Flodkryssning Rhen med Alsace och vandring längs tre gränser

HÖJDPUNKTER

  • Vandringar i fantastisk natur samt i Strasbourgs spännande kvarter
  • Smakfull och franskinspirerad mat ombord
  • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
  • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
  • Utflykter och vandringar inkluderade
  • Svensk färdledare

/Flodkryssning Rhen med vandring längs tre gränser

En kryssning som tar oss till Frankrike, Tyskland och Schweiz. Våra vandringar kommer ta oss till hjärtat av naturen i dessa 3 länder, vi får ta del av det natursköna Vogeserna och besöka slottet Berstein och Ortenbourg samt vulkanmassivet – Kaiserstuhl. Vi kommer även vandra genom Strasbourg  längs sina typiska och charmiga gatorna.

Se också våra andra vandringsresor!

Flodkryssning Douro med vandring i Portugal

Flodkryssning Rhône med vandring i södra Frankrike

Vår Flodkryssning Rhen med vandring längs tre gränser är en nyhet för 2020!

Ladda ner PDF här
 • Svensk färdledare
 • HELPENSION
 • UTVALDA DRYCKER OMBORD TILL MATEN OCH I BAREN
 • Utflykter inkluderade
 • Natursköna vandringar

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 19.05.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 6 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Strasbourg

Under dagen flyger vi mot Strasbourg .Vi går ombord på vårt fartyg MS La Boheme som blir vårt flytande hotell för de närmaste dagarna.

På kvällen bjuds vi på en välkomstdrink och de som har valt att vandra får mer information om kommande dagars vandringsprogram innan middagen serveras. Vi kryssar mot Basel under natten.

Strasbourg
Dag 2

Basel

Under förmiddagen njuter vi av att kryssa längs med Canal Grande i Alsaceområdet och vi lägger till i Basel vid lunchtid.

Dagens vandring tar oss längs magnifika vandringsleder vid berget Blauenberg, som ger oss fina vyer över det vackra landskapet.
(Längd ca 3 timmar, ca 9 km med cirka 200 höjdmeter).

För dig som väljer att inte vandra väntar en utflykt till Rhenfallet en av de mest spektakulära platserna att besöka i Schweiz.

Åter ombord serveras middag och vi kryssar under kvällen vidare mot Breisach.

Dag 3

BREISACH

Vi avnjuter vår frukost ombord innan vi ger oss ut på dagens vandring!

Dagens vandring blir en heldagsutflykt och ska vi ta oss till det vulkaniska bergsmassivet – Kaiserstuhl. Här möts vi av en av de bästa utsikterna man kan få över omgivningens vingårdar och floden Rhen. (Längd ca 4,5 timmar, ca 14 km med cirka 300 höjdmeter). Dagens lunch blir en picknick.

Under förmiddagen finns det möjlighet för dig som inte vandrar att på egen hand upptäcka Breisach – en före detta keltisk och romersk bosättning som nu är en härlig tysk stad längs Rhen. Efter lunch gör vi ett gemensamt besök till Colmar och Unterlinden museet.

Dag 4

BREISACH-RHINAU

Förmiddagen ger oss tid att koppla av medan vi saktar kryssar vidare mot Rhinau.

Dagens vandring tar oss från den gamla staden Dambach-La-Ville och dess magnifika St. Sebastien Kapell över Vogeserna till Château de Bernstein och därefter till Ortenbourg Castle, två medeltida arkitektoniska mästerverk. (Längd ca 3 timmar, ca 10 km med cirka 300 höjdmeter).

Väljer du att inte vandra, får du idag följa med på en utflykt längs med vinrutten i Alsace med sina pittoreska byar. Vi upptäcker regionens viner och dess sju olika druvsorter. Givetvis stannar vi till vid en lokal vinkällare för vinprovning

Picturesque fort in the middle of the Alsatian vineyard
Dag 5

STRASBOURG

Tidig morgon börjar vi kryssa mot Strasbourg.

Idag tas vid med på en stadsvandring genom Strasbourg och får möjlighet att beundra denna historiska stads skatter! Vår vandring går längs Strasbourg’s Ceinture Verte – den gröna vägen utmed vattenvägarna. (Längd ca 4 timmar, ca 8 km med 0 höjdmeter).

De som inte vandrar gör en stadsvandring till fots och besöker bl.a.. katedralen och ”Petite France” det som anses vara den vackraste delen av Gamla Strasbourg och upptaget på UNESCOS världsarvslista.

Under eftermiddagen gör vi en gemensam utflykt där vi färdas längs med de pittoreska byarna i norra Alsace. Vi besöker Seebach som är en by med traditionell arkitektur, typisk just för denna delen av Alsace. Turen tar oss vidare till Cleebourg där vi får möjlighet att smaka de  lokala vinerna.

Åter ombord serveras resans galamiddag!

Strasbourg i Frankrike
Dag 6

STRASBOURG

Efter frukost checkar vi ut från fartyget och tar oss mot flygplatsen för resa hem mot Sverige.

 

MS La Boheme

Fakta om fartyget

Fartyg: MS La Boheme
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 1995 – renoverad 2011
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck, och huvuddäck
Antal passagerare: 158

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv samt radio och tv, reception, souvenirförsäljning, och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack, radio och luftkonditionering.

MS La Boheme Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Strasbourg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn tur och retur inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Boheme inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter och vandringar enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation
•Dricks till lokala guider och chaufförer

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VANDRINGARNA
Svårighetsgraden på vandringarna är 2 (på en skala av 1 (lätt) till 5 (svår))

De vandringar som föreslås under denna kryssning är korta halvdags promenadar (2 till 4 timmar), vilket innebär några ändringar i höjd (cirka 150 till 300 m / 490 – 985 fot). Längs vandringen får du chansen att se och upptäcka några naturliga eller kulturella områden som finns på kryssningsprogrammet. De varaktigheter som anges i våra program ges som en grov guide och tar inte hänsyn till pauserna. Ingen större förkunskap krävs för dessa vandringar, men du borde vara i god hälsa för att fullt ut njuta av denna resa. Vänligen meddela vid bokningstillfället om du  önskar  vara med på vandringarna.

Tips på utrustning under vandringarna

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.