Flodkryssning Rhen med tulpanerna i Keukenhof

HÖJDPUNKTER

 • Du bor komfortabelt på vårt fyrstjärniga fartyg MS Aurora, med nyrenoverade hytter
 • Besök i blomsterparken Keukenhof
 • Kanalstaden Amsterdam
 • Parlamentsstaden Bryssel med Grand Place
 • Gent – kanske Belgiens vackraste stad
 • Väderkvarnarna i Kinderdijk och medeltidsstaden Brygge (tillval)
 • Smakfulla måltider, ”afternoon tea” och kvällssnacks är inkluderade
 • Trevliga ombordupplevelser som vinprovning, underhållning och föredrag
 • Svensk färdledare

FLODKRYSSNING GENOM SJU STÄDER

Njut av den grönskande våren längs floden Rhen! Under flodkryssningen som börjar i blomsterpraktens stad Amsterdam, får du uppleva flera historiska platser längs vägen. Varför inte följa med på en utflykt till Kinderdijk och se de 19 UNESCO skyddade väderkvarnarna eller en historisk tur till medeltidsstaden Brygge. Vårt fyrstjärniga fartyg MS Aurora tar oss vidare till Utrecht, Antwerpen, Bryssel, Ghent, Dordrecht och Rotterdam innan hon slutligen lägger till i Amsterdam igen.

En av höjdpunkterna på denna resa är besöket i den världsberömda blomsterparken Keukenhof utanför Amsterdam, som är helt fantastisk den här tiden på året. Parken är vackert anlagd och består av många olika inomhuspaviljonger och orangerier, men mest intressant är utan tvekan alla utomhusrabatter. Parken sägs ha drygt 7 miljoner tulpaner i alla tänkbara färgkombinationer.

Välkommen med på vårens vackraste äventyr!

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 24 290,-
 • Första tillgängliga avresa 13.04.2020 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Svensk färdledare
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade
 • Nyrenoverade hytter

Avgångar

 • Avresa 13.04.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Linkoping, Stockholm
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 24 290,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

RESA TILL AMSTERDAM

Flyg till Amsterdam. Vår buss väntar på flygplatsen för transfer till fartyget, där vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord. Vi bjuds på välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och besättningen innan middagen. Fartyget ligger vid kaj i Amsterdam över natten.

Dag 2

AMSTERDAM - KEUKENHOF - UTRECHT

Amsterdam är Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200 talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. 

Efter frukost kan du njuta av livet på däck, ta en promenad på egen hand eller följa med på en kanalbåt genom många av de vackraste kanalerna i centrala Amsterdam (mot tillägg). 

Under eftermiddagen åker vi ut till den världsberömda blomsterparker Keukenhof. Här finns miljontals färgglada tulpaner, som är speciellt vackra på våren då de står i full blomning. Därefter åker vi till Utrecht dit fartyget nu har förflyttat sig. Utrecht har en 2000 år gammal historia och var den viktigaste staden i norra Nederländerna under medeltiden. I dag har Utrecht landets störste universitet, och ett av Nederländernas bästa fotbollslag!

Medan middagen serveras ombord lägger fartyget ut och seglar mot Antwerpen under kvällen.

Dag 3

ANTWERPEN

Vi vaknar upp i den Belgiska hamnstaden Antwerpen. Efter frukost gör vi en guidad promenad och besöker bland annat Grote Markt, stadens största torg som ligger omgiven av vackra byggnader från 1500-talet och med den berömda fontänen Brabo. Den flamländska målaren Rubens levde till stor del sitt liv i Antwerpen och i Vårfrukatedralen kan du se några av hans mest kända verk. Det ryktas om att katedralen är en av de finaste i Europa tack vare dess vackra statyer och sina fönster i målat glas.

Under eftermiddagen kan du njuta av livet ombord eller ta promenad i staden på egen hand. Som i alla belgiska städer är utbudet av belgisk choklad, belgiska våfflor och belgisk öl stort och Antwerpen är inget undantag. Staden kallas ofta ölälskarens stad och det med rätta. Ölbryggningen i Antwerpen dateras ända till 1300-talet.

Fartyget kastar loss under kvällen och styr mot Bryssel dit vi ankommer tidigt påföljande morgon.

