Cochem i Moseldalen, Tyskland

Flodkryssning genom tre länder längs Rhen och Mosel

HÖJDPUNKTER

 • Du bor komfortabelt ombord på vårt förstklassiga fartyg MS River Navigator
 • Naturskön flodkryssning genom Holland, Tyskland och Frankrike
 • Vackra vyer med pittoreska städer, vackra riddarborgar och korsvirkeshus längs Rhen och Mosel
 • Smakfulla måltider är inkluderade tillsammans med ”afternoon tea” och kvällssnacks
 • Trevliga ombordupplevelser som vinprovning, underhållning och föredrag
 • Svensk färdledare

Naturskön kryssning i sagolandskap mellan Amsterdam och Mainz

Vår kryssning längs Rhen och Mosel tar dig från Hollands huvudstad Amsterdam till Gutenbergs födelsestad Mainz i sydvästra Tyskland. Längs vägen får vi njuta av ett färgrikt och varierande landskap med vinodlingar, medeltida städer, vackra slott och borgruiner. Vi gör flera intressanta stadsturer och utflykter, där några av höjdpunkterna är den pittoreska staden Cochem och dess slott som omges av vinrankor samt staden Koblenz där floderna Rhen och Mosel möts vid det sk ”Deutsches Eck”.

Ladda ner PDF här
 • Pris från 19 990,-
 • Första tillgängliga avresa 03.09.2019 (1 avresor)
 • Längd 9 dagar
 • Svensk färdledare
 • Helpension & välkomstdrink ombord
 • Utflykter inkluderade
Ulf Isaksson, färdledare
Svensk färdledare
Ulf Isaksson

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 03.09.2019
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 9 dagar
 • Pris från 19 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Resa till Amsterdam

Flyg till Amsterdam. Buss väntar på flygplatsen för transfer till fartyget, där vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord. Vi bjuds på en välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och hans besättning innan middagen. Fartyget ligger vid kaj i Amsterdam över natten.

Amsterdam är en vacker stad
Dag 2

Amsterdam

Amsterdam är Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200-talet då staden var ett litet fiskeläge vid floden Amstel. Staden är känd för sitt rika kulturutbud med många sevärdheter. Bland annat finner du över 50 muséer varav de mest kända är Rijksmuseum, van Gogh-muséet, Rembrandtmuséet och Anne Franks hus.

Staden är ständigt levande och de vackra kanalstråken och den enastående arkitekturen är unikt för Amsterdam. Staden har tidigare kallats för ”Nordens Venedig” för sina över hundra kilometer kanaler, omkring 90 öar och 1600 broar.

Vi gör en båttur på kanalerna innan fartyget fortsätter mot Köln.

Amsterdam, Nederländerna
Dag 3

Köln

Fartyget lägger till i Köln efter lunch. Staden som även heter Cologne innehar världens äldsta parfymfabrik med sin över 300 års parfymhistoria. Härifrån kommer nämligen en av världens mest kända dofter, Eau de Cologne.

Vi gör en guidad stadspromenad i den gamla delen av Köln där den mäktiga domkyrkan, Kölner Dom, med sina två höga torn varit stadens siluett i århundraden. Kyrkan slapp mirakulöst undan bomberna från de allierade under andra världskriget. Turen avslutas med öl provning. Att prova det lokala ölet är nästan ett ”måste” och ölstugorna ligger tätt i den gamla stadsdelen.

Fartyget lägger ut under kvällen och kryssar vidare mot Cochem.

Köln med Kölner domen i bakgrunden
Dag 4

Cochem

Vi äter lunch ombord innan fartyget ankommer Cochem, även kallad ”Mosels pärla”. Vi gör en guidad promenad som även inkluderar en vinprovning.

Under eftermiddagen har du möjlighet att följa med på en utflykt till det vackra slottet och landmärket Reichsburg Cochem (mot tillägg), som är byggt på en brant kulle kantad av vinrankor och som erbjuder en vacker utsikt över Mosel. Här får vi se ett fantastiskt exempel på ett vackert slott i nygotisk stil. Åter på fartyget väntar middag. Under kväller kryssar fartyget vidare mot Koblenz.

