Venedig

Flodkryssning på floden Po med Venedig

HÖJDPUNKTER

 • Enkelhytt utan tillägg. Gäller endast nybokningar från den 1 augusti ! 
 • Venedig och floden Po
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensk färdledare

På denna resa kan du välja till utflyktspaket CLASSIC (7 utflykter) eller DISCOVERY (7 utflykter)

Upplev Venedig och flodkryssning på floden PO

På denna resa får du chansen att uppleva staden Venedig.

Venedig är en stad byggd på vattnet, byggd på miljontals träpålar av ek och alm som slagits ned i den sandiga och leriga jorden. Då fartyget ligger  flera nätter i och omkring Venedig ges det stora möjligheter att utforska denna stad!

Vi kryssar även en bit längs floden Po.

Bor gör vi  bekvämt ombord på fartyget där vi äter och dricker  gott. Helpension och dryck ingår ombord.

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 21 590,-
 • Första tillgängliga avresa 21.09.2019 (1 avresor)
 • Längd 7 dagar
 • HELPENSION INKL. DRYCK
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • SVENSK FÄRDLEDARE
Monika Hornig, färdledare
Svensk färdledare
Monika Hornig

Avgångar

 • Avresa 21.09.2019
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 21 590,-
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning Venedig
Dag 1

ANKOMST TILL VENEDIG

Vi ankommer till Venedig under eftermiddagen. Vår buss hämtar oss för transfer till kryssningsfartyget MS Michaelangelo.

Efter incheckning samlas vi i baren där vi avnjuter en välkomsdrink medan kaptenen och hans besättningen presenteras. Under kvällen finns det möjlighet att på egen hand upptäcka Venedig, då fartyget ligger vid kaj över natten.

Gondoler i Venedig, Italien
Dag 2

Venedig - Burano och Murano

Från början var Venedig känt som en sjöfartsstad och en handelsknutpunkt. Numera är det en välbesökt turiststad på grund av dess kulturella och historiska bakgrund och dess fascinerande arkitektur.
Den världskända Markusplatsen (Piazza San Marco) som också brukar omnämnas som stadens hjärta är väl värt ett besök. Här på torget ligger den mäktiga Markuskyrkan med sin speciella arkitektur tillsammans med Kampanilen vilket är ett klocktorn på nästan 100 meter.

Förmiddagsutflykter:
CLASSIC: Vi besöker Dogepalatset (Palazzo Ducalenezia) som är ett berömt palats uppfört 1309-1424, med en magnifik kombination av renässansarkitektur och metoder från den gotisk-bysantinska perioden. Palatset var tidigare residens för dogen i Venedig och Venedigs regeringsbyggnad. Numera inhyser palatset ett museum.

DISCOVERY: Följ med i Casanovas fotspår. År 1756 hade förföraren och äventyraren Casanova skaffat sig så många fiender i Venedig att han kastades i fängelse utan rättegång. Han spärrades in i cell i Dogepalatset – och därifrån kunde ingen ta sig ut.

Eftermiddagsutflykt för både CLASSIC och DISCOVERY:
Vi besöker öarna Burano och Murano, belägna i Venediglagunen. Burano är känd framför allt för husen som är färgglada men även för de traditionella handarbeten som befolkningen här producerar. De består till största delen av olika broderier av tyg och linne. Murano, ”glasblåsarön”  är känd för sitt glashantverk men även för sina fina kyrkor St Maria och St Donato som är bland de äldsta i området. Glasbruk är fortfarande en viktig näring. Bortsett från glasskulpturer tillverkas bland annat mosaik, glaspärlor och lampor.

Murano
Dag 3

VENEDIG - CHIOGGIA - TAGLIO DI PO

Vi ankommer Chioggia under förmiddagen. Det pittoreska fiskarsamhället Chioggia ligger i sydligaste änden av Venedigs lagun. Kanaler och broar ger en klar känsla av närheten till Venedig, och flera byggnader från 1300-talet står kvar.

CLASSIC och DISCOVERY: Vi gör en utflykt till Padova, staden där Shakespeare’s komedi ”Hur man tuktar en argbigga” utspelades.

Under tiden kryssar vårt flytande hotell till Taglio di Po. Middag och underhållning ombord på kvällen. Om du väljer att inte åka med på utflykt så ordnas en transfer till staden Adria som ger dig möjlighet att utforska denna charmiga stad som gett namn till det Adriatiska havet. Fartyget ligger vid kaj över natten.