Tid i hamn: Kl. 07.00 – 23.00

Peter Paul Rubens-statyn i Antwerpen
Dag 4

BRYSSEL

Efter frukost utforskar vi Belgiens huvudstad med buss och till fots och får se flera utav stadens kända och historiska platser så som Grand Place. Torget anses av många vara ett av världens vackraste och ligger mitt i hjärtat av den gamla stan omgiven av gamla hus och stadens karakteristiska rådhus. Förutom de många berömda platserna möter vi också stadens mest kända ”invånare”, Manneken Pis.

Stadens mest fascinerande byggnad är utan tvekan Atomium, som byggdes för världsutställningen 1958. Atomium föreställer ett enhetligt cellen av kristallina järn, förstorad 165 miljarder gånger.

Eftermiddagen är till fritt förfogande då du har möjlighet att utforska Bryssel på egen hand. Belgien är vida känt för sin goda ölkultur, där munkarna har bryggt öl i fler hundra år. Idag hittar man över 8000 olika ölsorter här. Under eftermiddagen finns det möjlighet att följa med på en tillvalsutflykt, där du får både smaka, lukta och lära dig mer  om detta ”smakfulla elexir!

Fartyget fortsätter mot Gent under natten.

Tid i hamn: Kl. 04.00 – 19.00

Bryssel
Dag 5

GENT

I Belgien finns det faktiskt något för alla smaker och kanske många kommer tycka att Gent är en av höjdpunkterna. Staden är nästan okänd i Sverige, men med sin gamla stadsdel är Gent faktiskt en av de trevligaste och mest fotogeniska staden i Europa.

Under vår rundtur kommer du säkerligen bli överraskad över hur väl bevarad dess medeltida arkitektur är. Den gamla stadsdelen täcker en stor del av staden och det är en fröjd att få promenera här. Extra behagligt är det eftersom att större delen är helt bilfri.
Den kanske mest populära attraktionen i Gent är slottet Gravensteen. Det är daterat till 1180 och uppfördes i olika omgångar av diverse grevar i Flandern.

Vi passerar även den gotiska St Bravo katedralen från 1500-talet, som är speciellt känd för sitt berömda altare med ett måleri av van Eyck bröderna: “The adoration of the mystic lamb”. Gents gamla klocktorn på hela 91 meter ligger precis vid sidan av katedralen.

Vi intar en välsmakande lunch ombord och därefter kan du välja att roa dig på egen hand på fartyget eller följa med på en tillvalsutflykt till medeltidsstaden Brygge.

Historiskt sätt har Brygge många likheter med Gent. Båda städerna var ursprungligen välmående på grund av en stor textilindustri, men för Brygge tog lyckan slut på 1500-talet då kanalen Swijn, den huvudsakliga förbindelsen till havet, slammade igen. Varorna kunde därför inte transporteras och staden förlorade sin betydelse.

Efter rundturen tar bussen oss med tillbaka till fartyget och vi får åter njuta av kockens välsmakande middagsmeny! Under natten lämnar vi Belgien och seglar in i Nederländerna.

Tid i hamn: Kl. 08.00 – 19.00

Medeltidsstaden Gent
Dag 6

DORDRECHT - ROTTERDAM

Så är vi tillbaka i Nederländerna och nu i den okända staden Dordrecht. Staden är den äldsta i provinsen och har en rik historia och kultur. Staden ligger vid den punkt där floden Beneden-Merwede förgrenar sig i kanalen Noord och floden Oude Maas. Denna ”tre-flodskorsning” är en av Nederländernas mest trafikerade vattenvägar.

Direkt efter frukost har du möjlighet att följa med på en utflykt till Kinderdijk (mot tillägg).

I de vackra våtmarkerna runt Dordrecht finner du väderkvarnarna i Kinderdijk. 19 vina väderkvarnar, byggda runt 1740, står här som en del av ett större vattensystem för att förhindra översvämningar. År 1997 kom de med på UNESCOs världsarvslista. Här får vi också se vattenvägar, diken, väderkvarnar och slussar och hur man med fördel har använt vattnet i över  1000 år.

Väl tillbaka på fartyget intar vi lunch och under eftermiddagen har du tid att utforska Dordrecht på egen handStadens rika historia blir uppenbar när man går genom innerstaden, förbi monument och museer. Du utforskar Dordrecht bäst till fots. Ta ”Rondje Dordt”, en skyltad promenad förbi stadens hamnar, monument, viktiga historiska platser och attraktiva shopping gator. Du kan också åka genom de gamla hamnarna i en elektrisk båt, som tar dig förbi hus byggda i vattnet och under mörka broar. Vi rekommenderar starkt att du besöker Groothoofd, varifrån du har en vacker utsikt över ”De flodernas korsning”.

