Basel

Flodkryssning 4 länder längs Rhen, Basel – Amsterdam

HÖJDPUNKTER

 • Utsikt över branta klippor och sagolika borgar från soldäck
 • Upptäck Strasbourg i den franske vinregionen Alsace
 • Känn historiens vingslag i tyska medeltida staden Speyer
 • Passera mytomspunna Lorelei-klippan från första parkett
 • Lokal vinprovning i tyska vinstaden Rüdesheim
 • Upplev en spännande omväg via Moseldalens pärla, Cochem
 • Insup atmosfären i Köln, parfymens födelsestad och Tysklands äldsta stad
 • Njut av vackra Amsterdam med sina kanaler och charmfulla arkitektur

Upplevelser i fyra länder längs majestätiska Rhen

På denna flodkryssning färdas du i njutbart tempo från Basel i Schweiz till Amsterdam i Holland, via Tyskland och Frankrike med unika upplevelser längs resan. Med sina branta vinsluttningar, romantiska riddarborgar och livliga pittoreska städer är mångfalden på resan lika stor och fascinerande som människorna vi möter! Det blir åtta dagar med strandhugg i fyra länder längs Rhen. Du sätter din personliga prägel genom att välja bland spännande utflykter och mixar med underhållning, avkoppling och äkta kvalitetstid med ditt resesällskap.

5-stjärnig flodkryssning i ett sceniskt kulturlandskap

Ombord njuter du av resan på ett femstjärnigt, nybyggt fartyg med alla faciliteter. Trevliga event som underhållning, kaptensmiddag med dans samt lokal vinprovning. För mat- och vinälskare finns det självklart mycket att uppleva på flodkryssningen längs Rhen. Maten ombord är femstjärnig och vinet matchar omgivningen – i ett unikt kulturlandskap där Rhendalen sedan romartiden varit känt för sina viner.

Få en inblick i det ljuva livet på Rhen ombord på MS Amadeus:

 

 

Ladda ner PDF här
 • 5-stjärnigt nybyggt fartyg
 • Vin till alla middagar ingår

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 04.08.2020
 • Avreseort Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 8 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Flyg från Sverige till Schweiz

Flyg från Sverige till Basel eller Zürich. Transfer till fartyget som ligger i Basels hamn, där vi checkar in och installerar oss i hytten.  På eftermiddagen kastar vi loss och äventyret börjar.

Dag 2

Strasbourg

Medeltida Strasbourg och fantastiska vinregionen Alsace

På morgonen lägger vi till vid kaj i Strasbourg i den franska regionen Alsace. Strasbourg är bäst känt för den medeltida citykärnan, kallad Petite France, med korsvirkeshus och smala kanaler. Här finns flera vackra platser och byggnader, inte minst den magnifika gotiska katedralen, Place Gutenberg samt Rohan-palatset som innehåller tre av stadens viktigaste museer.

Efter frukost kan du följa med på en valfri stadstur med buss och till fots. Du kommer att se stadens viktigaste sevärdheter, både moderna och klassiska, inklusive Europaparlamentet, Human Rights Court och katedralen. Turen avslutas med en promenad genom distriktet Petite France, som dessutom finns på UNESCO:s världsarvslista. På eftermiddagen är du fri att utforska den charmiga gamla stan på egen hand eller delta i en valfri utflykt till vinregionerna i Alsace. Fartyget fortsätter seglingen sent på natten.

Strasbourg
Dag 3

Speyer och Mannheim

Speyer med kejserliga katedralen samt omtyckta Mannheim  

Tidigt på morgonen anländer vi till Speyer, en av de äldsta städerna i Tyskland. Speyers huvudattraktion är den kejserliga katedralen som ligger mitt i staden. Katedralen började byggas år 1030 och under altaret vilar åtta romerska kejsare och tyska kungar. Speyer är en charmig stad där du bland annat kan se den 55 meter höga stadsporten (Altpörtel) och Mikwe, stadens judiska bad med anor från år 1128. Ta en promenad i Speyer med färdledaren.

Vid lunchtid fortsätter kryssningen, och några timmar senare dockar vi vid Mannheim. Mannheim är utgångspunkt för en valfri halvdagstur till Heidelberg, Tysklands äldsta universitetsstad. Med sitt historiska centrum och sin rika historia är Heidelberg en av Tysklands populäraste turiststäder. Utflykten inkluderar besök i Heidelbergs slott, som anses vara den viktigaste renässansbyggnaden norr om Alperna. Vidare tar vi oss till fots genom gamla stan med dess många vackra byggnader i barockstil. Den som inte önskar delta på utflykten till Heidelberg kan utforska Mannheim på egen hand eller tillbringa en lugn eftermiddag ombord. Fartyget ligger vid kaj i Mannheim fram till midnatt.

