Flodkryssning för vinälskare

HÖJDPUNKTER

 • Specialavgång endast för Escape Travels gäster från Sverige och Norge
 • Vinprovningar av hög kvalitet
 • Helpension ingår ombord
 • Utvalda vinpaket anpassade till måltiderna
 • Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
 • Nyrenoverat fartyg  2018
 • Välkända Châteauneuf du Pape
 • Svenska Sommeliern – Anna Henningsson / Norsk vinexpert – Geir Salvesen

Bourgogne och Provence längs floderna Rhône & Saône

Upplev Frankrike på en flodkryssning med mat och vin som gemensamt tema. Vi kryssar längs floderna Rhône och Saône och från vårt flytande hotell, MS Van Gogh,  passerar vi välkända vingårdar i Bourgogne som Meursault och Pommard och provar givetvis vin på något vinslott. Välkända namn är det även i Beaujolais och vinprovningen där överraskar och ger oss nya insikter i vinodlandets ädla konst. Vi stannar till på välkända Châteauneuf du Pape, distriktet som producerar medelhavsområdets mest prestigefyllda vin. Vi provar vin hos flera av de bästa producenterna i området och lyssnar till föreläsningar av vinexperter.

Detta är 7.e året vi arrangerar denna populära resa – boka din plats nu!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 20 990,-
 • Första tillgängliga avresa 10.10.2019 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • Bästsäljare - 7:e året i rad
 • Svensktalande sommelier
 • Helpension och utvalda drycker ombord
Svensk färdledare
Anna Henningsson
Svensk färdledare
Lena Rönnelius Ericson

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 10.10.2019
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 20 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning på Rhône & Saône, karta
Dag 1

Ankomst till Montpellier

Vi flyger till Montpellier och sedan transfer ( ca 1,5 h ) till vårt fartyg i Martigues. Vi checkar in på fartyget och serveras sedan en välkomstdrink och personalen presenterar sig. Middag serveras ombord. Fartyget ligger i hamn under natten.
* Notering: Ombordstigningshamnen i Martigues är beroende av vatten- och väderförhållanden och kan ibland ersättas med  Port-Saint-Louis du Rhône istället.

Dag 2

Martigues - Avignon

Efter frukost lämnar vi fartyget och vår buss väntar för att ta oss till staden Cassis som är känt för sina vita torra viner. Vi gör ett besök hos en av de bästa lokala producenterna där vi även får vara med om en vinprovning. Vi återvänder till fartyget för att kryssa vidare mot Avignon. Middag och kvällsunderhållning ombord.

Martigues, Frankrike
Dag 3

Avignon - Chateauneuf du Pape - Viviers

Vi ankommer till välkända Chateauneuf, den by som producerar medelhavsområdets mest prestigefyllda vin. Vinodlingarna här tillhör de äldsta i hela världen. Här ges möjlighet att prova några av de lokala producenternas absolut bästa viner.
Medan vi stannar till här kryssar fartyget vidare till St Etienne des Sorts där vi möter upp igen.
Efter lunch gör vi en bussutflykt genom Ardecheravinen till Vivarais och får provsmaka några fina årgångsviner av både rött och rosévin vars bouquet är förfriskande. Fartyget kryssar vidare under kvällen medan vi njuter av middag och dans ombord.

 

Avignon
Dag 4

Viviers - Tain L’Hermitage

Frukosten avnjuts medan vi glider vidare längs Rhonedalen. Under förmiddagen ges ni möjlighet att lyssna till en föreläsning om vin med Geir och Anna
Fartyget lägger till i Tain L’Hermitage efter lunch. Staden vars mest kända vinsluttning Coteau de l’Hermitage kröns med ett kapell som tycks bevaka den nedanliggande dalen. Vi gör en vinprovning hos en av de bästa producenterna i området innan vi återvänder till fartyget. Vår seglats fortsätter förbi berömda vinodlingar såsom Côtes Rôties, Condrieu, Chateau Grillet och St Joseph. Vi serveras middag ombord och fartyget kryssar vidare genom hela natten.

Tain l'Hermitage
Dag 5

Bourgogne och Beaujolais

Efter en stärkande frukost ombord är det dags att se och lära oss mer om vinerna i Beaujolais. Under vår bussrundtur i det vackra landskapet, passerar vi bland annat St Amour, Juliénas och Moulin à Vent innan vi kommer fram till Romanèche-Thorins. Vi besöker den berömda ”vinbyn” Georges Duboeuf och får veta mer om vinodlingens ädla konst. Vi återvänder till fartyget i Macon.

Under eftermiddagen åker vi mot Bourgogne. Längs vägen passerar vi ett antal mycket välkända vinbyar, däribland Meursault, Pommard och Volnay. Ett besök med avsmakning ingår givetvis också denna eftermiddag. De vita vinerna är oftast gjorda på chardonnaydruvor och de röda i stor utsträckning på pinot noir druvan. Under tiden tar sig vårt fartyg norrut och vi går ombord igen i Tournus. Ikväll är vår galamiddag och vi seglar vidare mot Chalon- sur Saone.

En typisk vingård i Beaujolais
Dag 6

Chalon – sur Saone - Hemresa

Efter en sista frukost ombord är det dags att ta adjö av fartyget och dess besättning. Vi har ca 1,5 h transfer till flygplatsen i Lyon.

MS Van Gogh

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Van Gogh
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 1999, renoverad 2018
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 108

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering.

MS Van Gogh Fartygsöversikt

Geir Salvesen

Norsk Vinexpert

Geir Salvesen

Geir Salvesen är journalist, författare och vinexpert, och har en bakgrund som Aftenpostens vinkrönikör i 26 år. Genom sitt arbete har Geir besökt de flesta vinområdena i världen. Hans kontaktnät är milts sagt imponerande. 

Utöver detta har han skrivit 15 böcker om just vin och mat.

Anna Henningsson

Svensk sommelier

Anna Henningsson

Anna Henningsson har som utbildad sommelier en gedigen vinkunskap och ett stort hjärta för de gamla klassiska vinområdena. Mat och vin i kombination är en stor passion när hon håller vinprovningar och vinresor i egen regi under namnet Sommelierskan.
Anna har jobbat med service i många år men även som språklärare och skådespelare. Allra bäst trivs hon dock bland vinrankorna på en vingård!

Lena Rönnelius Ericson

Färdledare

Lena Rönnelius Ericson

Under stor del av sitt vuxna liv har Lena haft stark koppling till Frankrike. Utöver svenska och engelska talar hon flytande franska och har goda insikter i fransk mat, vin och kultur. Lena arbetade under många år som färdledare, bland annat i de franskspråkiga alperna, i Tunisien och som platschef i Paris. Hon har även varit bosatt i Genève och Nice. Likaså i Sao Paulo, där hon också lärde sig att tala portugisiska. Efter femton år bland annat som informationschef på en fransk internationell koncern med filial i Sverige, är Lena nybliven pensionär och har nu återupptagit sin tidigare yrkesroll som färdledare på resor i sitt älskade Frankrike.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Montpellier från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och tillbaka från Lyon t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Van Gogh inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Vinpaket till måltiderna ombord
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensktalande sommelier

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.