Flodkryssning från Amsterdam till Bryssel med tulpanerna i Keukenhof

HÖJDPUNKTER

 • Du bor komfortabelt på vårt förstklassiga fartyg MS River Navigator
 • Besök i blomsterparken Keukenhof
 • Kanalstaden Amsterdam
 • Parlamentsstaden Bryssel med Grand Place
 • Smakfulla måltider är inkluderade tillsammans med ”afternoon tea” och kvällssnacks
 • Trevliga ombordupplevelser som vinprovning, underhållning och föredrag
 • Svensk färdledare

/FLODKRYSSNING LÄNGS RHEN

Njut av den grönskande våren längs floden Rhen! Från blomsterpraktens stad Amsterdam kryssar vi med det förstklassiga fartyget MS River Navigator via Antwerpen och Rotterdam till Belgiens huvudstad Bryssel och upplever historiska platser längs vägen.

En av höjdpunkterna på denna resa är besöket i den världsberömda blomsterparken Keukenhof utanför Amsterdam, som är helt fantastisk den här tiden på året. Parken är vackert anlagd och består av många delar med olika teman. Det finns inomhus paviljonger och orangerier men mest intressant är utan tvekan alla utomhusrabatter. Parken sägs ha drygt 7 miljoner tulpaner i alla tänkbara färgkombinationer.

Välkommen med på vårens vackraste äventyr!

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 15 490,-
 • Första tillgängliga avresa 22.04.2019 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • Svensk färdledare
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade
 • Förstklassigt fartyg
Ulf Isaksson, färdledare
Svensk färdledare
Ulf Isaksson

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 22.04.2019
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 15 490,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

RESA TILL AMSTERDAM

Flyg till Amsterdam. Vår buss väntar på flygplatsen för transfer till fartyget, där vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord. Vi bjuds på välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och besättningen innan middagen. Fartyget ligger vid kaj i Amsterdam över natten.

Dag 2

AMSTERDAM

Amsterdam är Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200 talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. Efter en tidig frukost åker vi ut till den världsberömda Keukenhof parken. Här finns miljontals färgglada tulpaner, som är speciellt vackra på våren då de står i full blomning. Vi är åter på fartyget till lunch.

Efter lunch kan du njuta av livet på däck, ta en promenad på egen hand eller följa med på en kanalbåt genom många av de mest charmerande kvarteren i staden (mot tillägg 19 Euro). Utflykten tar cirka 1 ½ timme, och vi blir hämtade med buss. Turen tar oss igenom de vackraste kanalerna i centrala Amsterdam.

Det finns även möjlighet att följa med till Volendam, Hollands mest kända fiskeläge (mot tillägg 55 Euro). Här finner du den underbara gamla hamnen som är full av gamla holländska fartyg. Vår tur fortsätter till staden Edam. På vägen stannar vi till för ett besök på ostgården Katwoude där  vi får lära oss mer om konsten att tillverka ost. Turen fortsätter genom  ett vackert landskap innan vi kommer fram till staden Edam, som även har en ost uppkallad efter sig.

Fartyget lägger ut och seglar mot Rotterdam under kvällen.

Dag 3

ROTTERDAM

Fartyget angör Rotterdam vid frukosttid. Rotterdam är den största hamnen i Europa och en av de mest trafikerade hamnarna i världen.

Under andra världskriget blev det centrala Rotterdam förstört av tyska bomber. Istället för att återuppbygga staden som det var före kriget, valde myndigheterna att rekonstruera centrum och skapa en ny stadsplan. Resultatet är en modern stad med några av de mest innovativa arkitekturerna som Nederländerna kan erbjuda. Erasmus-bron och rymdskepps-liknande marknadshallen – De Markthal är exempel på detta. Under vår bussrundtur passerar vi flera av stadens höjdpunkter, såsom centralstationen, Erasmus-bron, Euromast och Koope van Zuid. Vi fortsätter vår tur till fots och får se området runt den nya saluhallen, Laurens kyrka och stadshuset.

Under eftermiddagen erbjuds en utflykt till Delft där vi besöker den berömda porslinfabriken Royal Delft (mot tillägg 67 Euro). Fabriken innehåller en häpnadsväckande samling av historiskt och modernt porslin som bär på en lång traditionen av handmålat Delft porslin.

Efter middagen fortsätter fartyget mot Antwerpen.

Historisk vy från Delfshaven i Rotterdam
Dag 4

ANTWERPEN

Vi vaknar upp i den Belgiska hamnstaden Antwerpen. Efter frukost gör vi en guidad promenad och besöker bland annat Grote Markt, stadens största torg som ligger omgiven av vackra byggnader från 1500-talet och med den berömda fontänen Brabo. Den flamländska målaren Rubens levde till stor del sitt liv i Antwerpen och i Vårfrukatedralen kan du se några av hans mest kända verk. Det ryktas om att katedralen är en av de finaste i Europa tack vare dess vackra statyer och sina fönster i målat glas.

Antwerpen kallas ofta öl älskarens stad, och det med rätta. Ölbryggningen i Antwerpen dateras ända till 1300-talet. Efter lunch finns det möjlighet att följa med på en ölprovning (mot tillägg 30 Euro). Medan du får prova tre sorters öl får du lära dig mer om historien bakom och om hur ölbryggningen går till.

Fartyget kastar loss under eftermiddagen och styr mot Bryssel dit vi ankommer sent under kvällen.

