Charmiga Strasbourg i Frankrike

Flodkryssning Rhen till Donau – De tre flodernas magi

HÖJDPUNKTER

 • 8 dygns flodkryssning där vi upplever kyrkor, slott, vacker natur och god mat och dryck
 • Smakfull och franskinspirerad mat ombord
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Vi passerar fler än 60 slussar på denna resa
 • Svensk färdledare

Flodkryssning Rhen till Donau – De tre flodernas magi – från Strasbourg till Wien

Denna resa tar dig genom en historia som är svår att finna någon annanstans i Europa. Vi kryssar med svensktalande färdledare ombord på vårt fartyg och gör spännande stopp längs vägen. Vi passerar slott och palats, äter god mat och njuter av utsikten från soldäck ombord. Det är en magisk upplevelse att få se allt detta passera revy!

Vi börjar vår resa i Strasbourg för att ta oss genom Europa för att slutligen angöra Wien.

För Er som vill köpa till utflykter så finns utflyktspaket, CLASSIC. Se beskrivning på dagsprogrammet för vad som ingår  i utflyktspaket.

Följ med på de tre flodernas magi  längs Main, Rhen och Donau!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 23 990,-
 • Första tillgängliga avresa 30.04.2021 (1 avresor)
 • Längd 9 dagar
 • Svensk färdledare
 • HELPENSION
 • UTVALDA DRYCKER OMBORD TILL MATEN OCH I BAREN

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 30.04.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 9 dagar
 • Pris från 23 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning fran Rhen till Donau
Dag 1

Resa till Strasbourg

Under förmiddagen flyg till Frankfurt där vår transferbuss väntar på oss för att ta oss till Strasbourg (3 timmars transfer). Vi går ombord på vårt fartyg  som ska ta oss med på en magisk kryssning på tre floder. På kvällen bjuds vi på en välkomstdrink och personalen ombord presenteras innan middagen serveras. Under kvällen kryssar vi mot Mainz.

Strasbourg i Frankrike
Dag 2

Mainz – Frankfurt

Idag får vi uppleva Mainz. Upptäck födelseorten för Gutenberg tillsammans med vår lokalguide. Staden är belägen vid sammanflödet av Rhen och Main, och bjuder på en härlig blandning av nutid och dåtid med sin tusen år gamla katedral. Lunch serveras ombord och vi kryssar vidare mot Frankfurt.

CLASSIC:  Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Frankfurt som bjuder på en kombination av gammal och modern arkitektur.

Kryssningen fortsätter under natten mot Miltenberg.

Mainz, Tyskland
Dag 3

Miltenberg – Wertheim

Tidig morgon anländer vi till rofyllda Miltenberg. Här får vi tid att på egen hand utforska staden med sin marknadsplats kantad av timmerhus, den vackra huvudgatan, Reisen Hotel och det gamla stadshuset. Vi äter lunch ombord på fartyget innan kryssningen fortsätter mot Wertheim. Vid ankomst ges möjlighet att besöka det tidigare residenset för Greve Wertheimer. Middag ombord på fartyget som ligger i hamn över natten.

Miltenberg
Dag 4

Wertheim – Würzburg

Kryssningen går tidig morgon mot Karlstadt. Vi äter frukost och lunch ombord innan ankomst.

CLASSIC: Framme i Karlstadt gör vi en utflykt med buss till Würzburg, belägen på den högra flodbanken vid Main. Staden är känd för sitt magnifika barockpalats, som tidigare tillhörde Furst biskoparna av Würzburg. Under tiden har fartyget kryssat till Würzburg där vi kliver ombord under sen eftermiddag.

Slottet Würzburg
Dag 5

Schweinfurt – Rothenburg – Bamberg

Tidig ankomst till Schweinfurt

CLASSIC: Vi gör en tur till Rothenburg, en liten stad som är välkänd för sin bevarade arkitektur från medeltiden. Denna charmiga stad högt belägen på kullarna över floden bjuder på smala gator kantade med pittoreska korsvirkeshus och hantverkstäder. Rothenburg är en av de allra vackraste städerna längs denna kryssningsrutt.
När vi är åter på fartyget fortsätter vi mot Bamberg. Vi äter middag ombord följt av underhållning, fartyget ligger vid kaj i Bamberg över natten.

Dag 6

Bamberg – Nürnberg – Muhlhausen

Frukost ombord medan vi seglar på Rhen-Main-Donau-kanalen, som öppnades 25 september 1992. Kanalen förenar Mainfloden, en biflod till Rhen samt floden Donau. Vi äter lunch ombord innan ankomst till Nürnberg

CLASSIC: Vi gör en stadsrundtur som tar oss tillbaka till medeltiden. Denna gamla stad och dess marknad är omgiven av gotiska byggnader, timmerhus och eleganta borgarhästar.

Vi återvänder till fartyget och sätter kurs mot Muhlhausen som vi kommer fram till på kvällen. Middag ombord och den efterföljande underhållningen bjuder besättningen på.

Nürnberg, Tyskland
Dag 7

Muhlhausen – Regensburg

Vi äter frukost och lunch ombord innan fartyget når Kelheim.

CLASSIC: Vi gör en utflykt till Regensburg. Stadens historiska centrum är hem till flera årtusendens historia. Under tiden har fartyget förflyttat sig till Regensburg och vi går åter ombord. Middag serveras ombord.

Regensburg
Dag 8

Regensburg – Passau

Frukost ombord och ankomst till Passau. Njut av fri tid i staden eller följ med på en promenad i staden med vår ackompanjatör ombord. Denna universitetsstad, med sin barockarkitektur och romantiska gator kommer att lämna ett bestående intryck. Vi går åter ombord för att fortsätta kryssningen till Wien. I kväll är det galamiddag ombord. Fartyget seglar under natten.

Passau i solnedgång
Dag 9

Passau – Wien

Ankomst till Wien tidig morgon och vi säger farväl till besättningen och vårt flytande hotell för denna gång och lämnar fartyget med många fina minnen i bagaget. Transfer till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien.

MS Symphonie

Avresa 26 April 2020

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Symphonie
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 1997– renoverad 2017
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck  och huvuddäck

Hiss: Nej
Hytter huvuddäck 14 m²:  Fönster
Hytter övredäck 14 m²: Fransk Balkong
Antal passagerare: 106

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

MS Symphonie Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Frankfurt från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och hem från Wien inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•9 dagars / 8 nätters flodkryssning med MS Symphonie inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk eller norsk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Utflykter, du kan välja till CLASSIC utflyktspaket

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 2700:-

Dag Plats CLASSIC
2 Frankfurt Stadsrundtur
4 Karlstadt Utflykt till Wurzberg
5 Schweinfurt Utflykt till Rothenburg
6 Nürnberg Stadsrundtur
7 Kelheim Utflykt till Regensburg

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.