Passau i solnedgång

Flodkryssning Rhen och Donau från Wien till Amsterdam

HÖJDPUNKTER

 • Du bor i komfortabla utsides hytter på vårt förstklassiga fartyg MS River Navigator
 • Smakfulla måltider är inkluderade tillsammans med ”afternoon tea” och kvällssnacks
 • Trevliga ombordupplevelser som vinprovning, underhållning och föredrag
 • 11 utflykter är inkluderade i programmet
 • Svensk färdledare

NYHET! Kryssa längs tre floder från Wien till Amsterdam

Kryssningen tar dig genom halva Europa, från Österrikes huvudstad Wien via Donau, Main och Rhen till Amsterdam. Du bor komfortabelt på vårt förstklassiga fartyg MS River Navigator, där du bland annat njuter av frukost med mousserande vin, fyra rätters middagar, vinprovning och olika föredrag. Under 13 dagar ombord besöker vi inte mindre än 14 charmerande städer. En av seglatsens många höjdpunkter är turen på Main-Donau kanalen med hela 14 slussar. På denna unika och spännande kryssning har vi valt att inkludera de flesta utflykterna i priset så att du ska få med dig hem många härliga minnen och upplevelser i bagaget!

Kryssningen går även från Amsterdam till Wien, läs mer om den här

Ladda ner PDF här
 • Pris från 31 490,-
 • Första tillgängliga avresa 27.09.2020 (1 avresor)
 • Längd 13 dagar
 • Nyhet!
 • Svensk färdledare
 • Helpension & välkomstdrink ombord
 • 11 utflykter är inkluderade

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 27.09.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 13 dagar
 • Pris från 31 490,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Resa till Wien

Flyg till Wien. Buss väntar på flygplatsen för transfer till fartyget, där vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord. Vi bjuds på en välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och hans besättning innan middagen.

Till kvällen erbjuds en klassisk konsert i land med musik av Mozart och Strauss (förbokas mot tillägg). Fartyget ligger vid kaj i Wien över natten.

Dag 2

Wien

Efter frukost ger vi oss ut på en halvdags busstur och får se flera av stadens historiska platser och attraktioner, inklusive Hundertwasserhaus, den Spanska ridskolan, Hofburgslottet och Operan. Vi är åter vid fartyget vid lunch.

Under eftermiddagen seglar fartyget vidare genom den sköna Wachaudalen som inte bara Österrikes internationellt mest välkända vindistrikt utan även det allra vackraste med sina branta terrasserade vingårdar längs Donau

Wachaudalen
Dag 3

Passau

Tidigt under eftermiddagen lägger fartyget till i Passau. Stadens stadsbild uppvisar element inte bara av tysk konst. Här har under lång tid konstnärer från stora delar av Europa varit verksamma. Således kan man finna exponenter för böhmisk gotik, italiensk barock, fransk rokoko och Wienerklassicism. Starkast representerad är den italienska barocken, vilket kan tillskrivas omfattande stadsbränder under andra hälften av 1600-talet. Även om Passau förlorade sin ställning som landshuvudstad vid år 1803 har staden förblivit biskopssäte och kulturmedelpunkt i Östbayern.

Vi gör en guidad stadspromenad innan vi går ombord på fartyget igen strax innan middagstid.

Dag 4

Regensburg

Fartyget lägger till i Regensburg under morgonen varpå vi gör en guidad stadspromenad. Regensburg som ligger i hjärtat av Bayern, har en 2000-år gammal stadshistoria och över 1 500 kulturminnesskyddade byggnader varav större delen utgör ”Altstadt mit Stadtamhof”, den äldre delen av staden. Vi ser bland annat det gamla stadshuset, katedralen och Tysklands äldsta bro, Steinerne Brücke från 1100-talet, som användes av korsfararna när de reste till det heliga landet.

Eftermiddagen spenderas ombord då vi kryssar vidare mot Nürnberg.

