Flodkryssning genom vindalarna i Bordeaux

HÖJDPUNKTER

 • Saint Émilion, franska vinslott och medeltida byar
 • Vinprovning av förstklassiga viner
 • Bordeaux stad, som finns på UNESCO: s världsarvslista
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensk färdledare

På denna resa kan du välja till utflyktspaket CLASSIC (7 utflykter) eller DISCOVERY (7 utflykter)

Kryssa på Garonne, Gironde och Dordogne med fokus på vin och mat

Vad sägs om att semestra bland vingårdar och vackra landskap? Följ med på en härlig flodkryssning på de tre floderna Garonne, Gironde & Dordogne och upplev Bordeauxdistriktets vindalar och historiska städer. Här får du ta del av Bordeaux med dess sevärdheter och njuter samtidigt av områdets kulinariska specialiteter, både inom mat och vin. Namn som Médoc, Pauillac, Cadillac och Saint Emilion för tankarna till romantik, kultur och gastronomi. Vi kryssar på floderna Garonne och Dordogne samt på Gironde, som flodernas gemensamma mynning ut i Biscayabukten, heter. Under färden gör vi flera intressanta strandhugg och får självfallet möjligheten att delta i vinprovning.

Inbäddat mellan havet och en mynning, är Médoc en berömd region där den mest kända av alla rödviner i världen produceras.

Staden Bordeaux kallades faktiskt ”Sleeping Beauty” (Tornerose) i vanliga människor, eftersom den låg gråsvart och förorenad vid flodstranden. Men för ett par decennier sedan började en storskalig tvätt och renovering av staden, och nu ligger Bordeaux där som en vacker och mogen dam, elegant inredda och med nyligen förvärvad charm.

Bordeaux seglar verkligen upp som en ny storstadsfavorit i Europa!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 21 990,-
 • Första tillgängliga avresa 19.05.2021 (2 avresor)
 • Längd 7 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN

Avgångar

 • Avresa 19.05.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 21 990,-
Ditt val
 • Avresa 11.10.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 21 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Bordeaux

Flyg från Sverige till Bordeaux. Vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget innan vi bjuds på en välkomstdrink och fartygets besättning presenteras för oss.

Under kvällen börjar vår kryssning då vi seglar på Garonne och vidare till Gironde innan vi ankommer den lilla staden Pauillac

 

Bro i bordeaux
Dag 2

Pauillac

Förmiddagsutflykter
CLASSIC: Efter frukosten gör vi en utflykt längs vinrutten i Médoc ( OBS! resan kan inte köpas separat ombord), belägen på en landstång, mellan mynningen Gironde i öst och Atlanten i väster. I Médoc har några av världens bästa röda viner producerats sedan 700-talet. Det milda och fuktiga klimatet, i kombination med bördig jord och stor expertis, är grunden till Bordeaux-vinens popularitet.

Det finns över 1500 vingårdar i området, och av de cirka 700 miljoner flaskor som produceras årligen är cirka sjuttio procent rött vin. Utflykten går längs den historiska Turistvägen, Route des Chateaux, och passerar bland annat de berömda vingårdarna Lafite-Rotschild, Latour och Mouton Rothschild.

Det blir vinprovning på en underbar vingård innan vi återvänder till skeppet för lunch.

Eftermiddagsutflykter
DISCOVERY: Här upptäcker vi Pauillac´s historia genom att promenera genom staden! Vi blandar historia och arkitektur tillsammans med vin och ost i detta exceptionellt vackra område. För vad kan passa bättre än ett härligt glas Grand cru och några regionala ostar i hjärtat av Pauillac.

CLASSIC OCH DISCOVERY: Utflykt till Royan. Staden är känd för att vara full av konst och historia, och längs strandpromenaden finns Belle Epoque-villorna och ”retro” husen från 1950-talet sida vid sida. Vi besöker Foncillon-distriktet där vi ser den speciella kyrkan, byggd i betong.

Det kommer även att finnas lite tid att promenera på egen hand. Ta chansen att upptäcka staden i din egen takt, sitta ner på ett av de många kaféerna och njut av folkmassan innan du går ombord på fartyget igen, som under tiden har seglat till Royan.

 

Vingård Bordeaux
Dag 3

ROYAN

 

CLASSIC OCH DISCOVERY: Efter frukosten är det dags för vår utflykt till de två städerna Rochefort och La Rochelle .
Rochefort valdes av Jean Baptiste Colbert som tillflykt, försvars- och försörjningspost för den franska marinen omkring 1660, och förblev en marinbas fram till 1926. I gamla stan hittar vi fortfarande de stora herrgårdarna där de berömda sjömännen och upptäckarna bodde, och här kan du fortfarande ta på atmosfären av äventyr och glamour.

Vi besöker Corderie Royale, en historisk repfabrik, byggd mellan 1666 och 1669. Corderie Royale var den första industribyggnaden i Frankrike och den som producerade rep för den franska marinen och dess fartyg i över 300 år. Vi får en rundtur i huvudbyggnaden och lära oss om den teknik som används för att göra repen som används på de stora segelfartygen.

