Basel

Flodkryssning Rhen från Basel till Amsterdam

HÖJDPUNKTER

 • Du bor komfortabelt på vårt fyrstjärniga fartyg MS Aurora, med nyrenoverade hytter
 • Insup atmosfären i Köln, parfymens födelsestad och Tysklands äldsta stad
 • Upplev Amsterdam med sina kanaler och karakteristiska hus
 • Den mytomspunna Lorelei-klippan
 • Smakfulla måltider, ”afternoon tea” och kvällssnacks är inkluderade
 • Trevliga ombordupplevelser som vinprovning, underhållning och föredrag
 • Svensk färdledare

/FLODKRYSSNING GENOM FYRA LÄNDER

Upplev fyra länder längs majestätiska Rhen. Vi kryssar från Basel i Schweiz till Amsterdam i Holland, via Tyskland och Frankrike. Med sina branta vinsluttningar, romantiska riddarborgar och livliga städer är mångfalden lika stor och fascinerande som människorna där!

För gourmander finns det mycket att uppleva , speciellt när det kommer till vin som frodas i detta unika kulturlandskap. Rhendalen har sedan romartiden varit känt för sina viner. De hundra senaste åren har man framställt vinerna på huvudsakligen Rieslingdruvan. Vinproduktionen är starkt koncentrerad till landets sydvästra del, längs Rhen och dess bifloder. Mer än hälften av vinerna produceras i förbundslandet Rheinland-Pfalz. Visste du att de ädla dryckerna kan provas och köpas direkt hos vinodlaren?

Ladda ner PDF här
 • Pris från 18 990,-
 • Första tillgängliga avresa 08.05.2020 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Svensk färdledare
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade
 • Nyrenoverade hytter

Avgångar

 • Avresa 08.05.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Linkoping, Stockholm
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 18 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

RESA TILL BASEL

Efter ankomsten till Zürich väntar vår buss som tar oss med till Basel, där vi får en guidad stadsrundtur och lunch innan vi fortsätter till fartyget för incheckning. Vi gör oss hemmastadda ombord och bjuds därefter på en välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och besättningen.

Vid middagstid lägger fartyget ut och påbörjar sin kryssning mot Strasbourg.

Avresa från Basel: Kl 19.00

Gamla staden i Basel vid Rhen
Dag 2

STRASBOURG

Efter det att fartyget lägger till i Strasbourg under morgonen gör vi en guidad stadsrundtur. Strasbourg är en stad med anor då den grundades av druserna 12 år före Kristus. Staden är mest känt för sin gamla stadsdel från medeltiden, även kallad Petite France med korsvirkeshus och smala kanaler. Här ligger flera vackra palats och byggnader, bland annat Place Gutenberg och Rohan palatset som innehar tre av stadens viktigaste museum.

Under eftermiddagen har du möjlighet att följa med på en utflykt till medeltidsstaden Riquewihr som klassas som en av Frankrikes vackraste städer. Här gör vi en stadspromenad följt av vinprovning.

Tid i hamn: Kl. 09.00 – 22.00

Strasbourg
Dag 3

SPEYER

Efter frukost lägger fartyget till i staden Speyer, eller Spira som den hette under medeltiden. Staden är bland annat känd för sin domkyrka som är den största fortfarande bevarade romanska kyrkan i världen. Sedan 1981 finns kyrkan med på UNESCO´s världsarvslista.

Hela dagen är till fritt förfogande. Det finns möjlighet att följa med till Heidelberg, Tysklands äldsta universitetsstad tillika Drottning Silvias födelsestad (mot tillägg). Vi börjar turen med att göra ett utvändigt besök av slottet Heidelberg och fortsätter sedan med en guidad tur i gamla stan.

Fartyget fortsätter mot Rüdesheim under natten.

Tid i hamn: Kl. 08.00 – 19.00

Heidelberg
Dag 4

RÜDESHEIM - BOPPARD

Under natten angör vi den idylliska staden Rüdesheim, som har en lång tradition i vinodling av både Riesling- och Pinot Noir viner. Längs stadens livliga gågata, Drosselgasse, finner du allt från marknader och historiska inslag till vinbutiker som erbjuder olika vinprovningar. Varför inte koppla av i någon av vinbarerna eller ölträdgårdarna och njuta av den pittoreska stämningen.

För dig som inte önskar spendera förmiddagen på egen hand kan följa med på en stadsrundtur med det lilla turisttåget (mot tillägg). I turen ingår även ett besök på Siegfrieds mekaniska musikinstrumentmuseum, som innehåller en anmärkningsvärd samling med mekaniska och självspelande instrument från 1800-talet och framåt.

Tid i hamn i Rüdesheim: Kl. 03.00 – 13.00

Medan lunch intas ombord får vi njuta av vackra vyer längs med Rhen. Innan vi lägger till i Boppard passerar vi bland annat den berömda Loreleyklippan som sträcker sig 132 meter upp över floden. Vi ankommer Boppard under tidig eftermiddag, då du har möjlighet att på egen hand upptäcka stadens olika attraktioner. Till de äldsta sevärdheterna i staden räknas det romerska kastellet, en av de bäst bibehållna senantika försvarsanläggningarna norr om Alperna. Kastellet byggdes omkring år 360 och var både en romersk handelsplats och en militär stödjepunkt vid mellersta Rhen.