Cochem
Dag 5

Koblenz och Rüdesheim

Tidig morgon lägger fartyget till i Koblenz, staden som ligger belägen där floderna Rhen och Mosel går samman vid det berömda Deutsches Eck. Staden anses vara en av de vackraste i Tyskland med sina pittoreska gågator, små vinstugor och romantiska gränder. Vi gör en guidad stadspromenad innan vi intar lunch ombord. Fartyget lägger ut och fortsätter mot Rüdesheim. Längs vägen passerar vi den berömda Loreleyklippan som sträcker sig 132 meter upp över Rhens högra strand.

Vid middagstid lägger vi till i den idylliska staden Rüdesheim, som har en lång tradition i vinodling av både Riesling- och Pinot Noir viner. Längs stadens livliga gågata, Drosselgasse, finner du allt från marknader och historiska inslag till vinbutiker som erbjuder olika vinprovningar.

Rüdesheim
Dag 6

Speyer

Efter frukost lägger fartyget till i staden Speyer, eller Spira som den hette under medeltiden. Staden är bland annat känd för sin domkyrka som är den största fortfarande bevarade romanska kyrkan i världen. Sedan 1981 finns kyrkan med på UNESCO´s världsarvslista.

Hela dagen är till fritt förfogande. Mot tillägg (60 euro) finns det möjlighet att följa med till Heidelberg, Tysklands äldsta universitetsstad tillika Drottning Silvias födelsestad. Vi börjar turen med att göra ett utvändigt besök av slottet Heidelberg och fortsätter sedan med en guidad tur i gamla stan. Längd ca 5 timmar.

Vid middagstid seglar fartyget vidare mot Strasbourg.

Speyer
Dag 7

Strasbourg

Vi lägger till i Strasbourg under morgonen. Strasbourg är en stad med anor då den grundades av druserna 12 år före Kristus. Staden beboddes senare av romarna under mer än 400 år. Efter frukost gör vi en guidad stadsrundtur med buss.

Under eftermiddagen har du möjlighet att följa med på en utflykt till medeltidsstaden Riquewihr som klassas som en av Frankrikes vackraste städer (mot tillägg 65 euro). Vi gör en stadspromenad följt av en vinprovning (1 Cremant +  2 viner) samt smakar på den lokala kakan Gugelhupf. Längd ca 5 timmar.
Det finns även möjlighet att följa med på en båttur på Strasbourgs kanaler (mot tillägg).

Under kvällen bjuder kaptenen in till festlig galamiddag.

 

Dag 8

Mainz

Efter frukost lägger vi till i Gutenbergs födelseort Mainz. Staden som ligger där Rhen och Main möts, är en perfekt blandning av nutid och dåtid med sin tusen år gamla katedral.  Vi ger vi oss ut för att tillsammans upptäcka de sevärdheter som staden erbjuder. Bland annat besöker vi Gutenbergs muséet som är ett av de äldsta tryckerimuséerna i världen.

Under eftermiddagen erbjuds en kulinarisk tillvalsutflykt (mot tillägg 33 euro) där vi bland annat får smaka på en typisk Mainzer bakelse och andra delikatesser från regionen. Längd ca 2 timmar.

 

 

 

Mainz i Tyskland
Dag 9

Mainz - Hemresa

Efter frukost checkar vi ut och beger och till flygplatsen i Frankfurt för hemresa.

MS River Navigator

4-stjärnigt fartyg

Fakta om fartyget

MS River Navigator har en genuin fartygskänsla som andas stil och elegans. Restaurangen som ligger i aktern samt loungen i fören har båda en fantastisk panoramautsikt. I loungen hittar du bland annat en jukebox i original från femtio-talet med låtar från de stora 50-tals ikonerna Frank Sinatra, Sammy Davis och Dean Martin.

Fartyg: MS River Navigator
Byggt år: 2002 – totalrenoverad 2013
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 134

Faciliteter ombord: Ombord finner du restaurang, panoramalounge med bar, gym, bibliotek, hiss och ett stort soldäck med solstolar. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Fartygets hytter är alla utvändiga med fönster  och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är ca 15 m2 stora medan sviterna är ca 21 m2 stora. Hytterna på nedre däck har mindre fönster, hytterna på mellan däck och huvuddäck har stora panoramafönster medan hytterna och sviterna på övre däck har fönster från golv till tak med franska balkonger.

