Kryssa längs tre floder från Amsterdam till Wien

Flodkryssning Rhen och Donau från Amsterdam till Wien med Herman Lindqvist

Österrikisk parlamentsbyggnad med Athenastatyn på fronten i Wien på soluppgången


Kryssningen tar dig genom halva Europa, från Hollands huvudstad Amsterdam via Rhen, Main och Donau till Wien. Du bor komfortabelt på vårt förstklassiga fartyg, där du bland annat njuter av frukost med mousserande vin, fyra rätters middagar, vinprovning och olika föredrag. Under 13 dagar ombord besöker vi inte mindre än 14 charmerande städer. En av seglatsens många höjdpunkter är turen på Main-Donau kanalen med hela 14 slussar. På denna unika och spännande kryssning har vi valt att inkludera de flesta utflykterna i priset så att du ska få med dig hem många härliga minnen och upplevelser i bagaget. Dessutom kåserar Herman om flera intressanta och historiska händelser längs vägen!


Ciceron Herman Lindqvist

Svensk färdledare

Helpension och välkomstdrink ombord

11 utflykter är inkluderade

Höjdpunkter

Pressbild herman

Herman Lindqvist

Herman Lindqvist, författare, kåsör, journalist och kolumnist. Han har skrivit över sextio böcker och han skriver ständigt fler. Det är framför allt historiska verk, men också skönlitteratur, biografier, kåserier m.m.

Han föddes i Stockholm 1943, men växte upp i Helsingfors. Han tog studenten, läste statskunskap och började sitt yrkesliv som journalist. Vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för Aftonbladet och bevakade sedan under mer än tjugo år krig och katastrofer i alla världsdelar för Aftonbladet, Expressen, SVT och Riksradion.

Herman Lindqvist har tidigare varit gift två gånger och har fem vuxna barn samt fyra barnbarn. Sedan oktober 2013 har han levt med sin partner Liliana Komorowska. Paret flyttade till Warszawa sommaren 2014 och gifte sig den 6 juni 2015.

Sedan 1990 är han heltidsförfattare. Under åren 1992–2006 utgavs hans stora verk Historien om Sverige i elva delar. Den bokserien har tillsammans med de omkring trettio avsnitten av Hermans historia som sändes i SVT mellan 1991 och 2002 starkt bidragit till det ökade historieintresset i Sverige. Många har vittnat om att det är Herman Lindqvists medryckande sätt att berätta som har fått dem intresserade av historia.

Herman Lindqvist har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han har skrivit flera böcker om, senast Kungligt och mänskligt (2010). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia.

Avresor

2021-08-29
13 dagar

Lediga platser

Pris från 32.990,-

Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Program

12 frukostar, 11 luncher och 12 middagar inkluderad

Dryckespaket

All Inclusive Deluxe

3850;-/person

All Inclusive

3450,-/person

Mealtime ”Lunch och middag”

2350,-/person

Pris och information

Detta ingår

• Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Amsterdam och hem från Wien inkl:

◦ 1 incheckad väska + 1 handbagage

• 13 dagars / 12 nätters flodkryssning inkl:

◦ Välkomstdrink ombord

◦ Frukostbuffé

◦ Lunchbuffé med tre varmrätter och salladsbar

◦ Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter

◦ Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd

◦ Eftermiddagskaffe/te med kakor

◦ Kvällssnacks i baren

◦ Kaptenscocktail och femrätters middag

◦ Utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram

◦ Levande musik i salongen

◦ Vinprovning med lokala viner

◦ Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna

◦ Internationella TV-kanaler i hytterna

◦ Hamnavgifter

◦ Wifi*

• Transfers

• Engelsktalande lokalguider

• Kåserier och föredrag av Herman Lindqvist

• Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

Detta ingår inte

• Dryck (utöver det som nämnts ovan)

• Dricks till besättning (8 Euro/resenär/natt)

• Dricks till lokala guider och chaufförer

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att mejla oss på bokning@escapetravel.se

PRISER

Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avresor” ovan. Klicka på ”Boka resa” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

FLYGTIDER

Klicka på ”Boka resa” under rubriken ”Avresor” ovan för att se flygtider på önskat datum. Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

MÅLTIDER

Alla måltider sker ombord om inte annat anges. Frukost och lunch serveras som buffé medan middagen serveras till bords.

TILLVALSUTFLYKTER

Förutom de utflykter som är inkluderade i priset så finns det möjlighet att boka till några tillvalsutflykter. Alla utflykter bokas och betalas ombord.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen. Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

OBS! När fartyget seglar längs Main-Donaukanalen även kallad Europakanalen så är det begränsade möjligheter till att sitta på högst upp soldäck då fartyget ska gå genom flera slussar och under många låga broar.

Liknande resor