Härlig utsikt över Prags gamla stad

Flodkryssning på Elbe från Prag till Berlin

HÖJDPUNKTER
• Berlin, Dresden och Prag
• Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
• Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
• Svensk färdledare
• 4-stjärnigt Premiumfartyg MS Elbe Princess II

Kryssning mellan två historiska städer

Känn historiens vingslag på vår flodkryssning på Elbe mellan Prag och Berlin. Under vår nio dagars kryssning ombord på MS Elbe Princess II blandas historiska inslag med kulinariska upplevelser. Längs floden gör vi intressanta strandhugg i bland annat Wittenberg, Porslinsstaden Meissen och Dresden.

Det här kan du uppleva:
• Prag- en av Europas mest besökta huvudstäder
• Litomerice- staden grundades redan på 900-talet
• Florens vid Elbe – mer känt som Dresden! Se en glimt av stadens fantastiska barockarkitektur.
• Slottskyrkan i Wittenberg där Martin Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkporten
• Berlin och flera av deras största landmärken som Brandenburger Tor,”Checkpoint Charlie” och resterna av Berlinmuren.

Följ med oss på denna upplevelserika resa – Flodkryssning på Elbe från Prag till Berlin !

Få en försmak av kryssning på ELBE här

 

 

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 28 590,-
 • Första tillgängliga avresa 25.08.2020 (1 avresor)
 • Längd 9 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN

Avgångar

 • Avresa 25.08.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 9 dagar
 • Pris från 28 590,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Prag

Vi stiger ombord på fartyget i Prag och installerar oss i våra hytter. Vi blir serverade en välkomstdrink i baren och introduceras till personalen ombord före middagen.

Prag Slott
Dag 2

Prag

Tjeckiens huvudstad Prag är vackert belägen vid floden Moldau och är känd som en av Europas vackraste städer. Den gamla stadskärnan är välbevarad och det är ett nöje att promenera runt i staden och beundra arkitekturen. Staden delas av floden Moldau och ett känt och mycket fotograferat motiv är de broar som förbinder stadsdelarna, varav den mest kända är Karlsbron.

Classic :Vi gör en utflykt till Gamla stan där du får uppleva stadens trånga gränder, stadshuset med sitt berömda astronomiska ur och kyrkan Church of Our Lady vid Tyntorget.

Classic : På eftermiddagen gör vi en utflykt till Pragborgsområdet, där vi ser S:t Vituskatedralen, Pragborgen och den Gyllene gränden.

Fartyget ligger vid kaj över natten i Prag.

Dag 3

Prag - Litomerica

Under morgonen lämnar fartyget Prag och vi börjar vår kryssning , koppla av ombord medans vi sakta tar oss fram på Elbe.

Classic :Vi gör en guidad tur till staden Litomerice som är en av Tjeckiens äldsta städer. Den grundades redan på 900-talet och anses vara en av de vackraste städerna i Tjeckien.

Middag ombord med efterföljande underhållning.

Bad Schandau & Elbe - Saxon Switzerland National Park
Dag 4

Litomerice - Bad Schandau - Dresden

Kryssningen fortsätter under morgonen vidare mot Bad Schandau.

Classic: Dagens utflykt tar oss  till sandstensbergen. Bergskedjan gränsar mellan delstaten Sachsen i sydöstra Tyskland och norra Böhmen i Tjeckien.
Vi besöker Königsteins fästning som ligger nordväst om staden Königstein vid Bielas förening med Elbe och vid Elbes vänstra strand. Fästningen ligger på en på tre sidor lodrätt uppstigande sandstensklippa och behärskade hela den omgivande trakten men har aldrig varit belägrad. Fästningen som är bakdaterad till 1200-talet och är en av Europas största bergsbefästningar och användes i flera århundraden som statligt fängelse.

Vi återkommer ombord och kryssar vidare mot Dresden under eftermiddagen.

 

Dresden vid floden Elbe
Dag 5

Dresden - Meissen

Vi vaknar upp i Dresden, denna stad som är belägen på båda sidorna av floden Elbe. Den kallas ofta för ”Elbflorenz” (Florens vid Elbe).

Classic: Efter frukost gör vi en rundtur i Dresden. Staden blev huvudstad på 1200-talet i markgrevedömet Meissen och säte för Sachsens hertigar på 1400-talet. Staden är en av Tysklands populäraste turistmål på grund av sitt konstnärliga arv och sin enastående arkitektur.

