Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare

HÖJDPUNKTER

 • Specialavgång endast för Escape Travels gäster från Sverige och Norge
 • Vinprovningar av hög kvalitet
 • Helpension ombord ingår
 • Utvalda vinpaket anpassade till måltiderna
 • Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
 • Nyrenoverat fartyg 2018
 • Välkända Châteauneuf du Pape
 • Svenska Sommelieren – Anna Henningsson / Norsk vinexpert – Geir Salvesen

Ädla droppar från Bourgogne till Provence!

För livsnjutare är detta en ren drömresa vår Flodkryssning för vinälskare!

Seglatsen går genom ett landskap som har inspirerat många fantastiska konstnärer medan vi njuter av de finaste vinerna. Tänk dig att sitta en stjärnklar natt på däck och njuta av samma vyer som inspirerade Vincent van Gogh att måla ”Starry Night over Rhône”. Det blir magiskt!

Vi får besöka charmiga platser som Mâcon, Tain L`Hermitage och Châteauneuf-du-Pape, namn som klingar frestande i öronen på en vinälskare. Naturligtvis kommer vi även att besöka ett antal vingårdar och smaka på deras specialiteter. Oavsett om du redan är en god vinkännare eller inte har så mycket kunskap om vin (ännu!), har vi det perfekta resesällskapet. Vår svenska sommelier/färdledare Anna Henningsson kommer att hålla vinprovningar ombord och dela med sig av sin kunskap till oss. Med ombord är även den Norska vinexperten Geir Salvesen.

Det är 8.e året vi arrangerar Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare – boka din plats nu!

 

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 20 990,-
 • Första tillgängliga avresa 11.10.2020 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • Bästsäljare - 8:e året i rad
 • Svensk sommelier
 • Helpension och utvalda drycker ombord

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 11.10.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 20 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare
Dag 1

Sverige - Lyon - Chalon Sur Saône

Vi flyger till Lyon och därefter transfer ( ca 2 h ) till vårt fartyg som ligger vid kaj i Chalon Sur Saône.

Vi checkar in på fartyget och finner oss tillrätta i våra hytter. Innan vår middag serveras, bjuds vi på en välkomstdrink och besättningen presenterar sig för oss.

Fartyget ligger i hamn under natten.

Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare
Dag 2

Chalon Sur Saône - Mâgon - Lyon

Beaujolais, vinproduktionens hemligheter och Lyon ”by night”!

Välkommen till vinvärlden!

Efter frukosten kör vi genom vingårdarna i Bourgogne, och vi ska nu få lära oss mer om den komplexa och fascinerande vinproduktionen. Kanske får vi även en liten inblick i några välbevarade hemligheter?

Längs med vägen ligger de välkända vingårdarna på rad; Meursault där de första vingårdarna var anlagda och Volnay, där vingårdarna ligger på kalkgrund och gef några av de finaste vinerna i Côte de Beaune. Vi passerar också Pommard, som tidigare drevs av medeltida religiösa samfund som producerade kraftfulla röda viner med mycket garvsyra.

Naturligtvis kommer vi att ha en vinprovning. I detta område tillverkas de vita vinerna ofta på chardonnay-druvor och de röda på pinot noir.

Fartyget har under tiden seglat till Tournos, där vi går ombord innan vi seglar vidare till Mâcon, den pittoreska huvudorten i Chalon-sur-Saône.

Efter lunch står Beaujolais på programmet. Namnet kommer ursprungligen från herrarna i Beaujeu, som ägde dessa vingårdar fram till 1500-talet. Vi besöker den välkända ”vinbyn” George Duboeuf och får veta mer om vinodlingens ädla konst.

Åter ombord för middag och under tiden seglar fartyget vidare mot Lyon,

Dag 3

Lyon - Tain L’Hermitage - Viviers

Lär dig om vin, drick lokalt Côtes du Rhône-vin och njut av landskapet!  

Frukosten avnjuts medan fartyget styr vidare längs Rhônedalen och förbi berömda vinodlingar såsom Côtes Rôties, Condrieu, Château Grillet och St Joseph.

Under förmiddagen ges ni möjlighet att lyssna till en föreläsning om vin med Geir och Anna.

Fartyget lägger till i Tain L’Hermitage efter lunch. Staden vars mest kända vinsluttning Côteau de l’Hermitage kröns med ett kapell som tycks bevaka den nedanförliggande dalen. Även här kommer vi naturligtvis att besöka en vingård för att prova de lokalt producerade vinerna innan vi återvänder till fartyget. Middag serveras ombord och vi kryssar vidare mot Viviers, där fartyget kommer att ligga över natten.

 

Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare
Dag 4

Viviers - Chateauneuf du Pape - Avignon

Påvens nya slott och Frankrikes mest imponerande ravin!

Idag står Vivarais-området på programmet som är beläget på St Remèze och Orgnac l’Aven platån. På vägen passerar vi en verklig höjdpunkt: Ardèche ravinen – ett naturreservat och en av Frankrikes största naturattraktioner!

Ravinen är imponerande med branta klippor, där floden Ardèche har trängt sig in i terrängen och bildat den 54 meter höga kalkstensbron – Pont d`Arc. Här finns också stora kalkstensgrottor där Aven d`Orgnac är den mest kända.

Väl framför i Vivarais ska vi naturligtvis få smaka på några fina årgångsviner. Vi provar både rödvin och rosévin med en uppfriskande bouquet.

Fartyget har under tiden seglat till Saint-Etienne-des-Sorts, där vi går ombord igen.

Under tiden som vi äter lunch seglar fartyget mot Châteauneuf-du-Pape regionen som producerar det mest prestigefyllda vinet runt Medelhavet. Här produceras det mer vin än i hela norra Rhône-regionen, så detta anses vara ett ”mekka” för vinälskare! Vi promenerar runt i den trevliga byn med namn som direkt översätts till ”Påvens nya slott” innan vi får smaka på de lokala vinerna. Châteauneuf-du-Pape är särskilt känd för sina röda viner, dominerade av Grenache-druvan.

Vi seglar vidare mot Avignon på kvällen medan vi äter middag ombord.

Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare
Dag 5

Avignon - Martigues

Charmig fiskeby och galamiddag! 

Fartyget kastar loss tidigt på morgonen och seglar vidare mot Martigues.

På eftermiddagen anländer vi till Martigues, där vi åker på en utflykt till den pittoreska fiskebyn Cassis, känd för sina klippor och kalkformationer samt sina torra vita viner. Cassis är en liten pärla med en livlig hamnpromenad, här finns det gott om caféer, restauranger och myllrande folkliv. Visste du att Winston Churchill brukade komma till Cassis för att måla?

Staden har också beskrivits som ”St. Tropez för 50 år sedan », så den är väl värd ett besök! Här besöka vi också en av de bästa lokala vinproducenterna för att smaka på vad de har att erbjuda.

Ikväll är det så dags för vår galamiddag med påföljande underhållning i baren!

Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare
Dag 6

Martigues - Sverige

Efter en sista frukost ombord är det dags att ta adjö av fartyget och dess besättning. Vi hoppas att du har massor av fina minnen i ditt bagage och att du nu även kan lite mer om vinets historia och smaker än du kunde för fem dagar sedan.

MS Van Gogh

FAKTA OM FARTYGET

MS Van Gogh Fartygsöversikt

Fartyg: MS Van Gogh
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 1999, renoverad 2018
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 108

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Lyon från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och tillbaka från Marseille eller Montpellier t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Van Gogh inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Vinpaket till måltiderna ombord
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensk sommelier

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.