Flodkryssning på Seine från Paris till Honfleur

HÖJDPUNKTER

 • Pittoreska Honfleur
 • Staden Rouen med storslagna katedral Notre Dame
 • Smakfull och franskinspirerad helpension ombord
 • Utvalda viner/öl/vatten/juice/kaffe/te till måltiderna
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensk färdledare

Flodkryssning i pittoreska Seinedalen

Följ med på en flodkryssning på Seine.  Ombord på vårt fartyg blir vi väl omhändertagna och får under tiden upplevelserna serverade längs vår kryssning på floden Seine. Vår resa börjar  i vackra Paris och tar oss till vackra Honfleur vid kusten. Längs med floden upplever vi vackra byggnader, natur och små pittoreska städer. C´est la vie!

Vi har även en kortare flodkryssningar på Seine!
Klicka här och och läs mer om vår 4 nätters kryssning.

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 18 990,-
 • Första tillgängliga avresa 29.07.2020 (1 avresor)
 • Längd 7 dagar
 • Helpension
 • UTVALDA DRYCKER OMBORD TILL MATEN OCH I BAREN
 • Svensk färdledare

Avgångar

 • Avresa 29.07.2020
 • Avreseort Göteborg, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 18 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

PARIS

Flyg till Paris och därefter transfer till fartyget. Vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget. Innan middagen serveras bjuds vi på en välkomstdrink och fartygets besättning presenteras för oss.

 

Dag 2

PARIS

Paris är världens kanske vackraste stad. Det är en fröjd för ögat att flanera utmed citys boulevarder och Seineflodens kajer.

Staden som är en av Europas mest välbesökta städer är indelat i 20 arrondissement som snirklar sig ut från centrum i nummerordning. Första, andra, tredje och fjärde distrikt utgör Paris stadskärna och ligger norr om Seine och här finns bland annat Notre Dame och Louvren.

CLASSIC: Vi gör en Panorama-rundtur med buss i Paris.
DISCOVERY: Vi börjar vår promenad vid Quai de Grenelle och fortsätter längs Seines strand och över Paris broar. Seines stränder lades med på UNESCO: s världsarvslista år 1991.

Till kvällen serveras middag ombord och om vattenståndet i floden tillåter, gör vi en kvällskryssning genom Paris.

Triumfbågen i Paris
Dag 3

PARIS - POISSY - LA ROCHE-GUYON

Fartyget seglar vidare under morgonen

CLASSIC: Vi gör en guidad tur av det anrika slottet Versailles som ligger utanför Paris. Slottet anses vara ett av Europas mest kända slott med Spegelsalen och den gigantiska trädgården med sina fontäner.

DISCOVERY: Med cykel utforskar vi Versailles barockträdgård som är ca 8 miljoner kvadratmeter stor och med både parterrer, statyer och fontäner,

 

Versailles, Frankrike
Dag 4

LA ROCHE-GUYON - ROUEN

Efter lunch lägger vi till i Rouen som är Normandies kulturella, historiska och gastronomiska huvudstad. Endast 5 minuters promenad från fartyget finner du stadens historiska centrum och med sin storslagna katedral Notre Dame.

CLASSIC OCH DISCOVERY: Bland kullerstensklädda gator får vi en guidad rundtur i Rouen – en av Frankrikes äldsta och mest historiskt intressanta städer och som tidigare var Normandies huvudstad. Under turen får vi bland annat se torget Place du Vieux Marché, där Jeanne D’Arc brändes på bål 1431.

 

Rouens färgglada hus
Dag 5

ROUEN - DUCLAIR - CAUDEBEC-EN-CAUX

CLASSIC OCH DISCOVERY: Vi gör en rundtur på Norman Abbey Circuit för att se ruinerna av en av de mest magnifika klostren i Frankrike, liksom kyrkan Saint Peter. Utflykten börjar med ett besök på Normandies första kristna kloster, Jumièges från 1100-talet, som senare förstördes under vikingarnas framfart. Under romantiken blev klostret världsberömt, då Victor Hugo utnämnde det till den vackraste ruinen i hela Frankrike. Vi besöker också det praktfulla klostret Saint Wandrille som är ett av de få aktiva benediktinerkloster som finns kvar. Från utsidan kan du beundra återstoden av den gotiska kyrkan och de barocka arkaderna.

 

Dag 6

HONFLEUR

Honfleur var en viktig kuststad på 1600-talet och är känd för sin pittoreska gamla hamn med dess traditionella byggnader. Impressionistiska målare Claude Monet och Gustav Coubert är två av de många artisterna som satt i hamnområdet och målade husfasaderna.

Förmiddagsutflykt:
CLASSIC OCH DISCOVERY: Vi gör en guidad stadsvandring genom de smala gatorna i den charmiga gamla staden. Höjdpunkterna är den lilla hamnen och den gotiska träkyrkan Saint Catherine från 1400-talet. Vi återvänder ombord för lunch.

Eftermiddagsutflykt:
CLASSIC OCH DISCOVERY En utflykt till Côte Fleurie, Flower Coast och de fashionabla badorterna Trouville och Deauvillle står på programmet. Längs vägen finns ett destilleri där det lokala äppelmärket, Calvados, produceras.

Honfleurs skyline
Dag 7

HONFLEUR - PARIS - HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut från fartyget och från Honfleur till Paris flygplats är det en transfer på ca 2,5 h. Vi återvänder till Sverige igen med många fina minnen med oss i bagaget.

 

En försmak av Seine

MS Seine Princess

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Seine Princess
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt
Byggd: 2002, renoverad 2010
Längd: 110 m
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 138

Faciliteter ombord: Loungebar med dansgolv, bar, restaurang, soldäck med solstolar, souvenirbutik, centralvärme, luftkonditionering.

Hytter: Alla hytter är utrustade med dusch/wc, hårtork, satellit-TV, radio, kassafack. Alla hytter är utsides och har fönster. Handikappanpassade hytter finns ej.

MS Seine Princess Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Paris t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters flodkryssning med MS Renoir inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguide
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer.
•Utflykter. Här kan du välja mellan CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 3000:- (6 utflykter)
Discovery: 2700:- (6 utflykter)

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.