Flodkryssning på ryska vattenvägar från Moskva till St Petersburg

Flodkryssning på ryska vattenvägar från Moskva till St Petersburg

Solig höstmorgon i St. Basil's Cathedral på Röda torget

Winston Churchill sa en gång: «Sovjet är som en gåta, inlindad i ett mysterium, insvept i ett dunkel». Seglatsen mellan metropolerna Moskva och St. Petersburg är en resa i tid och rum. Från miljonstäder till landsbygd och ryskt vardagsliv. Från storslagna palats och konstverk till unika trähus, väderkvarnar och kyrkor.

8 utflykter inkluderat

Flera kulturella och goda upplevelser ombord

Höjdpunkter

Avresor

2022-09-12
12 dagar

Lediga platser

Pris från 24.990,-

Från: Stockholm

Program

10 frukostar, 9 luncher och 10 middagar inkluderad

Flodkryssningsfartyg på floden

MS Little Prince

Rederi: Infoflot / S-Cruises

Renoverat: 2022

Längd: 125 m

Däck: 4

Passagerarkapacitet: 280

MS Little Prince byggdes i Tyskland, men seglar nu på ryska vattenvägar. År 2022 kommer fartyget att totalrenoveras, med hytter i fina färger och med bra komfort. Fartyget har två rymliga restauranger, ett bibliotek, en panoramabar och en presentbutik. Det finns gratis WIFI på fartyget (med varierande täckning beroende på var fartyget ligger).

Alla hytter har balkong eller stort fönster, eget badrum, ett litet kylskåp, TV och hårtork. Endast hytterna på övre däck har egen balkong.

Utflykter

Dag 2 Stadsrundtur till Röda torget & Kreml

Ingår

Moskva

Dag 2 Livrustkammaren - tsarens skattkammare, Moskva by night med metro

Ingår inte

Moskva

825 kr (måste köpas på förhand)

Dag 3 Tretyakovgalleriet, Novodevichyklostret och Kosmonautmuseet

Ingår inte

Moskva

Köpes ombord

Dag 4 Stadsvandring

Ingår

Uglitsj

Dag 4 Workshop: lär dig göra ryska souvenirer

Ingår inte

Uglitsj

Köpes ombord

Dag 5 Stadsrundtur

Ingår

Jaroslavl

Dag 6 Kirillo-Belozersky klostret

Ingår

Goritsy

Dag 6 Workshop: lär dig att göra traditionella matryoshkadockor

Ingår inte

Goritsy

Köpes ombord

Dag 7 Kishis berömda kyrka och friluftsmuseum

Ingår

Kishi

Dag 8 Tid på egen hand och grill-lunch utomhus

Ingår

Mandrogi

Dag 9 Stadsrundtur

Ingår

St. Petersburg

Dag 9 Peterhofs park & St. Petersburg by night

Ingår inte

St. Petersburg

Köpes ombord

Dag 10 Guidad rundtur i Eremitaget (Vinterpalatset)

Ingår

St. Petersburg

Dag 10 Det ryska museet, Floder och kanaler, St. Isaacskatedralen och Blodskyrkan

Ingår inte

St. Petersburg

Köpes om bord

Resevillkor

Detta ingår

 • Flyg Stockholm - Moskva/St. Petersburg - Stockholm (pris från andra orter i Sverige på förfrågan)
 • Flygskatter och hamnavgifter
 • Transport mellan flygplats och fartyg t/r
 • 10 nätters kryssning i vald hyttkategori
 • En flaska vatten i hytten på ankomstdagen
 • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
 • Vatten, kaffe och te till alla måltiderna
 • Ett glas vin, juice eller en vodkashot till middag
 • Ett glas mousserande vin till frukost
 • Rysk välkomstceremoni
 • Morgonkaffe/te för de som är tidigt uppe
 • Kaptenens middag
 • Rysk te-ceremoni
 • «Vodka-show»
 • Kaffe- och testation ombord
 • Utflykter enligt program
 • Informationsmöte och föredrag, diverse aktiviteter ombord (bl.a. besök på skeppsbron)
 • Underhållning i baren
 • Reseledare från Escape Travel

Detta ingår inte

 • Drycker utöver det som nämns i resevillkoren
 • Valfria utflykter (se nedan)
 • Dricks till besättningen
 • Dricks till lokala guider och chaufförer
 • Visum till Ryssland
 • Avbeställnings- och reseförsäkring

VALFRIA UTFLYKTER
Pansarkammaren - tsarens skattkammare (825 SEK per person) måste bokas minst 55 dagar före avresan. De andra valfria utflykterna som nämns i programmet kan endast köpas ombord.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssningar är tyvärr inte anpassade för funktionshindrade och få fartyg har handikapphytter och hissar. Vissa rederier tillåter inte gäster att ta med sig rullatorer eller rullstolar av säkerhetsskäl.