Peter Paul Rubens-statyn i Antwerpen
Dag 5

BRYSSEL

Efter frukost utforskar vi Belgiens huvudstad med buss och till fots och får se flera utav stadens kända och historiska platser så som Grand Place. Torget anses av många vara ett av världens vackraste och ligger mitt i hjärtat av den gamla stan omgiven av gamla hus och stadens karakteristiska rådhus. Förutom de många berömda platserna möter vi också stadens mest kända ”invånare”, Manneken Pis.

Stadens mest fascinerande byggnad är utan tvekan Atomium, som byggdes för världsutställningen 1958. Atomium föreställer ett enhetligt cellen av kristallina järn, förstorad 165 miljarder gånger.

Eftermiddagen är till fritt förfogande då du har möjlighet att utforska Bryssel på egen hand.

Fartyget ligger i hamn över natten.

Grand Place i Bryssel
Dag 6

BRYSSEL - HEMRESA

 Efter frukost checkar vi ut från fartyget och beger oss till flygplatsen för hemresa.

 

 

Bryssel
 • Restaurang ombord på River Navigator
 • Dubbelhytt ombord på River Navigator
 • Lounge ombord på MS River Navigator

MS River Navigator

4+ stjärnigt fartyg

MS River Navigator

MS River Navigator har en genuin fartygskänsla som andas stil och elegans. Restaurangen som ligger i aktern samt loungen i fören har båda en fantastisk panoramautsikt. I loungen hittar du bland annat en jukebox i original från femtio-talet med låtar från de stora 50-tals ikonerna Frank Sinatra, Sammy Davis och Dean Martin.

Fartyg: MS River Navigator
Byggt år: 2002 – totalrenoverad 2013
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 134

Faciliteter ombord: Ombord finner du restaurang, panoramalounge med bar, gym, bibliotek, hiss och ett stort soldäck med solstolar. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Fartygets hytter är alla utvändiga med fönster  och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är ca 15 m2 stora medan sviterna är ca 21 m2 stora. Hytterna på nedre däck har mindre fönster, hytterna på mellan däck och huvuddäck har stora fönster medan hytterna och sviterna på övre däck har fönster från golv till tak med franska balkonger.

MS River Navigator Fartygsöversikt

 

Hytter på MS River Navigator

 • Svit på Övre däck

  Svit på övre däck på ca 21 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

  Vid ankomsten väntar en liten flaska (0.375 l) champagne i hytten och färska orquidéer.

 • Dubbelhytt på Övre däck

  Dubbelhytt på övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • Dubbelhytt på Mellandäck/Huvuddäck

  Dubbelhytt på Mellandäck/Huvuddäck på ca 15 kvm med större fönster.
  Hytterna på bägge däcken är likvärdiga, men det skiljer ett halvt däck mellan de olika kategorierna. Båda kategorier ligger på Explorer däck. Hytterna på huvuddäck sträcker sig midskepp och föröver medan hytterna på Mellandäck sträcker sig midskepps och akterut på fartyget.

  Däck: Explorer Deck.

 • Dubbelhytt på Nedre däck

  Dubbelhytt på nedre däck på ca 15 kvm med två små övre fönster.

  Däck: Odyssey Deck.

Ulf Isaksson

Svensk färdledare

Färdledare: Ulf

Ulf Isaksson är en mycket erfaren reseledare med flerårig erfarenhet av flodkryssningar på flera av Europas floder. Ulf har varit hos Escape Travel i flera år och känner därför till de rederier vi har samarbete med för våra flodkryssningar.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Amsterdam och hem från Bryssel inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Frukostbuffé
◦Lunchbuffé med tre varmrätter och salladsbar
◦Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter
◦Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd
◦Eftermiddagskaffe/te med kakor
◦Kvällssnacks i baren
◦Kaptenscocktail och femrätters middag
◦Levande musik i salongen
◦Vinprovning med lokala viner
◦Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna
◦Internationella TV-kanaler i hytterna
◦Utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram
◦Hamnavgifter
◦Wifi*
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

INTE INKLUDERAT
•Dryck (utöver det som nämnts ovan)
•Dricks till besättningen, 7 euro per natt/person
•Dricks till lokala guider och chaufförer

DRYCKESPAKET
Ombord på fartyget kan du köpa till dryckespaketet ”Full Drink Package”. Obs fråga fartyget om vad som ingår när du är ombord då detta ibland kan ändras beroende på säsong. Med detta dryckespaket får du obegränsat med dryck av följande:
•Alla öl som erbjuds ombord (fatöl som flasköl)
•”Husets vin” i glas (vitt, rosé och rött)
•Alla läsk, juice och mineralvatten
•Vissa spritsorter gin/wiskey/vodka
•Utvalda mousserande viner i glas
•Vatten på flaska i hytten, samt på dagliga utflykter
•Kaffe, cappuccino, espresso, latte, latte macchiato, varm choklad och te

Dryckerna erbjuds i restaurangen till lunch och middag, samt i baren och på soldäck från kl. 09:00 till 24:00.
Pris: ca 29 EUR per person/dygn.

Vänligen observera
Alla drycker som serveras efter kl. 24:00, samt alla drycker som inte är angivna ovan, debiteras ert ombord konto. Dryckespaketet måste bokas för hela kryssningen och samtliga personer som bor i samma hytt måste betala för dryckespaket, det går ej att dela.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.
Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.