Regensburg
Dag 5

Nürnberg

Fartyget lägger till i Nürnberg under morgonen. Efter frukost gör vi en guidad bussrundtur. Det historiska stråket i Nürnberg slutar eller börjar vid slottet Kaiserburg, vars siluett fortfarande präglar stadsbilden. Under det romerska riket beboddes det stundtals av de olika kejsarna och under medeltiden räknades det som ett av de främsta kungapalatsen.

Staden kallas för ”det Tyska väldets skattkista”. Ända sedan medeltiden har Nürnberg varit en spegelbild av den tyska historien, imponerande, spännande, ständigt skiftande mellan framgång och tragik. ”Gamla Stan” som ligger precis nedanför slottet består av otroligt vackra historiska byggnader, spektakulära kyrkor och mysiga gränder.

Under kvällen fortsätter fartyget mot Bamberg.

.

Gamla stan i Nürnberg
Dag 6

Bamberg

Efter frukost tar vår buss med oss in till staden där vi gör en guidad rundvandring till fots. Bambergs i stort sett oförstörda stadskärna med över 2000 k-märkta byggnader gör den till en av Europas största sammanhängande äldre bebyggelser. ”Gamla Stan” blev därför 1993 upptagen på UNESCO:s lista över världskulturarv. För en kort tid var Bamberg också huvudstad i det tyska riket.

Typiskt för Bamberg är det så kallade rökölet. Det görs på rökmalt, det vill säga malt som torkats i rökgaserna från trä. Träslaget varierar och traditionsenligt har man torkat malt på detta sätt i århundraden. Idag förekommer denna typ av malttorkning framförallt inom whiskytillverkning, där ofta torv används istället för trä.

Eftermiddagen spenderas ombord då vi kryssar vidare mot Wurzburg.

Bamberg
Dag 7

Wurzburg

Under förmiddagen besöker vi staden Würzburg som är en gammal biskopstad, inbäddat i en vacker, kuperad plats vid floden och med en spännande historia. Residens- och universitetsstaden som breder ut sig på båda sidor av floden Main har inte bara en livlig atmosfär och älskvärd charm. Den är också känd som centrum för de frankiska vinodlingarna och för sina sevärdheter.

Vi gör ett besök på Residenset Würzburg. Slottet som anses som ett av de främsta exemplen på överdådig tysk barock med bland annat en mycket berömd trapphall. Efter besöket fortsätter vi att utforska staden till fots medan vi guidas runt bland stadens vindlande gränder.

Under eftermiddagen och kvällen kryssar fartyget vidare mot Wertheim.

 

Slottet Würzburg
Dag 8

Wertheim och Miltenberg

Under morgonen lägger fartyget till i Wertheim som är en stad i södra delstaten Baden-Württemberg i Tyskland, precis vid vid floden Taubers förening med Main. Vi gör en guidad promenad i staden där man bland annat finner ruinerna av slottet Wertheim, grevarna av Wertheims forna stamborg, som intogs av svenskarna under Gustav II Adolf år 1631.

Fartyget fortsätter sin seglats strax innan lunch.

Under eftermiddagen ankommer vi till Miltenberg. Här får vi tid att på egen hand utforska staden med sin marknadsplats kantad av timmerhus, den vackra huvudgatan, Reisen Hotel och det gamla stadshuset.

Vid middagstid fortsätter fartyget mot Mainz.

Slottet Wertheim
Dag 9

Mainz och Rüdesheim

Efter lunch lägger vi till i Gutenbergs födelseort Mainz. Staden som ligger där Rhen och Main möts, är en perfekt blandning av nutid och dåtid med sin tusen år gamla katedral. Vi ger vi oss ut för att tillsammans upptäcka de sevärdheter som staden erbjuder. Bland annat besöker vi Gutenbergs muséet som är ett av de äldsta tryckerimuséerna i världen.