Vi återvänder ombord och kryssar vidare på Elbe

Fartyget lägger till i staden Meissen. Porslinsfabriken som startade år 1710 samt den medeltida borgen Albrechtsburg tillhör stadens mest besökta sevärdheter. Fabriken var den första i Europa som lyckades framställa riktigt Porslin. Under hela 1700-talet framställdes mängder med kvalitetsporslin i form av prydnads- och bruksporslin. Mycket av inspirationen hämtades från Frankrike. Under 1800-talet förekom inte speciellt mycket nyskapande men ca år 1920 skapades återigen nya former och föremål, speciellt figuriner.

Classic : En guidade rundtur där vi bland annat ser Meissenkatedralen och det sengotiska slottet Albrechtsburg (utvändigt). Vår rundtur avslutas med ett besök på porslinsfabriken innan vi återvänder till fartyget.

Middag ombord som följs av underhållning som ikväll genomförs av fartygets personal!

 

 

Martin Luther i Wittenberg
Dag 6

Meissen - Wittenberg

Tidig morgon fortsätter vi kryssningen mot Wittenberg och ankommer efter lunch.

Classic : Vid ankomsten till Wittenberg gör vi en guidad rundtur i stadens centrum bland dess fina renässanshus. Det var på slottskyrkan i Wittenberg som Martin Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkporten, vilket blev starten på reformationen.
Vi besöker också Martin Luthers hus ”Lutherhaus”, ett tidigare Augustinerkloster men som numera är Reformationsmuséum och finns med på Unescos världsarvslista.

Vi återvänder för middag ombord!

Magdeburg Skyline
Dag 7

Burg - Genthin - Berlin

Tidig morgon lägger fartyget ut och sätter kurs mot Magdeburg, dit vi kommer under eftermiddagen. Koppla av på soldäck och njut av det vackra landskapet som vi passerar eller välj att delta i någon av de aktiviteter som anordnas ombord.

Classic :Vi gör en guidad bussrundtur i Magdeburg, där katedralen är en av de största gotiska byggnadsverken i Tyskland. Magdeburg omnämns i skrift första gången år 805 som Magadoburg och fungerade då som en handelsplats mellan slaviskt och germanskt område, där en handelsväg korsade Elbe. Under Hansatiden utvecklades staden till en stor handelsplats för spannmål och staden hade handelsförbindelser med norra Frankrike, Flandern, England, Polen, Ryssland, Sverige och Norge.

Vi återvänder till fartyget i Genthin och kryssar vidare mot Berlin.

Brandenburger Tor i Berlin
Dag 8

Berlin

 

Classic : Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Berlin och får se flera av stadens berömda sevärdheter och monument som är synliga på många platser i staden. Däribland Brandenburger Tor som är ett av Berlins mest kända landmärken. Under kalla kriget delades Västberlin och Östberlin av Berlinmuren, vars rester kan ses på flera håll. Gatstenar markerar var muren gick längs större delen av sträckan. Du får även möjlighet att gå över vid ”Checkpoint Charlie”, som under det kalla kriget var en av de mest kända gränsövergångarna mellan de amerikanska och sovjetiska zonerna.

Classic :Under eftermiddagen gör vi en utflykt till Sanssouci palatsets trädgård. Palatsets namn är idag Sanssouci, men på fasaden står det ”Sans, souci.”, vilket är franska och betyder ungefär ”bekymmersfri, sorglös”.

Fartyget ligger vid kaj i Berlin över natten.

Till kvällen bjuder kaptenen in till galamiddag ombord.

 

Panoramavy över Berlin
Dag 9

Berlin - Hemresa

Efter frukost är det dags att checka ut från fartyget och bege sig till flygplatsen för hemresa.

MS Elbe Princesse II

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Elbe Princess II
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2018
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Längd: 95,4 m
Antal däck: 3 (hiss finns) – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 79

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, kassafack, radio och luftkonditionering. Hytterna på övre däck har fransk balkong.

 

MS Elbe Princesse II Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Prag och hem från Berlin inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•9 dagars / 8 nätters flodkryssning med MS Elbe Princess II inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Transfers
◦Engelsktalande lokalguider
◦Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
◦Utflyktspaket – Classic 10 st
OBS! Måste bokas innan slutbetalningen är gjord.
◦Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
◦Dricks till lokala guider och chaufförer

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.