MS River Navigator Fartygsöversikt

MS River Navigator

Svit på Övre däck

Svit Övre däck

Svit på övre däck på ca 21 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

Däck: Navigator Deck.

Vid ankomsten väntar en liten flaska (0.375 l) champagne i hytten och färska orquidéer.

MS River Navigator

Dubbelhytt på Övre däck

Dubbelhytt Övre däck

Dubbelhytt på övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

Däck: Navigator Deck.

MS River Navigator

Dubbelhytt på Mellandäck/Huvuddäck

Dubbelhytt Mellandäck/Huvuddäck

Dubbelhytt på Mellandäck/Huvuddäck på ca 15 kvm med större fönster.
Hytterna på bägge däcken är likvärdiga, men det skiljer ett halvt däck mellan de olika kategorierna. Båda kategorier ligger på Explorer däck. Hytterna på huvuddäck sträcker sig midskepp och föröver medan hytterna på Mellandäck sträcker sig midskepps och akterut på fartyget.

Däck: Explorer Deck.

 

MS River Navigator

Dubbelhytt på Nedre däck

Dubbelhytt Nedre däck

Dubbelhytt på nedre däck på ca 15 kvm med två små övre fönster.

Däck: Odyssey Deck.

Ulf Isaksson

Svensk färdledare

Färdledare: Ulf

Ulf Isaksson är en mycket erfaren och populär reseledare med flerårig erfarenhet av flodkryssningar på flera av Europas floder. Ulf har varit hos Escape Travel i flera år och känner därför till de rederier vi har samarbete med för våra flodkryssningar.
MS River Navigator är ett av hans favoritfartyg.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Amsterdam och hem från Frankfurt inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•9 dagars / 8 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Frukostbuffé
◦Lunchbuffé med tre varmrätter och salladsbar
◦Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter
◦Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd
◦Eftermiddagskaffe/te med kakor
◦Kvällssnacks i baren
◦Kaptenscocktail och femrätters middag
◦Levande musik i salongen
◦Vinprovning med lokala viner
◦Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna
◦Internationella TV-kanaler i hytterna
◦Utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram
◦Hamnavgifter
◦Wifi*
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

INTE INKLUDERAT
•Dryck (utöver det som nämnts ovan)
•Dricks till besättningen, 7 euro per natt/person
•Dricks till lokala guider och chaufförer

DRYCKESPAKET
Ombord på fartyget kan du köpa till dryckespaketet ”All Inclusive Drink Package”.  Obs fråga fartyget om vad som ingår när du är ombord då detta ibland kan ändras beroende på säsong. Med detta dryckespaket får du obegränsat med dryck av följande:
•Fatöl (0,3 l eller 0,4 l)
•Vin serverat i karaff 0,25 l ( välj mellan 3 vita, 3 röda och 1 rosé)
•Ett urval av läsk, juice och mineralvatten
•Vissa spritsorter såsom gin/wiskey/vodka utvalda sorter
•Utvalda mousserande viner i glas
•Vatten på flaska i hytten, samt på dagliga utflykter

Dryckerna erbjuds i restaurangen till lunch och middag, samt i baren och på soldäck från kl. 09:00 till 24:00.
Pris: ca 29 EUR per person/dygn.

Vänligen observera
Alla drycker som serveras efter kl. 24:00, samt alla drycker som inte är angivna ovan, debiteras ert ombord konto. Dryckespaketet måste bokas för hela kryssningen och samtliga personer som bor i samma hytt måste betala för dryckespaket, det går ej att dela.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

MÅLTIDER
Alla måltider sker ombord om inte annat anges. Frukost och lunch serveras som buffé medan middagen serveras till bords.

TILLVALSUTFLYKTER
Förutom de utflykter som är inkluderade i priset så finns det möjlighet att boka till några tillvalsutflykter. Alla utflykter bokas och betalas ombord.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.