Flodkryssning på Seine från Côte Fleuries stränder till Paris

HÖJDPUNKTER

 • Pittoreska Honfleur
 • Staden Rouen med storslagna katedral Notre Dame
 • Smakfull och franskinspirerad helpension ombord
 • Utvalda viner/öl/vatten/juice/kaffe/te till måltiderna
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Nyrenoverat fartyg
 • Svensk färdledare

Flodkryssning i pittoreska Seinedalen med nyrenoverat fartyg

Följ med på en flodkryssning där du får det bästa av området längs Seine. Ombord på nyrenoverade MS Renoir blir vi väl omhändertagna och får under tiden upplevelserna serverade längs vår kryssning på floden Seine. Kryssningen börjar i Honfleur och avslutas i vackra Paris och längs med floden upplever vi vackra byggnader, natur och små pittoreska städer. C´est la vie!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 20 990,-
 • Första tillgängliga avresa 02.05.2019 (1 avresor)
 • Längd 7 dagar
 • Nyrenoverat fartyg
 • Helpension inkl. dryck till maten
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren
 • Svensk färdledare
Svensk färdledare
Lena Rönnelius Ericson

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 02.05.2019
 • Avreseort Stockholm
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 20 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

HONFLEUR

Flyg till Paris och därefter transfer till Honfleur ca 2,5 timmar där fartyget väntar på oss. Vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget. Innan middagen serveras bjuds vi på en välkomstdrink och fartygets besättning presenteras för oss.

OBS! Viss väntetid kan förekomma på flygplatsen vid ankomsten till Paris p.g.a. att transfern till Honfleur samordnas med flygen från Arlanda/Göteborg /Köpenhamn.

 

MS Renoir
Dag 2

HONFLEUR – DUCLAIR

Honfleur var en viktig kuststad på 1600-talet och är känd för sin pittoreska gamla hamn med dess traditionella byggnader. Impressionistiska målare Claude Monet och Gustav Coubert är två av de många artisterna som satt i hamnområdet och målade husfasaderna.

Förmiddagsutflykt:
CLASSIC OCH DISCOVERY:
Vi gör en guidad stadsvandring genom de smala gatorna i den charmiga gamla staden. Höjdpunkterna är den lilla hamnen och den gotiska träkyrkan Saint Catherine från 1400-talet. Vi återvänder ombord för lunch.

Eftermiddagsutflykt:
CLASSIC OCH DISCOVERY En utflykt till Côte Fleurie, Flower Coast och de fashionabla badorterna Trouville och Deauvillle står på programmet. Längs vägen finns ett destilleri där det lokala äppelmärket, Calvados, produceras.

Under kvällen lägger fartyget ut och vi börjar vår kryssning på Seine (beroende på tidvattnet.)

Honfleur
Dag 3

DUCLAIR - ROUEN

CLASSIC OCH DISCOVERY: Vi gör en rundtur på Norman Abbey Circuit för att se ruinerna av en av de mest magnifika klostren i Frankrike, liksom kyrkan Saint Peter. Utflykten börjar med ett besök på Normandies första kristna kloster, Jumièges från 1100-­talet, som senare förstördes under vikingarnas framfart. Under romantiken blev klostret världsberömt, då Victor Hugo utnämnde det till den vackraste ruinen i hela Frankrike. Vi besöker också det praktfulla klostret Saint Wandrille som är ett av de få aktiva benediktinerkloster som finns kvar. Från utsidan kan du beundra återstoden av den gotiska kyrkan och de barocka arkaderna.

Tillbaka ombord börjar vi segla mot Rouen.

 

Dag 4

ROUEN – VERNON

Vi lägger till i Rouen som är Normandies kulturella, historiska och gastronomiska huvudstad. Endast 5 minuters promenad från fartyget finner du stadens historiska centrum och med sin storslagna katedral Notre Dame.

CLASSIC OCH DISCOVERY: Bland kullerstensklädda gator får vi en guidad rundtur i Rouen – en av Frankrikes äldsta och mest historiskt intressanta städer och som tidigare var Normandies huvudstad.
Under turen får vi bland annat se torget Place du Vieux Marché, där Jeanne D’Arc brändes på bål 1431.

Under eftermiddagen kryssar fartyget vidare mot Vernon och till kvällen bjuds vi in till galamiddag ombord.

 

Den historiska delen av Rouen
Dag 5

VERNON – PARIS

Tidig morgon fortsätter vår kryssning.

CLASSIC OCH DISCOVERY: Vi gör en guidad rundtur i slottet Château de Malmaison. Sedan Napoleon I blivit general ville han ha en egendom där han kunde koppla av och även idka det umgängesliv som hans höga ämbete medförde. Hans gemål, Joséphine de Beauharnais försökte finna ett sådant ställe medan Napoleon var på expedition i Egypten och den 21 april 1799 undertecknades köpekontraktet på Malmaison.

Under eftermiddagen kryssar vi igenom den futuristiska förorten La Défense med sin karakteristiska betong- och glasarkitektur. Fartyget lägger till i Paris under kvällen.

 

Château de Malmaison.
Dag 6

PARIS

Paris är världens kanske vackraste stad. Det är en fröjd för ögat att flanera utmed citys boulevarder och Seineflodens kajer.

Staden som är en av Europas mest välbesökta städer är indelat i 20 arrondissement som snirklar sig ut från centrum i nummerordning. Första, andra, tredje och fjärde distrikt utgör Paris stadskärna och ligger norr om Seine och här finns bland annat Notre Dame och Louvren.

CLASSIC: Vi gör en Panorama-rundtur med buss i Paris.
DISCOVERY: Vi börjar vår promenad vid Quai de Grenelle och fortsätter längs Seines strand och över Paris broar. Seines stränder lades med på UNESCO: s världsarvslista år 1991.

Till kvällen serveras middag ombord och om vattenståndet i floden tillåter, gör vi en kvällskryssning genom Paris.

Paris
Dag 7

PARIS - HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut från fartyget för att resa hem till Sverige igen med många fina minnen med oss i bagaget.

En försmak av Seine

MS Renoir

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Renoir
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 1999, renoverad 2018
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 108

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, Wifi, TV, telefon, kassafack och luftkonditionering.

MS Renoir Fartygsöversikt

Lena Rönnelius Ericson

Svensk färdledare

Lena Rönnelius Ericson

Under stor del av sitt vuxna liv har Lena haft stark koppling till Frankrike. Utöver svenska och engelska talar hon flytande franska och har goda insikter i fransk mat, vin och kultur. Lena arbetade under många år som färdledare, bland annat i de franskspråkiga alperna, i Tunisien och som platschef i Paris. Hon har även varit bosatt i Genève och Nice. Likaså i Sao Paulo, där hon också lärde sig att tala portugisiska. Efter femton år bland annat som informationschef på en fransk internationell koncern med filial i Sverige, är Lena nybliven pensionär och har nu återupptagit sin tidigare yrkesroll som färdledare på resor i Frankrike som ligger henne varmt om hjärtat.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Paris t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters flodkryssning med MS Renoir inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguide
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer.
•Utflykter. Här kan du välja mellan CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 2750:- (6 utflykter)
Discovery: 2550:- (6 utflykter)

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.