Flodkryssning Douro med Salamanca – Höstresa

HÖJDPUNKTER

 • Salamanca, frodiga vinodlingar och kulturrika städer
 • Smakfull och franskinspirerad mat ombord
 • Fadomusik och Flamencoshow
 • Utflykter ingår
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensk färdledare
6 utflykter inkluderade enligt:
 • Dag 2 – Porto Stadsrundtur
 • Dag 3 – Utflykt till Vila Real och Solar de Mateus palatset
 • Dag 4 – Utflykt till Salamanca
 • Dag 5 – Utflykt längs ”vinvägen” inkl vinprovning
 • Dag 6 – Utflykt till Lamego
 • Dag 7 – Utflykt till Aveiro

 

Europas vackraste flod…

När vi beskrev Douro som ”en av Europas vackraste floder”, var det en av våra kunder som korrigerade oss. ”Det är inte en av Europas vackraste floder. Det är Europas vackraste flod”, sa han.

Vi tackar för korrigeringen och det är inte svårt att vara enig med den.

Douro börjar i Spanien och går 90 mil genom de frodiga områdena i Portugal där druvorna för portvinsproduktion odlas, tills floden sedan rinner ut i Atlanten.

Floden Douro rinner genom ett innerligt vackert landskap med dramatiska bergssluttningar, frodiga vinodlingar och kulturrika städer. Under resan får du lära känna kulturen och traditionerna i denna del av Portugal väl. Lokala maträtter och goda viner sätter också sin prägel på resan, och bussutflykten till den UNESCO skyddade spanska staden, Salamanca, är en av höjdpunkterna.

Flodkryssning Douro med Salamanca är en mycket innehållsrik kryssning där du verkligen får se och uppleva mycket under en veckas tid.

 

 

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 24 490,-
 • Första tillgängliga avresa 21.10.2020 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • 6 UTFLYKTER INKLUDERADE

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 21.10.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 24 490,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Porto

Flyg till Porto. Därefter tar vi oss till kajen i Vila Nova de Gaia där fartyget väntar och blir vårt flytande hotell för den närmaste veckan. När vi har checkat in och bekantat oss med fartyget bjuds det på en välkomstdrink. Middag ombord.

Varför inte ta en kvällspromenad i Porto och slå sig ner på ett av de välkända caféerna – Café Majestic från 1921, eller bara titta på stadslivet från ett trottoarkafé i Cais de Ribeira.

Porto, utsikt ifrån bron över Douro
Dag 2

Porto - Régua

Frukost ombord innan vi gör oss redo för förmiddagens utflykt.

Porto är en av Portugals äldsta städer och med sina cirka 300 000 invånare är det Portugals näst största stad. Den historiska delen av centrum ligger på UNESCO:s världsarvslista och är en härlig blandning av smala gator och imponerande kyrkor, mästerverket är  katedralen från den 12: e århundradet.

Men framförallt är Porto känt för det vin som bär stadens namn. På andra sidan floden motsatt stadens centrum, i Vila Nova de Gaia-distriktet, är det gamla 1700-tals portvinshuset. Vinet transporteras hit från vingårdarna i Dourodalen, raffineras och lagras i den stora portvinkällaren, innan de tappas upp och distribueras över hela världen.

Vid kajen väntar bussen som ska ta oss med på en trevlig stadsrundtur där vi får en panoramautsikt över staden innan vi besöker en vingård där vi får provsmaka portvin och lära oss mer om vinodlandets ädla konst.

Vi är tillbaka till fartyget lagom till lunch och börjar senare vår segling på Douro.

 

Solar de Mateus palatset i Vila Real, Portugal
Dag 3

Régua - Pinhão - Vega de Teron

Idag väntar en utflykt till Vila Real och Solar de Mateus palatset, förevigat på etiketten till Mateus vinflaskor.
Slottskapellet anses vara en av de vackraste barockbyggnaderna i Portugal. Det finns även tid att promenera i den vackert anlagda trädgården innan vi återvänder till fartyget.

Medans du njuter av en utsökt lunch fortsätter kryssningen genom hjärtat av Douro-dalens vinområde. På båda sidorna av floden är det en fantastisk utsikt över de terrasserade vingårdar som räcker ända upp till 700 meter uppför de branta dalarnas sidor. Vi seglar genom slussarna Valeria och Pocinho och anländer till den spanska gränsstaden Vega de Terrón på kvällen.
Efter middagen blir det  flamencoshow ombord.