Tid i hamn i Boppard: Kl. 16.00 – 05.00

Rüdesheim
Dag 5

KOBLENZ

Vid frukost lägger fartyget till i Koblenz, staden som ligger belägen där floderna Rhen och Mosel går samman vid det berömda Deutsches Eck. Staden anses vara en av de vackraste i Tyskland med sina pittoreska gågator, små vinstugor och romantiska gränder. Vi gör en guidad stadspromenad innan vi intar lunch ombord.

Under eftermiddagen har du tid att strosa runt på egen hand. Passa gärna på att ta en tur med linbanan upp till Ehrenbreitstein fästning, som reser sig 118 meter över floden Rhen. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Koblenz och Deutsches Eck!

Det finns även möjlighet att följa med på en tur till Cochem och Moseldalen där det även ingår en vinprovning från regionens viner (mot tillägg).

Tid i hamn: Kl. 07.00 – 22.00

Deutsches Eck i Koblenz
Dag 6

KÖLN

Under vår guidade stadspromenad i Köln, ser vi den mäktiga domkyrkan, Kölner Dom, med sina två höga torn varit stadens siluett i århundraden. Kyrkan slapp mirakulöst undan bomberna från de allierade under andra världskriget.

Staden som även heter Cologne innehar världens äldsta parfymfabrik med sin över 300 års parfymhistoria. Härifrån kommer nämligen en av världens mest kända dofter, Eau de Cologne. Ikväll bjuder kaptenen in till galamiddag ombord.

Under eftermiddagen och natten fortsätter fartyget mot sin slutdestination, Amsterdam.

Tid i hamn: Kl. 07.00 – 15.00

Köln med Kölner domen
Dag 7

Amsterdam är Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200-talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. Efter frukost får du uppleva staden från vattnet, då vi gör en kanaltur i centrala Amsterdam.  

Under eftermiddagen har du tid att uppleva Amsterdam egen hand. Du har även möjlighet att följa med till Volendam, Hollands mest kända fiskeläge (mot tillägg). Här finner du den underbara gamla hamnen som är full av gamla holländska fartyg. Vår tur fortsätter till staden Edam. På vägen stannar vi till för ett besök på en ostgård där vi får lära oss mer om konsten att tillverka ost. Turen fortsätter genom ett vackert landskap innan vi kommer fram till staden Edam, som även har en ost uppkallad efter sig.

Fartyget ligger vid kaj över natten.

Dag 8

AMSTERDAM - HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut från fartyget och beger oss till flygplatsen för hemresa.

 

 

MS Aurora

4 stjärnigt fartyg

MS Aurora

Fartyg: MS Aurora
Byggt år: 1999. Hytterna renoverade 2019
Standard: 4 – stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 143

Faciliteter ombord: Ombord finner du restaurang, lounge med bar, gym, jacuzzi, bastu, bibliotek, hiss och soldäck med solstolar. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Fartyget har 73 hytter som alla har fönster, säkerhetsfack, privat dusch och toalett, hårfön, luftkonditionering, telefon, färg-tv och och två enkelsängar som kan sättas samman till en dubbelsäng.
Hytterna är ca 15 m2 stora. Hytterna på Huvuddäck har mindre fönster, hytterna på Mellandäck har stora fönster medan hytterna på övre däck har fönster från golv till tak med privat balkong.

MS Aurora Fartygsöversikt

Hytter på MS Aurora

 • Dubbelhytt på Övre däck

  Dubbelhytt på Övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och privat balkong.

   

 • Dubbelhytt på Mellandäck

  Dubbelhytterna på Mellandäck är ca 15 kvm.
  Standardhytterna ligger placerade föröver och har ett större fönster.
  Superiorhytterna har ett större fönster som är öppningsbart. Dessa hytter ligger ett halv trappa upp från Standardhytterna och ligger placerade akterut i fartyget.

   

 • Dubbelhytt på Huvuddäck

  Dubbelhytt på Huvuddäck på ca 15 kvm med två små övre fönster .

   

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Zürich och hem från Amsterdam inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS Aurora inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Frukostbuffé med mousserande vin
◦Lunchbuffé med tre varmrätter, två soppor, salladsbar och två desserter
◦Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter
◦Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd
◦Eftermiddagskaffe/te med kakor (varma dagar glass på soldäck)
◦Kvällssnacks i baren
◦Kaptenscocktail och femrätters middag
◦Levande musik i salongen
◦Vinprovning med lokala viner
◦Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna
◦Internationella TV-kanaler i hytterna
◦Utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram
◦Hamnavgifter
◦Wifi*
•Transfers
•Lunch i Basel på ankomstdagen
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

INTE INKLUDERAT
•Dryck (utöver det som nämnts ovan)
•Dricks till besättningen, 8 euro per natt/person
•Dricks till lokala guider och chaufförer (1 euro/guide samt 1 euro/chaufför per utflykt)

DRYCKESPAKET
Ombord på MS Aurora kan du boka till två olika dryckespaket.. Dessa bokas och betalas på plats. Du kan läsa mer om dom här.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.
Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.