Vid middagstid lägger fartyget ut och fortsätter mot Rüdesheim dit vi ankommer senare under kvällen. Rüdesheim har en lång tradition i vinodling av både Riesling- och Pinot Noir viner, så varför inte besöka någon av vinbarerna eller öl trädgårdarna och njuta av den pittoreska stämningen innan det är dags att krypa till kojs? Längs stadens livliga gågata, Drosselgasse, finner du allt från marknader och historiska inslag till vinbutiker som erbjuder olika vinprovningar.

Dag 10

Rüdesheim och Koblenz

Efter frukost har du tid att på egen hand strosa runt i staden. Det finns även möjlighet att följa med på en stadsrundtur med det lilla turisttåget (mot tillägg). I turen ingår även vinprovning och ett besök på Siegfrieds mekaniska musikinstrumentmuseum, som innehåller en anmärkningsvärd samling med mekaniska och självspelande instrument från 1800-talet och framåt.

Vid lunch lägger fartyget ut och fortsätter mot Koblenz dit vi ankommer tidig eftermiddag. Innan det är dags för middag gör vi en guidad stadspromenad i staden som ligger belägen där floderna Rhen och Mosel går samman vid det berömda Deutsches Eck. Koblenz anses vara en av de vackraste städerna i Tyskland med sina pittoreska gågator, små vinstugor och romantiska gränder.

Fartyget fortsätter mot Köln under natten.

 

Dag 11

Köln

Fartyget lägger till i Köln under natten. Staden som heter Cologne på franska, innehar världens äldsta parfymfabrik med sin över 300 års parfymhistoria. Härifrån kommer nämligen en av världens mest kända dofter, Eau de Cologne. Staden är inte bara känd för sina dofter, utan även smaker!

I den tyska chokladhuvudstaden Köln, har chokladmuséet fått mycket beröm för sina utställningar, de enorma chokladfontänerna och självklart för sina smakprov.

Vi gör en guidad stadspromenad i den gamla delen av Köln där den mäktiga domkyrkan, Kölner Dom, med sina två höga torn varit stadens siluett i århundraden. Kyrkan slapp mirakulöst undan bomberna från de allierade under andra världskriget. Turen avslutas med ölprovning. Att prova det lokala ölet är nästan ett ”måste” och ölstugorna ligger tätt i den gamla stadsdelen. Under kvällen bjuds vi in till kaptensmiddag ombord.

Visste du detta?
När man beställer en öl i Köln, så beställer man en Kölsch, vilket är det enda tyska ölet som är namnskyddat. En lista med krav för att ett öl ska få kallas Kölsch har tagits fram och godkänts av regeringen. Regel nummer ett är att ölet ska vara bryggt i Köln!

Köln
Dag 12

Amsterdam

Fartyget lägger till i Nederländernas största stad och huvudstad Amsterdam före frukost. Vi gör en guidad rundtur och kanaltur i staden vars historia når tillbaka till 1200-talet då staden var ett litet fiskeläge vid floden Amstel. Staden är känd för sitt rika kulturutbud med många sevärdheter. Bland annat finner du över 50 muséer varav de mest kända är Rijksmuseum, van Gogh-muséet, Rembrandtmuséet och Anne Franks hus.
Staden är ständigt levande och de vackra kanalstråken och den enastående arkitekturen är unikt för Amsterdam. Staden har tidigare kallats för ”Nordens Venedig” för sina över hundra kilometer kanaler, omkring 90 öar och 1600 broar.

Under eftermiddagen har du tid att uppleva Amsterdam egen hand. Du har även möjlighet att följa med till Volendam, Hollands mest kända fiskeläge (mot tillägg). Här finner du den underbara gamla hamnen som är full av gamla holländska fartyg. Vår tur fortsätter till staden Edam. På vägen stannar vi till för ett besök på en ostgård där vi får lära oss mer om konsten att tillverka ost. Turen fortsätter genom ett vackert landskap innan vi kommer fram till staden Edam, som även har en ost uppkallad efter sig.

Fartyget ligger vid kaj över natten.