Vi lämnar Rochefort och sätter kurs mot La Rochelle. På vägen stannar vi till lunch på en trevlig lokal restaurang. La Rochelle är en över 1000 år gammal charmör. Staden är full av historia och vacker arkitektur. Smeknamnet La Ville Blanche (den vita staden), säger också sitt. Namnet kommer från de många kalkstensbyggnader som färgats av solen.

Staden ligger vid Biscayabukten och erbjuder ett av de finaste områdena vad det gäller natur och arkitektur. Vi ter en stadspromenad genom gamla stan, och på väg ser vi Grosse-Horloge-porten, renässansarkaderna, de vackra fasaderna i stadens privata herrgårdar och stadens katedral.

Innan vi återvänder till fartyget har du tid att promenera på egen hand.

Under kvällen fortsätter vi kryssa upp på Dordogne mot Libourne.

Den vackra och charmiga staden Saint Emilion
Dag 4

Libourne

Idag väntar kanske en av resans höjdpunkter; Saint Émilion, en av de mest speciella städerna i hela Frankrike!

CLASSIC OCH DISCOVERY:
Libourne är utgångspunkten för vår utflykt till Saint-Émilion , en charmig medeltida by omgiven av böljande vingårdar. Saint-Émilion är byggt på en kalkstensklippa, där det finns både naturliga grottor och utgrävda underjordiska passager.

Monolitkyrkan som karvats och byggts av kalksten av munken Émilion, stadens grundare, är Europas största kyrka. Detta är en häpnadsväckande upplevelse. I gamla stan får vi provsmaka och veta mer om de ädla viner som produceras i Saint Émilion. Vi återvänder till fartyget som väntar i Libourne.

Tillbaka ombord  äter vi lunch medan fartyget kryssar vidare mot Bordeaux.

CLASSIC OCH DISCOVERY: Ikväll kommer vi att uppleva Bordeaux ”by night” (kan inte bokas ombord). Bordeaux är en fantastisk stad som har renoverats noggrant, och på denna stadstur kommer du att se bland Place des Quinconces med Grand Théâtre. Vi tar också en promenad på de smala gatorna runt Place Saint Pierre, med kyrkan, trevliga kaféer och små butiker

 

Bordeaux "by night"
Dag 5

LIBOURNE - CADILLAC

Vi börjar dagen med att segla på floden Dordogne, innan vi fortsätter på Garonne, förbi Bordeaux. Efter Lunch ankommer vi till Cadillac.

CLASSIC: Vi inleder med Château de Roquetaillade från 1300-talet som har varit bebott av samma familj i över sju hundra år. Slottet klassificeras som ett historiskt monument och den unika interiören från 1800-talet finns på listan över det bevarade franska kulturarvet. Här kan du lära dig lite om hur arkitekturen, interiören och stämningen var i det franska vardagen för 500 år sedan. Innan vi sätter kurs mot Cadillac besöker vi en vinkällare i Sauternais för att få en smak av det berömda Sauternes-vinet.

Tillbaka i Cadillac gör vi en stadstur, där du bland annat kan se Château de Cadillac – det tidigare slottet till hertigarna i Épernon, stadstorget med sina arkader och kyrkan från 1400-talet

DISCOVERY: Guidad tur till fots på kullarna i Cadillac. ( ca 8 km ) Vi promenerar genom staden och passerar framför det imponerande Château des Ducs d’Épernon innan vi fortsätter upp till vingården. Vi avslutar vår promenad med en provsmakning.

Eftermiddagen finns tid för avkoppling ombord medans vi i sakta mak kryssar vidare mot Bordeaux.

I kväll bjuder kaptenen in till vår galamiddag ombord!

Typiska hus på styltor i Bassin d'Arcachon, Frankrike
Dag 6

BORDEAUX

CLASSIC OCH DISCOVERY: Vi gör en utflykt till  hjärtat av Arcachon Bay (lunch ingår). Turen börjar med ett besök på ostrongårdarna och museet i Port de Larros där vi får lära oss mer om det franska ostronet och dess historia. Besöket avslutas med en provsmakning. Vi intar lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter vidare till Arcachon Bay, där vi ger oss ut på en båttur och ser Bird Island, ostronodlingar och de typiska husen på styltor. Vi når  ”Dune du Pilat” som med sin höjd på 107 meter är den högsta sanddynan i hela Europa. Utsikten från toppen är imponerande!

Åter till Bordeaux med buss mot dagens slut.

 

 

Bordaeux, Frankrike
Dag 7

BORDEUAX - SVERIGE

Efter frukost transfer till flygplatsen för flygresa hem till Sverige igen. Vi avslutar därmed en mycket innehållsrik resa med bagaget fyllt med trevliga minnen.

 

MS Cyrano de Bergerac

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Cyrano de Bergerac
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2013
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 174

Faciliteter ombord:  Restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

MS Cyrano de Bergerac Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Bordeaux från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters flodkryssning inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget och till lokala guider och chaufförer . Rekommenderat belopp är 6-8 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
• Dricks till lokalguider och chaufförer. Rekommenderat belopp är 1 Euro per person och tillfälle.
•Utflykter, du har möjlighet att välja CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket.
OBS! Måste bokas innan slutbetalningen är gjord.

TILLVALSUTFLYKTER

Classic: 5 200:-
Discovery: 5 200:-

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.