I kväll bjuder kaptenen in till galamiddag och under middagen får vi en fin insegling till Rotterdam.

Tid i hamn: Kl. 07.00 – 20.00

Väderkvarnarna i Kinderdijk
Dag 7

ROTTERDAM

Rotterdam är den största hamnen i Europa och en av de mest trafikerade hamnarna i världen. Under andra världskriget blev det centrala Rotterdam förstört av tyska bomber. Istället för att återuppbygga staden som det var före kriget, valde myndigheterna att rekonstruera centrum och skapa en ny stadsplan. Resultatet är en modern stad med några av de mest innovativa arkitekturerna som Nederländerna kan erbjuda. Erasmus-bron och rymdskepps-liknande marknadshallen – De Markthal är exempel på detta. Under vår bussrundtur passerar vi flera av stadens höjdpunkter, såsom centralstationen, Erasmus-bron och museiparken. Vi fortsätter vår tur till fots och får se området runt den nya saluhallen, Laurens kyrka och stadshuset.

Efter lunch ombord erbjuds en utflykt till Delft där vi besöker den berömda porslinsfabriken Royal Delft (mot tillägg). Fabriken innehåller en häpnadsväckande samling av historiskt och modernt porslin som bär på en lång traditionen av handmålat Delft porslin.

Efter middagen fortsätter fartyget mot vår slutdestination Amsterdam.

Vy över Rotterdam
Dag 8

AMSTERDAM - HEMRESA

Tidigt på morgonen lägger fartyget till i Amsterdam. Efter frukost checkar vi ut från fartyget och beger oss till flygplatsen för hemresa.

 

 

MS Aurora

4 stjärnigt fartyg

MS Aurora

Fartyg: MS Aurora
Byggt år: 1999. Hytterna renoverade 2019
Standard: 4 – stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 143

Faciliteter ombord: Ombord finner du restaurang, lounge med bar, gym, jacuzzi, bastu, bibliotek, hiss och soldäck med solstolar. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Fartyget har 73 hytter som alla har fönster, säkerhetsfack, privat dusch och toalett, hårfön, luftkonditionering, telefon, färg-tv och och två enkelsängar som kan sättas samman till en dubbelsäng.
Hytterna är ca 15 m2 stora. Hytterna på Huvuddäck har mindre fönster, hytterna på Mellandäck har stora fönster medan hytterna på övre däck har fönster från golv till tak med privat balkong.

MS Aurora Fartygsöversikt

Hytter på MS Aurora

 • Dubbelhytt på Övre däck

  Dubbelhytt på Övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och privat balkong.

   

 • Dubbelhytt på Mellandäck

  Dubbelhytterna på Mellandäck är ca 15 kvm.
  Standardhytterna ligger placerade föröver och har ett större fönster.
  Superiorhytterna har ett större fönster som är öppningsbart. Dessa hytter ligger ett halv trappa upp från Standardhytterna och ligger placerade akterut i fartyget.

   

 • Dubbelhytt på Huvuddäck

  Dubbelhytt på Huvuddäck på ca 15 kvm med två små övre fönster .

   

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Amsterdam t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS Aurora inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Frukostbuffé med mousserande vin
◦Lunchbuffé med tre varmrätter, två soppor, salladsbar och två desserter
◦Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter
◦Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd
◦Eftermiddagskaffe/te med kakor (varma dagar glass på soldäck)
◦Kvällssnacks i baren
◦Kaptenscocktail och femrätters middag
◦Levande musik i salongen
◦Vinprovning med lokala viner
◦Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna
◦Internationella TV-kanaler i hytterna
◦Utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram
◦Hamnavgifter
◦Wifi*
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

INTE INKLUDERAT
•Dryck (utöver det som nämnts ovan)
•Dricks till besättningen, 8 euro per natt/person
•Dricks till lokala guider och chaufförer (1 euro/guide samt 1 euro/chaufför per utflykt)

DRYCKESPAKET
Ombord på MS Aurora kan du boka till två olika dryckespaket.. Dessa bokas och betalas på plats. Du kan läsa mer om dom här.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage.
Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.