Dag 13

Amsterdam - Hemresa

Efter en riklig frukost ombord checkar vi ut från fartyget och beger oss till flygplatsen för hemresa.

 

 

Resan avslutas i Amsterdam
 • Lounge ombord på MS River Navigator
 • Mat ombord på MS River Navigator

MS River Navigator

4-stjärnigt fartyg

Fakta om fartyget

MS River Navigator har en genuin fartygskänsla som andas stil och elegans. Restaurangen som ligger i aktern samt loungen i fören har båda en fantastisk panoramautsikt. I loungen hittar du bland annat en jukebox i original från femtio-talet med låtar från de stora 50-tals ikonerna Frank Sinatra, Sammy Davis och Dean Martin.

Fartyg: MS River Navigator
Byggt år: 2002 – totalrenoverad 2013
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 – Soldäck, Övre däck, Mellandäck och Huvuddäck
Antal passagerare: 134

Faciliteter ombord: Ombord finner du restaurang, panoramalounge med bar, gym, bibliotek, hiss och ett stort soldäck med solstolar. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Fartygets hytter är alla utvändiga med fönster  och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är ca 15 m2 stora medan sviterna är ca 21 m2 stora. Hytterna på Huvuddäck har mindre fönster, hytterna på Mellandäck har stora fönster medan hytterna och sviterna på övre däck har fönster från golv till tak med franska balkonger.

MS River Navigator Fartygsöversikt

MS River Navigator

Svit på Övre däck

Svit Övre däck

Svit på Övre däck på ca 21 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

Däck: Navigator Deck.

Vid ankomsten väntar en liten flaska (0.375 l) champagne i hytten och färska orquidéer.

MS River Navigator

Dubbelhytt på Övre däck

Dubbelhytt Övre däck

Dubbelhytt på Övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

Däck: Navigator Deck.

MS River Navigator

Dubbelhytt på Mellandäck, Standard och Superior

Dubbelhytt Mellandäck, Standard och Superior

Dubbelhytt på Mellandäck, Standard och Superior på ca 15 kvm med större fönster.
Hytterna är likvärdiga, men det skiljer ett halvt däck mellan de olika kategorierna. Båda kategorier ligger på Explorer däck. Standardhytterna sträcker sig midskepp och föröver medan Superiorhytterna ligger en halv trappa upp och sträcker sig midskepps och akterut på fartyget.

Däck: Explorer Deck.

 

MS River Navigator

Dubbelhytt på Huvuddäck

Dubbelhytt Huvuddäck

Dubbelhytt på Huvuddäck på ca 15 kvm med två små övre fönster.

Däck: Odyssey Deck.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Wien och hem från Amsterdam inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•13 dagars / 12 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Frukostbuffé
◦Lunchbuffé med tre varmrätter och salladsbar
◦Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter
◦Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd
◦Eftermiddagskaffe/te med kakor
◦Kvällssnacks i baren
◦Kaptenscocktail och femrätters middag
◦Utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram
◦Levande musik i salongen
◦Vinprovning med lokala viner
◦Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna
◦Internationella TV-kanaler i hytterna
◦Hamnavgifter
◦Wifi*
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

INTE INKLUDERAT
•Dryck (utöver det som nämnts ovan)
•Dricks till besättning (8 Euro/resenär/natt)
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Tillvalsutflykter

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

MÅLTIDER
Alla måltider sker ombord om inte annat anges. Frukost och lunch serveras som buffé medan middagen serveras till bords.

TILLVALSUTFLYKTER
Förutom de utflykter som är inkluderade i priset så finns det möjlighet att boka till några tillvalsutflykter. Utflykter bokas och betalas ombord, dock ej den klassiska konserten i Wien som måste förbokas.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen. Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

OBS! När fartyget seglar längs Main-Donaukanalen även kallad Europakanalen så är det begränsade möjligheter till att sitta på högst upp soldäck då fartyget ska gå genom flera slussar och under många låga broar.