Flodkryssning för vinälskare

HÖJDPUNKTER

 • Specialavgång endast för Escape Travels gäster från Sverige och Norge
 • Vinprovningar av hög kvalitet
 • Helpension ingår ombord
 • Utvalda vinpaket anpassade till måltiderna
 • Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
 • Premium fartyg
 • Välkända Châteauneuf du Pape
 • Svenska Sommeliern – Anna Henningsson

ÄDLA DROPPAR FRÅN  PROVENCE TILL BOURGOGNE!

För livsnjutare är detta en ren drömresa vår Flodkryssning för vinälskare!

Seglatsen går genom ett landskap som har inspirerat många fantastiska konstnärer medan vi njuter av de finaste vinerna. Tänk dig att sitta en stjärnklar natt på däck och njuta av samma vyer som inspirerade Vincent van Gogh att måla ”Starry Night over Rhône”. Det blir magiskt!

Vi får besöka charmiga platser som Mâcon, Tain L`Hermitage och Châteauneuf-du-Pape, namn som klingar frestande i öronen på en vinälskare. Naturligtvis kommer vi även att besöka ett antal vingårdar och smaka på deras specialiteter. Oavsett om du redan är en god vinkännare eller inte har så mycket kunskap om vin (ännu!), har vi det perfekta resesällskapet.

Vår svenska sommelier/färdledare Anna Henningsson kommer att hålla vinprovningar ombord och dela med sig av sin kunskap till oss.

Det är 9.e året vi arrangerar Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare – boka din plats nu!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 20 990,-
 • Första tillgängliga avresa 17.10.2021 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • Bästsäljare - 9:e året i rad
 • Svensktalande sommelier
 • Helpension och utvalda drycker ombord

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 17.10.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 20 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare
Dag 1

Ankomst till södra Frankrike

Vi flyger till södra Frankrike och sedan transfer till vårt fartyg i Martigues. Vi checkar in på fartyget och serveras sedan en välkomstdrink och personalen presenterar sig. Middag serveras ombord. Fartyget ligger i hamn under natten.
* Notering: Ombordstigningshamnen i Martigues är beroende av vatten- och väderförhållanden och kan ibland ersättas med  Port-Saint-Louis du Rhône istället.

Flodkryssning på Rhône och Saône för vinälskare
Dag 2

Martigues - Avignon

Charmig fiskeby!

Efter frukost åker vi på en utflykt till den pittoreska fiskebyn Cassis, känd för sina klippor och kalkformationer samt sina torra vita viner. Cassis är en liten pärla med en livlig hamnpromenad, här finns det gott om caféer, restauranger och myllrande folkliv. Visste du att Winston Churchill brukade komma till Cassis för att måla?

Staden har också beskrivits som ”St. Tropez för 50 år sedan », så den är väl värd ett besök! Här besöka vi också en av de bästa lokala vinproducenterna för att smaka på vad de har att erbjuda.

Vi återvänder till fartyget för att kryssa vidare mot Avignon. Middag och kvällsunderhållning ombord.

Dag 3

Avignon - Chateauneuf du Pape - Viviers

Påvens nya slott och Frankrikes mest imponerande ravin!

Vi inleder dagen med besök i  Châteauneuf-du-Pape regionen som producerar det mest prestigefyllda vinet runt Medelhavet. Här produceras det mer vin än i hela norra Rhône-regionen, så detta anses vara ett ”mekka” för vinälskare! Vi promenerar runt i den trevliga byn med namn som direkt översätts till ”Påvens nya slott” innan vi får smaka på de lokala vinerna. Châteauneuf-du-Pape är särskilt känd för sina röda viner, dominerade av Grenache-druvan.

Fartyget har under tiden seglat till Saint-Etienne-des-Sorts, där vi går ombord igen.

Under eftermiddagen står  Vivarais-området på programmet som är beläget på St Remèze och Orgnac l’Aven platån. På vägen passerar vi en verklig höjdpunkt: Ardèche ravinen – ett naturreservat och en av Frankrikes största naturattraktioner!

Ravinen är imponerande med branta klippor, där floden Ardèche har trängt sig in i terrängen och bildat den 54 meter höga kalkstensbron – Pont d`Arc. Här finns också stora kalkstensgrottor där Aven d`Orgnac är den mest kända.

Väl framför i Vivarais ska vi naturligtvis få smaka på några fina årgångsviner. Vi provar både rödvin och rosévin med en uppfriskande bouquet.

Ombord igen avnjuter vi kvällens middag!

 

Gränderna i staden Viviers, France
Dag 4

Viviers - Tain L’Hermitage

Lär dig om vin, drick lokalt Côtes du Rhône-vin och njut av landskapet!  

Frukosten avnjuts medan vi glider vidare längs Rhonedalen.
Fartyget lägger till i Tain L’Hermitage efter lunch. Staden vars mest kända vinsluttning Côteau de l’Hermitage kröns med ett kapell som tycks bevaka den nedanförliggande dalen. Även här kommer vi naturligtvis att besöka en vingård för att prova de lokalt producerade vinerna innan vi återvänder till fartyget.

Vår seglats fortsätter förbi berömda vinodlingar såsom Côtes Rôties, Condrieu, Chateau Grillet och St Joseph.

Vi serveras middag ombord och fartyget kryssar vidare genom hela natten.

En typisk vingård i Beaujolais
Dag 5

Bourgogne och Beaujolais

Vi inleder dagens program med Beaujolais. Namnet kommer ursprungligen från herrarna i Beaujeu, som ägde dessa vingårdar fram till 1500-talet. Vi besöker den välkända ”vinbyn” George Duboeuf och får veta mer om vinodlingens ädla konst.

Efter lunch kör vi genom vingårdarna i Bourgogne, och vi ska nu få lära oss mer om den komplexa och fascinerande vinproduktionen. Kanske får vi även en liten inblick i några välbevarade hemligheter?

Längs med vägen ligger de välkända vingårdarna på rad; Meursault där de första vingårdarna var anlagda och Volnay, där vingårdarna ligger på kalkgrund och ger några av de finaste vinerna i Côte de Beaune. Vi passerar också Pommard, som tidigare drevs av medeltida religiösa samfund som producerade kraftfulla röda viner med mycket garvsyra.

Naturligtvis kommer vi att ha en vinprovning. I detta område tillverkas de vita vinerna ofta på chardonnay-druvor och de röda på pinot noir.

Fartyget har under tiden seglat till Tournos, där vi går ombord.

Ikväll är vår galamiddag och vi seglar vidare mot Chalon- sur Saone.

Dag 6

Chalon – sur Saone - Hemresa

Efter en sista frukost ombord är det dags att ta adjö av fartyget och dess besättning. Vi har ca 1,5 h transfer till flygplatsen i Lyon.

MS Van Gogh

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Van Gogh
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 1999, renoverad 2018
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 108

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering.

MS Van Gogh Fartygsöversikt

Anna Henningsson

Färdledare / Sommelier

Anna Henningsson

Anna Henningsson har som utbildad sommelier en gedigen vinkunskap och ett stort hjärta för de gamla klassiska vinområdena. Mat och vin i kombination är en stor passion när hon håller vinprovningar och vinresor i egen regi under namnet Sommelierskan. Anna har jobbat med service i många år men även som språklärare och skådespelare. Allra bäst trivs hon dock bland vinrankorna på en vingård!

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Marseille eller Montpellier från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och tillbaka från Lyon t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Van Gogh inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Vinpaket till måltiderna ombord
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensktalande färdledare/sommelier

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 6-8 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.