Vinrankor i Bordeaux

Flodkryssning genom vindalarna i Bordeaux

HÖJDPUNKTER

 • Saint Émilion, franska vinslott och medeltida byar
 • Vinprovning av förstklassiga viner
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensk färdledare

På denna resa kan du välja till utflyktspaket CLASSIC (6 utflykter) eller DISCOVERY (7 utflykter)

Kryssa på Garonne, Gironde och Dordogne med fokus på vin och mat

Vad sägs om att semestra bland vingårdar och vackra landskap? Följ med på en härlig flodkryssning på de tre floderna Garonne, Gironde & Dordogne och upplev Bordeauxdistriktets vindalar och historiska städer. Här får du ta del av Bordeaux med dess sevärdheter och njuter samtidigt av områdets kulinariska specialiteter, både inom mat och vin. Namn som Médoc, Pauillac, Cadillac och Saint Emilion för tankarna till romantik, kultur och gastronomi. Vi kryssar på floderna Garonne och Dordogne samt på Gironde, som flodernas gemensamma mynning ut i Biscayabukten, heter. Under färden gör vi flera intressanta strandhugg och får självfallet möjligheten att delta i vinprovning.

Inbäddat mellan havet och en mynning, är Médoc en berömd region där den mest kända av alla rödviner i världen produceras.

Ladda ner PDF här
 • Pris från 23 990,-
 • Första tillgängliga avresa 01.10.2019 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
Svensk färdledare
Lena Rönnelius Ericson

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 01.10.2019
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 23 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Bordeaux

Flyg från Sverige till Bordeaux. Vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget innan vi bjuds på en välkomstdrink och fartygets besättning presenteras för oss. Efter kvällens middag bjuds det på underhållning i loungen.

Flodkryssning i Bordeaux, Frankrike
Dag 2

Bordeaux, Pauillac och Médoc

Tidigt lägger vi ut från kajen och intar vår frukost medan vi seglar ned på Garonne som sedan strålar samman med Gironde.

Eftermiddagsutflykter:
CLASSIC: Vi besöker Médoc, en berömd region där några av världens mest erkända Bordeauxviner odlas, främst Merlot och Cabernet Sauvignon. I region passerar vi bland annat de kända vinslotten Châteaux Lafite-Rothschild, Latour och Mouton Rothschild.

DISCOVERY: Med cykel tar vi oss fram genom ett av världens största vinområden och förmodligen det mest berömda, Médochalvön. Det milda klimatet är en stor anledning till de över 10.000 vingårdar som ståtar här. Vi blandar historia och arkitektur tillsammans med vin och ost i detta exceptionellt vackra område. För vad kan passa bättre än ett härligt glas Grand cru och några regionala ostar i ett prestigefyllt slott i hjärtat av Pauillac.

Vi kommer tillbaka ombord till middag och en kväll med underhållning. Fartyget ligger vid kaj över natten i Pauillac.

Rader av vinrankor i Medoc
Dag 3

Blaye och Girondes mynning

Frukost intas medan vi kryssar vidare mot Blaye. Vi lägger till i den historiskt viktiga hamnstaden Blaye med den UNESCO­ skyddade Citadellen. Blaye hade tidigare, tack vare sitt geografiska läge, en stor betydelse då detta var en utsiktspost varifrån man kunde förvarna om fientliga inkräktare som kom sjövägen. Vi når Blaye strax efter lunch.

CLASSIC: Vi åker längs med ”Route de la Corniche”. En spännande utflykt längs slingrande vägar och Dordogne-floden. Vi passerar grönskande trädgårdar, gamla fiskarbostäder och fantastiska klippformationer innan vi kommer fram till Girondes mynning. Åter i Blaye besöker vi citadellet, byggt av Vauban, Ludvig XIV:s storbyggmästare, med sin magnifika utsikt.

DISCOVERY: Vi gör en rundvandring i Blaye och besöker det underjordiska citadellet i Blaye.

Middag och dans ombord medan fartyget ligger vid kaj i Blaye.

Citadellet i Blaye, Frankrike
Dag 4

Libourne och Saint Émilion

Vi kryssar nu på floden Dordogne till Libourne dit vi anländer tidigt på eftermiddagen. Nu väntar kanske resans absoluta höjdpunkt; Saint Émilion, en av de mest speciella städerna i hela Frankrike.

CLASSIC OCH DISCOVERY:
Vi gör en bussutflykt till den förtjusande medeltids­staden Saint­ Émilion som inbjuder till strövtåg innanför stadsmurarna från 1200­talet. Vi gör bland annat ett besök i den fantastiska monolitkyrkan och dess katakomber. Monolitkyrkan som karvats och byggts av kalksten av munken Émilion, stadens grundare, är Europas största kyrka. Detta är en häpnadsväckande upplevelse. I gamla stan får vi provsmaka och veta mer om de ädla viner som produceras i Saint Émilion. Vi återvänder till fartyget som väntar i Libourne.