 

Speyer
Dag 4

Rüdesheim och Koblenz

Till romantiska Rüdesheim via legendariska Lorelei-klippan och vidare till Koblenz

Dagens första stopp är Rüdesheim – en romantisk vinstad med anor som vet hur den charmar sina besökare. Gå iland och ta en promenad med Escape’s reseledare, eller besök Siegfrieds Mekaniska Musikkabinett med en anmärkningsvärd samling av självspelande instrument. Längs stadens smala huvudgata, Drosselgasse, ligger tavernorna på rad och en paus för att smaka på områdets fina viner rekommenderas.

Fartyget avseglar vid lunchtid klockan tolv. Kryssningen passerar nu genom den vackraste delen av Rhendalen. Lite som en saga med äventyrslott och böljande vingårdar längs dalsidorna. Längs vägen passeras den legendariska klippan Lorelei, som sträcker sig 120 meter över vattennivån. Berget markerar den smalaste sträckan längs Rhen.

Sent på eftermiddagen lägger vi till kajen i Koblenz, den tvåtusen år gamla staden är där Mosel rinner in i Rhen. Upplev staden på egen hand eller vandra med reseledaren på en promenad i staden, inte minst Deutsches Eck – det tyska hörnet –  där Mosel och Rhen möts. Här ståtar en monumental, 37 meter hög rytterstaty av kejsaren Wilhelm I, uppförd 1897. Fartyget ligger i Koblenz hamn över natten.

Deutsches Eck i Koblenz
Dag 5

Cochem

Kryssning på Mosel till Cochem – Moseldalens pärla. 

Idag tar vi en liten omväg från Rhendalen och seglar uppför Mosel, Rhens största biflod. Tillbringa morgonen på soldäck och njut av utsikten över det vackra landskapet, eller hitta ett lugnt hörn i loungen och koppla av med en bok.

Mitt på dagen anländer vi till Cochem, ofta benämnd som Moseldalens pärla. Staden är vackert belägen och kännetecknas av det imponerande kejserliga slottet Reichsburg, med utsikt från en kulle ovanför staden. Landskapet runt staden präglas av hundratals år av vinproduktion. Gamla stan, med sina medeltida torg och vackert restaurerade korsvirkeshus, andas historia. Cochem upptäcks bäst till fots och det finns möjlighet att boka in en stadspromenad genom gamla stan.

Under eftermiddagen finns det tid till en promenad på egen hand och kanske smaka av det världsberömda vinet som området är känt för. På kvällen seglar vi tillbaka mot Rhen.

 

Dag 6

Köln

Köln med gotiska katedralen och kaptensmiddag med dans

Fartyget seglar hela natten och anländer till centrum av Köln tidigt på morgonen. Köln är Tysklands fjärde största stad och den mest folkrika staden längs Rhen. I den gamla staden Altstadt förstördes nittio procent av bebyggelsen under andra världskriget, men de viktigaste byggnaderna har ombyggts noggrant, inklusive tolv romanska kyrkor. Lyckligtvis led inte den gotiska Kölnkatedralen, stadens landmärke, någon större skada och har funnits på UNESCO: s världsarvslista sedan 1996.

Efter frukost kan du följa med på en valfri stadstur med buss och till fots. Se ruinerna av den antika stadsmuren och Kölnkatedralen innan du promenerar genom gamla stan tillbaka till fartyget. Vid lunchtid avgår fartyget på kryssningens sista sträcka. Njut av en lugn eftermiddag ombord och smält alla kryssningens intryck. På kvällen är det kaptensmiddag, följt av dans i loungen.

Dag 7

Volendam och Amsterdam

Hamnstaden Hoorn och buss till Amsterdam där kanaltur väntar

Under natten passerar vi gränsen till Nederländerna och efter en avkopplande morgon ombord anländer vi till hamnstaden Hoorn mitt på dagen. Hoorn är utgångspunkten för en valfri utflykt som börjar med en stadspromenad i Volendam med ett besök på en lokal ostfabrik, där vi får inblick i hur man traditionellt tillverkar ost i Nederländerna.

