Flodkryssning för vinälskare

HÖJDPUNKTER

 • Vinprovningar av hög kvalitet
 • Helpension ingår ombord
 • Utvalda vinpaket anpassade till måltiderna
 • Välkända Châteauneuf du Pape
 • Svensktalande färdledare

Bourgogne och Provence längs floderna Rhône & Saône

Upplev Frankrike på en flodkryssning med mat och vin som gemensamt tema. Vi kryssar längs floderna Rhône och Saône och från vårt flytande hotell, MS Mistral,  passerar vi välkända vingårdar i Bourgogne som Meursault och Pommard och provar givetvis vin på något vinslott. Välkända namn är det även i Beaujolais och vinprovningen där överraskar och ger oss nya insikter i vinodlandets ädla konst. Vi stannar till på välkända Châteauneuf du Pape, distriktet som producerar medelhavsområdets mest prestigefyllda vin. Vi provar vin hos flera av de bästa producenterna i området och lyssnar till föreläsningar av vinexperter.

Detta är 6.e året vi arrangerar denna populära resa – boka din plats nu!

Ladda ner PDF här
 • Bästsäljare - 6:e året i rad
 • Svensktalande färdledare
 • Helpension och utvalda drycker ombord
Svensk färdledare
Lena Rönnelius Ericson
Christina Platou
Svensk guide/färdledare
Christina Platou

Avgångar

 • Avresa 16.10.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 6 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning på Rhône & Saône, karta
Dag 1

Ankomst till Marseille

Vi flyger till Marseille och sedan transfer till vårt fartyg i Martigues. Vi checkar in på fartyget och serveras sedan en välkomstdrink och personalen presenterar sig. Middag serveras ombord. Fartyget ligger i hamn under natten.
* Notering: Ombordstigningshamnen i Martigues är beroende av vatten- och väderförhållanden och kan ibland ersättas med  Port-Saint-Louis du Rhône istället.

Flodkryssning från Lyon
Dag 2

Martigues - Avignon

Efter frukost lämnar vi fartyget och vår buss väntar för att ta oss till staden Cassis som är känt för sina vita torra viner. Vi gör ett besök hos en av de bästa lokala producenterna där vi även får vara med om en vinprovning. Vi återvänder till fartyget för att kryssa vidare mot Avignon. Middag och kvällsunderhållning ombord.

Martigues, Frankrike
Dag 3

Avignon - Chateauneuf du Pape - Viviers

Vi ankommer till välkända Chateauneuf, den by som producerar medelhavsområdets mest prestigefyllda vin. Vinodlingarna här tillhör de äldsta i hela världen. Här ges möjlighet att prova några av de lokala producenternas absolut bästa viner.
Medan vi stannar till här kryssar fartyget vidare till St Etienne des Sorts där vi möter upp igen.
Efter lunch gör vi en bussutflykt genom Ardecheravinen till Vivarais och får provsmaka några fina årgångsviner av både rött och rosévin vars bouquet är förfriskande. Fartyget kryssar vidare under kvällen medan vi njuter av middag och dans ombord.

 

Avignon, le palais des papes
Dag 4

Viviers - Tain L’Hermitage

Frukosten avnjuts medan vi glider vidare längs Rhonedalen. Under förmiddagen ges möjlighet att lyssna på en intressant föreläsning om vintillverkning.
Fartyget lägger till i Tain L’Hermitage efter lunch. Staden vars mest kända vinsluttning Coteau de l’Hermitage kröns med ett kapell som tycks bevaka den nedanliggande dalen. Vi gör en vinprovning hos en av de bästa producenterna i området innan vi återvänder till fartyget. Vår seglats fortsätter förbi berömda vinodlingar såsom Côtes Rôties, Condrieu, Chateau Grillet och St Joseph. Vi serveras middag ombord och fartyget kryssar vidare genom hela natten.

Dag 5

Bourgogne och Beaujolais

Efter en stärkande frukost ombord är det dags att se och lära oss mer om vinerna i Beaujolais. Under vår bussrundtur i det vackra landskapet, passerar vi bland annat St Amour, Juliénas och Moulin à Vent innan vi kommer fram till Romanèche-Thorins. Vi besöker den berömda ”vinbyn” Georges Duboeuf och får veta mer om vinodlingens ädla konst. Vi återvänder till fartyget i Macon.

Under eftermiddagen åker vi mot Bourgogne. Längs vägen passerar vi ett antal mycket välkända vinbyar, däribland Meursault, Pommard och Volnay. Ett besök med avsmakning ingår givetvis också denna eftermiddag. De vita vinerna är oftast gjorda på chardonnaydruvor och de röda i stor utsträckning på pinot noir druvan. Under tiden tar sig vårt fartyg norrut och vi går ombord igen i Tournus. Ikväll är vår galamiddag och vi seglar vidare mot Chalon- sur Saone.

En typisk vingård i Beaujolais
Dag 6

Chalon – sur Saone - Hemresa

Efter en sista frukost ombord är det dags att ta adjö av fartyget och dess besättning. Vi har ca 1,5 h transfer till flygplatsen i Lyon.

MS Mistral

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Mistral
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt
Byggt år: 1999, renoverad 2007
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 158

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering.

MS Mistral Fartygsöversikt

Lena Rönnelius Ericson

Svensk färdledare

Lena Rönnelius Ericson

Under stor del av sitt vuxna liv har Lena haft stark koppling till Frankrike. Utöver svenska och engelska talar hon flytande franska och har goda insikter i fransk mat, vin och kultur. Lena arbetade under många år som färdledare, bland annat i de franskspråkiga alperna, i Tunisien och som platschef i Paris. Hon har även varit bosatt i Genève och Nice. Likaså i Sao Paulo, där hon också lärde sig att tala portugisiska. Efter femton år bland annat som informationschef på en fransk internationell koncern med filial i Sverige, är Lena nybliven pensionär och har nu återupptagit sin tidigare yrkesroll som färdledare på resor i Frankrike som ligger henne varmt om hjärtat.

Christina Platou

Svensk färdledare

Christina Platou

Christina talar flytande franska, engelska och lite spanska och har varit reseledare i många länder, däribland Spanien och Marocko, samt även ombord på ett litet expeditionsfartyg, Lindblad Polaris. Christina har ett stort intresse för mat och vin och har varit reseledare två gånger på vår Flodkryssning för vinälskare med SvD accent. Hon är dessutom auktoriserad Stockholmsguide på engelska och franska, och har även bott i Paris under flera perioder och varit färdledare/guide där.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Marseille från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och tillbaka från Lyon t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Mistral inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Vinpaket till måltiderna ombord
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensktalande färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Övriga drycker ombord (som inte är till maten)

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.