Dag 5

Magdeburg - Potsdam

Under morgonen gör vi en guidad rundtur i Magdeburg. Staden omnämndes i skrift första gången år 805 som Magadoburg och fungerade då som en handelsplats mellan slaviskt och germanskt område. Under Hansatiden utvecklades staden till en stor handelsplats för spannmål och staden hade handelsförbindelser med norra Frankrike, Flandern, England, Polen, Ryssland, Sverige och Norge.

Vi återvänder till fartyget som fortsätter mot Potsdam.

 

 

Palatset Sanssouci
Dag 6

Berlin - Nedlitz

Under förmiddagen gör vi en utflykt till Sanssouci palatsets trädgård. Palatset som en gång var Frederick den stores bostad heter idag Sanssouci, men på fasaden står det ”Sans, souci.”, vilket är franska och betyder ungefär ”bekymmersfri, sorglös”.

Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Berlin och får se flera av stadens berömda sevärdheter och monument som är synliga på många platser i staden. Däribland Brandenburger Tor som är ett av Berlins mest kända landmärken. Under kalla kriget delades Västberlin och Östberlin av Berlinmuren, vars rester kan ses på flera håll. Gatstenar markerar var muren gick längs större delen av sträckan. Du får även möjlighet att gå över vid ”Checkpoint Charlie”, som under det kalla kriget var en av de mest kända gränsövergångarna mellan de amerikanska och sovjetiska zonerna.

Ikväll bjuds vi in till en festlig galakväll.

Brandenburger Tor i Berlin
Dag 7

Berlin - Hemresa

Efter frukost är det dags att checka ut från fartyget och bege sig till flygplatsen för hemresa.

Panoramavy över Berlin

MS Elbe Princesse

Fakta om fartyget

MS Elbe Princesse Fartygsöversikt

Fartyg: MS Elbe Princesse
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2016
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Längd: 95,4 m
Antal däck: 3 (hiss finns) – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 79

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, kassafack, radio och luftkonditionering. Hytterna på övre däck har fransk balkong.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att mejla oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Hamburg och hem från Berlin inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters flodkryssning med MS Elbe Princess inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Utflykter
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Transfers
◦Engelsktalande lokalguider
◦Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
◦Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
◦Dricks till lokala guider och chaufförer

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.