Sedan tar vi buss till Amsterdam. Först en rundtur i flera av Amsterdams viktigaste sevärdheter innan utflykten avslutas med en båttur på kanalerna genom stadens historiska hjärta. Med sina hundra kilometer kanaler, cirka nittio öar och 1500 broar är det inte konstigt att Amsterdam kallas Nordeuropas Venedig.

Under tiden har fartyget lämnat Hoorn och lägger till klockan 18 vid kajen i Amsterdam. Den som önskar kan ta en promenad i land efter middagen. Fartyget vilar över natten i Amsterdam.

Resan avslutas i Amsterdam
Dag 8

Amsterdam och resa hem till Sverige

Efter frukost säger vi farväl och ”på återseende” till fartyget och reser med buss till flygplatsen. Flyg från Amsterdam tillbaka till Sverige.

MS Amadeus Imperial

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Amadeus Imperial (5-stjärnigt) 
Rederi:  Lüftner River Cruises
Byggår 2020
Längd 135 m
Antal däck 4
Passagerare 168

FARTYGETS  FACILITETER
Nytt och vackert förstaklass fartyg. Ombord finns en restaurang, två lounger, souvenirbutik, gym, frisör, hiss, soldäck och Wi-Fi i allmänna utrymmen (avgifter tillkommer). Det finns ett begränsat antal cyklar att låna ut för egna utflykter iland.

HYTTERNA
Alla hytter är yttre och har ett badrum med dusch, hårtork, kassafack, TV och luftkonditionering. Hytterna på huvud- och övre däck (17 ½ m²) har stora panoramafönster som kan öppnas, medan hytterna på de nedre däcken (16 m²) har små fönster. Sviterna ligger på övre däck och har balkong (26 m²). Färgerna på interiören kan skilja sig från bilderna.

Hyttkategorier

 • Svit

  Cirka 26 kvadratmeter.
  Bekväm hörnsoffa, balkong, minibar, klädkammare, två enkelsängar som kan kombineras till en dubbelsäng, platt-tv, privat luftkonditionering, rymligt badrum med dusch/toalett, badrock, hårtork, hytt-telefon och säkerhetsfack.

 • Hytt på mellersta eller övre däck

  Panoramafönster som kan öppnas, minibar, klädkammare, två enkelsängar som kan kombineras till en dubbelsäng, platt-tv, privat luftkonditionering, privat badrum med dusch/toalett, hårtork, hytt-telefon och säkerhetsfack.

 • Hytt på nedre däck

  Cirka 16 kvadratmeter
  Mindre fönster som inte kan öppnas, rymlig garderob, två enkelsängar som kan kombineras till en dubbelsäng, platt-tv, privat luftkonditionering, privat badrum med dusch/toalett, hårtork, hytt-telefon och säkerhetsfack.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
• Flyg till Zurich från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och tillbaka från Amsterdam inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
◦Hamnavgifter
◦Transfers
• 8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS Amadeus imperial inkl:
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Vin till middag ombord
◦Kaffe och te till alla måltider
◦Underhållning ombord
◦Norsk reseledare från Escape Travel

INTE INKLUDERAT
• Drycker utöver det som nämns
• Utflyktspaket (fem utflykter 2 100,-), beställes senast 30 dagar före avresa
• Valfri stadsvandring i Cochem, Rüdesheim och Speyer, bokas ombord
• Dricks till besättning, guider och chaufförer
• Avbeställnings-­ och reseförsäkring

DRICKS
Dricks är frivilligt, men förväntas också i stora delar av världen. Rederiets rekommendation är totalt cirka 70 euro pp till besättning ombord samt en euro till lokala guider/chaufförer.

UTFLYKTSPAKET (beställs vid bokning av resa)

Dag 2 Strasbourg Stadsrundtur i Strasbourg (EUR60)
Dag 3 Mannheim Utflykt till Heidelberg (EUR 51)
Dag 4 Koblenz Stadsvandring i Koblenz (EUR 18)
Dag 6 Köln Stadsvandring i Köln (EUR 19 )
Dag 7 Hoorn Nord Holland, Amsterdam och kanalbåttur (EUR 61)

TILLÄGGSUTFLYKTER (bokas ombord)

Dag 2 Strasbourg Vintur i Alsace (EUR 60)
Dag 3 Speyer Stadsvandring (EUR 18)
Dag 4 Rüdesheim Stadsvandring , inkl «Sigfrieds mekaniska musikmuseum» (EUR 26)
Dag 5 Cochem Stadsvandring med vinprovning (EUR 43)

Med reservation för ändringar från rederiet.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen. Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.