Salamanca katedral
Dag 4

Vega de Terron - Salamanca - Barca d’Alva

Idag är det dags för en heldagsutflykt till den vackra spanska staden Salamanca, som finns med på UNESCO´s världsarvslista. Bussresan tar ungefär två timmar varje väg, och det är det verkligen värt!

Salamanca kallas också ”The Golden City” och när solen skiner ger det en mycket speciell glöd i den varma sandstenen. Salamanca med dess vackra gamla byggnader, katedraler och platser är något man länge kommer att ta med sig i minnet. Men Salamanca är också en levande stad. Universitetet i Salamanca är ett av de äldsta och mest kända i Europa och har cirka 30 000 studenter. Staden är både historisk, vacker och autentisk. När du står på Plaza Mayor, en av Spaniens vackraste platser, förstår du vad vi menar ….

Salamancas historia sträcker sig tillbaka tusentals år, och vi ser arkitektoniska monument från både romerska, arabiska och kristna tider. Här mötte forskare från både kristna och arabiska och judiska kulturer varandra från 1300 till 1500-talet. Staden kännetecknas av det spanska inbördeskriget i mitten av 1900-talet när Franco hade sin regering här. Lunch serveras på en lokal restaurang.

Dag 5

Barca d’Alva - Ferradosa - Pinhão

Njut av en avkopplande morgon ombord medan fartyget seglar tillbaka nedför floden och genom slussarna Pocinho och Valeria.

Dagens tur kretsar kring portvin och vinodlingarna i området. Självklart blir får vi provsmaka!

Under tiden har fartyget seglat till Pinhão. Innan middagen ges möjlighet att utforska den gamla staden på egen hand. Stadens gamla järnvägsstation, känd för sina vackra azulejos (traditionella portugisiska plattor), är väl värt ett besök.

På kvällen serveras resans ”galamiddag” ombord.

 

Lamego i Portugal
Dag 6

Pinhão - Porto

Dagens tur tar oss till Lamego där vi ser helgedomen Nossa Senhora dos Remedios, ett av Portugals viktigaste pilgrimsmål. Barockkyrkan  ifrån 1800-talet utmärker sig med den vita fasaden som domineras av en barocktrappa med 686 trappsteg.

Efter lunch ombord kan du koppla av på soldäcket medan fartyget seglar genom flera stora slussar, den sista sträckan på vägen tillbaka till Porto. Ankomst Porto sent på kvällen.

Aveiro - "Venedig i Portugal"
Dag 7

Porto

En förmiddag att på egen hand upptäcka Porto!

Våra tips:
• Njut av utsikten över staden från toppen av Torre dos Clérigos, ett ikoniskt barockt kyrktorn.
• Ett ”måste” besök är en av världens vackraste bokhandlare, Livraria Lello & Irmão (UNESCO).
• Återvänd i tid och njut av en kopp te på Café Majestic från 1921, eller bara titta på stadslivet från ett trottoarkafé i Cais de Ribeira.

Eftermiddagsutflykt till Aveiro med buss. Aveiro kallas ofta ”Venedig i Portugal”, och känd som Portugals salthuvudstad, omgiven av saltmyror, stränder och laguner och domineras av centralkanalen som går genom staden. Denna lilla medeltida stad, byggd på en lagun, expanderade snabbt under 1400- och 1500-talet som fiskehamn tack vare torskfiske.

Det är också ett centrum för barock konst med sina många byggnader och monument. Aveiro är en ljus och vänlig liten stad med art-nouveau-stilarkitektur, färgglada hus och charmiga små gränder för dig att ta en härlig promenad i!

Dag 8

Porto - Hemresa

Efter frukost ombord lämnar vi fartyget. Transfern kör oss till flygplatsen i Porto där vi tar flyget hem till Sverige.

MS Fernao de Magalhaes

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Fernao de Magalhaes
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2003 – renoverat 2015
Standard: 4-stjärnigt
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 138

Faciliteter ombord: Hiss, restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, terrass, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

MS Fernao de Magalhaes Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Porto t/r  från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.
Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.