 

Chioggia
Dag 4

TAGLIO DI PO - POLESELLA - BOLOGNA

Fartyget ankommer till Polesella under förmiddagen. Härifrån finns det möjlighet att följa med till den italienska pärlan Bologna.

Eftermiddagsutflykt för både CLASSIC och DISCOVERY:
Vi utforskar Bologna som är känd för sin spektakulära konst, världens äldsta universitet och ett enastående kök. Arkitekturen går i många olika röda nyanser och kallas därför ofta för ”den röda staden”. Stadskärnan är mycket välbevarad och här kan du se gammal pittoresk arkitektur i absolut världsklass.

 

 

 

Basilikan San Luca i Bologna
Dag 5

POLESELLA - TAGLIO DI PO - CHIOGGIA

Förmiddagsutflykt för både CLASSIC och DISCOVERY:
Vi upptäcker renässansstaden Ferrara som år 1995 upptogs på Unescos världsarvslista. Muren som omger staden är nästan 9 km lång och anses vara en av de äldsta och mest imponerande försvarssystem från medeltiden.

Eftermiddagsutflykter:
CLASSIC: Vi gör en utflykt till Verona. Staden är kanske mest berömd för att vara skådeplatsen för Shakespeares pjäs Romeo och Julia. Navet i staden är den stora piazzan Bra, med rådhuset och den stora 2000 år gamla romerska amfiteatern Arena di Verona, där sommarens operafestivaler äger rum.

DISCOVERY: Vi utforskar Verona med cykel och strosar runt i stadens underbara renässansträdgård, Giardino Giusti som anlades 1580.

Under tiden kryssar MS Michaelangelo vidare till Chioggia. Väljer du att inte följa med på utflykterna, går det givetvis bra att stanna kvar ombord medan fartyget kryssar vidare på Po. Busstransfer erbjuds från hamnen i Porto Levante till Chioggia. Fri tid i staden innan vi åter embarkerar fartyget.

Stadshuset i Verona
Dag 6

CHIOGGIA – VENEDIG

Vi kryssar vidare till vår slutdestination Venedig, dit vi ankommer tidig morgon.

CLASSIC: Vi gör ett besök i kvarteret Castello i jakten på det ”hemliga Venedig”. Vi besöker Santi Giovanni e Paolo kyrkan, stadens största gotiska byggnad där det finns många monument och målningar, däribland några av Bellini´s mästerverk.

DISCOVERY: Staden utforskas till fots. På vår promenad får vi se några utav de mest pittoreska kanalerna, palatsen och monumenten.

På eftermiddagen finns det gott om tid att uppäcka Venedig på egen hand. Varför inte ta en tur med gondol? (bokning och betalning sker ombord på fartyget). Kaptenen och hans besättning bjuder in till festlig kaptensmiddag.

Venedig, Italien
Dag 7

VENEDIG

Vi checkar ut efter frukost och beger oss till flygplatsen för hemresa till Skandinavien

MS Michaelangelo

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Michelangelo
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2000, renoverat 2011
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 276 m
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 158

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering.

MS Michelangelo Fartygsöversikt

 

Monika Hornig

Svensk färdledare

Färdledare Monika

Monika är färdledare på avresan den 21 september 2019.

Monika har jobbat som reseledare i 15 år i nästan hela världen med både flyg, buss och stationeringar. Sex månader av dessa spenderade hon på en flodkryssningsbåt på Donau och två år med världsresor på två kryssningsbåtar. Monika har läst till översättare för spanska och har bott i såväl Spanien som i Karibien. ”Att resa är att leva” var Hans-Christian Andersens ord, men jag tycker likadant och ser fram emot att göra nästa resa med er

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Venedig från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters flodkryssning med MS Michaelangelo inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer.
•Utflykter, du har möjlighet att välja CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket

TILLVALSUTFLYKTER
Classic:
3900:-
Discovery:
4000:-

Dag Plats CLASSIC DISCOVERY
2 Venedig Dodgepalatset och öarna Burano och Murano Casanovas fotspår och öarna Burano och Murano
3 Chioggia Staden Padavo Staden Padovo
4 Polesella Utflykt till staden Bologna Utflykt till staden Bologna
5 Polesella Staden Ferrara och staden Verona Staden Ferrara samt staden Verona med cykel
6 Venedig Det hemliga Venedig Stadsrundtur till fots

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.