Resenären måste vara i tillräckligt bra fysisk form och i övrigt lämplig för att delta i resan. Det är mycket vandring på de flesta utflykter och det förväntas att du kan följa gruppen i normal takt. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage, det kan inte förväntas att våra reseguider hjälper till med detta. Ombordstigning och avstigning sker via en smal landgång. I flera hamnar är det vanligt att fartyg förtöjs långsida till långsida, med upp till tre till fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste du gå igenom / över de andra fartygen.

Information om flygbolaget, datum och tid i programmet är preliminär och förändringar kan inträffa. Slutliga flygtider anges i resedokumenten. Floder är naturbaserade och oförutsedda förändringar i vattennivåer kan inträffa. Om detta inträffar förbehåller sig rederiet / Escape Travel rätten att ändra segelvägen, tider och program.

PASS OCH VISUM
Visum krävs för resor till Ryssland. Vi samarbetar med Visumservice som tar hand om ansökningsprocessen och ger dig en inbjudan. För mer information, besök webbplatsen: https://visumservice.se. Om du vill ordna visum via den ryska ambassaden själv måste Escape Travel tillhandahålla ett inbjudningsbrev. Det finns lite arbete kring detta och innebär därför en avgift på 200 kr/person. Observera att passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomsten. Vi hanterar resenärer som är svenska medborgare. Om du inte är svensk medborgare och har ett utländskt pass, är du ansvarig för att kontrollera gällande visumregler och om du måste ha andra tillstånd / bevis med dig på resan. Det är resenärens ansvar att se till att passet och visumet är giltigt vid avresan. Escape Travel är inte ansvarigt för passagerare som inte har detta i ordning.

DRICKS
Dricks är frivilligt men förväntas också i stora delar av världen. Företagets rekommendation är cirka 8 EUR per passagerare per dag till besättningen ombord. Dessutom är det vanligt att dricksa cirka 1 EUR till lokala guider och förare på utflykterna.

MEDICINER
Kom ihåg att packa all nödvändig medicin i ditt handbagage om incheckat bagage försenas eller går förlorat på vägen. Om du har flytande medicin med dig bör du ta med dig recept eller brev på engelska från din läkare. Vi rekommenderar att läkemedlet du tar med finns i originalförpackningen, där det ofta finns en innehållsdeklaration på latin och kan förstås internationellt.

FÖRSÄKRING
Som deltagare i våra resor är det en förutsättning att du har en avbeställnings- och reseförsäkring. En reseförsäkring som täcker kostnaderna för att behandla sjukdom och medicinsk hemtransport om det skulle uppstå behov. Kontrollera också att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage. En reseförsäkring kan ha ett antal begränsningar, såsom begränsningar på grund av kroniska sjukdomar, ålder, resor till riskområden etc. Om du är osäker på vad försäkringen täcker, läs igenom eller kontakta ditt försäkringsbolag.
Om något skulle hända är det viktigt att du har med ditt försäkringsbevis/-kort på resan.

MOBILTELEFON / INTERNET
Ombord är det möjligt att ansluta till gratis WiFi i baren, men det kan vara mycket instabila förhållanden, ibland helt utan anslutning. Mobildata är dyrt att använda i Ryssland. Kontakta gärna din mobilnätsleverantör i Sverige för att höra om de har ett bra paketpris för mobildata som du kan använda på vägen. Det är också dyrt att ringa/ta emot samtal på mobiltelefonen.

KLÄDSEL
Ombord klär du dig praktiskt och informellt och efter säsong. Ta med bra skor för utflykterna. När vi deltar i kaptenens middag rekommenderar vi en skjorta/kavaj för herrarna och för damerna klänning eller byxor/kjol med en fin topp. På utflykter där vi besöker ryska ortodoxa kyrkor är det vanligt att kvinnor täcker håret och inte har bara axlar.

VACCINATIONER
Kontakta gärna din läkare eller närmaste vaccinationskontor för information om nödvändiga vaccinationer, eftersom krav och rekommendationer angående vaccination förändras ständigt.