 

Den vackra och charmiga staden Saint Emilion
Dag 5

Libourne och Cadillac

Vi passerar ön Cazeau medan vi kryssar medströms på Gironde innan vi snart når Garonne igen. Vi passerar staden Bordeaux innan vi på eftermiddagen når Cadillac.

CLASSIC: Guidad rundtur i Château de Roquetaillade och Cadillac. Här besöker vi det medeltida slottet Roquetaillade och får därefter en guidad stadsrundtur i Cadillac med dess historiska monument.

DISCOVERY: Guidad tur till fots på kullarna i Cadillac. Vi promenerar genom staden och passerar framför det imponerande Château des Ducs d’Épernon innan vi fortsätter upp till vingården. Vi avslutar vår promenad med en provsmakning.
Fartyget ligger i Cadillac över natten.

Dag 6

Cadillac - Bordeaux

Vår kryssning fortsätter tillbaka till Bordeaux dit vi anländer tidigt under eftermiddagen.

CLASSIC: Vi gör en guidad rundtur i den UNESCO-skyddade kulturstaden Bordeaux, känd för sitt exceptionella arkitektoniska arv.

DISCOVERY: Idag besöker vi det berömda – ”La City du Vin” i Bordeaux som öppnade i Maj 2016. Här får ni en unik inblick av vinets framställning samt dess traditioner över hela världen. Grand finale av besöket tar oss högst upp i byggnaden med en  360 ° utsikt över Bordeaux och vi bjuds på ett glas vin.

Efteråt ges möjlighet att ströva omkring i stadens kvällsbelysning för de som så önskar.

Bordaeux, Frankrike
Dag 7

Bordeaux - Arcachon bay - Bordeaux

CLASSIC OCH DISCOVERY: Vi gör en utflykt till  hjärtat av Arcachon Bay (lunch ingår). Turen börjar med ett besök på ostrongårdarna och museet i Port de Larros där vi får lära oss mer om det franska ostronet och dess historia. Besöket avslutas med en provsmakning. Vi intar lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter vidare till Arcachon Bay, där vi ger oss ut på en båttur och ser Bird Island, ostronodlingar och de typiska husen på styltor. Vi når  ”Dune du Pilat” som med sin höjd på 107 meter är den högsta sanddynan i hela Europa. Utsikten från toppen är imponerande!

Åter till Bordeaux med buss mot dagens slut. Galamiddag ombord.

Cyrano De Bergerac Croisi
Dag 8

Hemresa

Efter frukost transfer till flygplatsen för flygresa hem till Sverige igen. Vi avslutar därmed en mycket innehållsrik resa med bagaget fyllt med trevliga minnen.

 

MS Cyrano de Bergerac

Avresa 22 maj och 1 oktober 2019

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Cyrano de Bergerac
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2013
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 174

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, bar med tv och terass, reception, terass, franska balkonger, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

MS Cyrano de Bergerac Fartygsöversikt

Lena Rönnelius Ericson

Svensk färdledare

Färdledare: Lena

Lena är färdledare på avresa den 1 oktober

Under stor del av sitt vuxna liv har Lena haft stark koppling till Frankrike. Utöver svenska och engelska talar hon flytande franska och har goda insikter i fransk mat, vin och kultur. Lena arbetade under många år som färdledare, bland annat i de franskspråkiga alperna, i Tunisien och som platschef i Paris. Hon har även varit bosatt i Genève och Nice. Likaså i Sao Paulo, där hon också lärde sig att tala portugisiska. Efter femton år bland annat som informationschef på en fransk internationell koncern med filial i Sverige, är Lena nybliven pensionär och har nu återupptagit sin tidigare yrkesroll som färdledare på resor i sitt älskade Frankrike.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Bordeaux från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Vinprovning
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget och till lokala guider och chaufförer . Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Utflykter, du har möjlighet att välja CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket.

TILLVALSUTFLYKTER

2019
Classic: 4300:-
Discovery: 4400:-

Dag Plats CLASSIC DISCOVERY
2 Pauillac Utflykt till vinregionen Médoc Cykeltur i Médoc med vin- och ostprovning
3 Blaye Busstur längs ”Route de la Corniche samt citadellet Rundvandring inkl besök på citadellet
4 Libourne Busstur till Saint Émilion Busstur till Saint Émilion
5 Cadillac Rundtur i Château de Roquetaillade   och Cadillac Promenad över kullarna i Cadillac samt vinprovning
6 Bordeaux Stadsrundtur La Cite Du vin i Bordeaux
7 Arcachon Arcachon bukten Arcachon bukten

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.